hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Kaikki blogit puheenaiheesta Muutos2011

Kansan ja edustajien välinen vuorovaikutus

Kansan ja kansanedustajien välinen vuorovaikutus, olisi tärkeää koko nelivuotiskauden ajan, mutta eipä toimi kuten pitäisi. Nyt on puheet komeat monilla eduskuntaan pyrkivillä ja lupauksia riittää. Vaalikausi meneekin hiljaisemmissa merkeissä, tai ihan muissa asioissa, kuin mitä on ennen vaaleja olleet puheet. Liian monilta kansa unohtuu, on vain EU direktiiveineen ja siinä se sitten on edustajien edessä pois annettu päätäntävalta, eikä mitään muka ole tehtävissä.

Ison Omenan vaaliteltalla

 

 

 

 

 

 

Eduskuntavaalit 2015 kampanja:

 

http://s29.postimg.org/gxtu8g78n/image.jpg   (kuvaajana puoluekaveri)

 

Kirjoittajan toinen vaalitelttatilaisuus Espoon Ison Omenan maalaismarkkinoilla tänään  (kuvalinkki yllä).

 

Hyvä yleisömenestys, sää pilvinen mutta ei sateinen, +13 C.

 

Vaalikone keskisuomalainen

Konserni keskisuomalainen, johon kuuluu 18 lehteä on julkaissut yhteisen vaalikoneen. Lehdet tekevät kaikenlaisia analyysejä eri ryhmittymien vastausten perusteella. Nut esillä oli suhtautuminen Venäjän viisumivapauteen. Arvata saattoi että vasemmisto kannatti sitä jopa 77%. Tässä pieni lainaus Aamupostista vappuaattona"

Kokoomuksessa (46) viisumivapaus ei saa yhtä paljon kannatusta mutta vastausten hajonta on eduskuntapuolueiden suurin. Kokoomuksen kannoilla ovat Piraattipuolue (46) ja Köyhien asialla (42).

Maksajat haluavat myös päättää....

Suora demokratia ja sitovat kansanäänestykset, siinä meillä on käsitteet, mitkä jokaisen kansalaisen voisi olettaa tuntevan omikseen.  Ne ketkä vastustavat, ovat niitä, joille on oma etu tärkeämpi, kuin kansan etu. Suoraa demokratiaa vastustaville tulee vielä ankeat ajat ja seinä vastaan, koska senhän me tiedämme, että politiikkaan ei enää entisissä määrin luoteta, eikä sen koommin poliitikkoihin. Etenkin valtapuolueista löytyy politrukkinsa, joiden tahtoon on taipuminen, mikäli haluaa pysyä sovussa ja yleensä kyseisissä puolueissa.

Kuka pelkää äärioikeistoa?

Ruotsalainen verkkolehti The Local tietää kertoa sen, että ruotsalainen komissaari Cecilia Malmström on nimennyt poliittisen äärioikeiston Euroopan unionin suurimmaksi uhaksi. Hän siteeraa EHF:n viimevuotista äärioikeistoa koskevaa raporttia, joka toteaa kyseisistä liikehdinnöistä näin:

Mitä hyötyä on suorasta demokratiasta?

Suora demokratia on hallintojärjestelmä, jota tällä hetkellä Suomen puolueista ajavat Muutoksen lisäksi jossain muodoissa myös Vihreät, IPU ja Vapauspuolue. Suoraa demokratiaa voidaan pitää nykyisen kansalaisaloitejärjestelmän kehittyneempänä muotona, sillä suorassa demokratiassa yli 50 000 allekirjoitusta 6kk aikana keränneet kansalaisaloitteet johtavat suoraan kansanäänestykseen, jonka tulos on kansanedustuslaitosta sitova. Suoran demokratian tarvetta voidaan määrittää parhaiten listaamalla järjestelmän hyviä ja huonoja ominaisuuksia ja vertailemalla niitä toisiinsa.

Sokaisiko "Iso Jytky" osan perussuomalaisista itsekritiikiltä?

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén hyödynsi vuoden vaihteen uutishiljaisuutta avauksellaan, jossa hän ehdotti vuokralaisia pisteytettäväksi ja kehnoimpia pisteitä saaneita siirrettäväksi ghettoihin, johon käyttöön sopivaksi hän esimerkin vuoksi nimesi Vesalan kaupunginosan Helsingissä.  Timo Soini ei vaivautunut avausta juuri sen kummemmin puolustelemaan tai irtisanoutumaan siitä, totesi vain tiivistettynä lakonisesti suurin piirtein näin: "Ei ole olemassa huonoa julkisuutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä