hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Kaikki blogit puheenaiheesta Pilvet

Ilmastonmuutoksen perusteet: Vesihöyry

Ilmastonmuutoksen perusteita käydään läpi tällä luennolla. Luennon aiheena on vesihöyry, joka on tärkein kasvihuonekaasu. Ilmakehällä on ominaisuus päästää ylimääräistä lämpöä troposfääreistä stratosfääriin, jonka johdosta stratosfääri lämpenee, mutta CO2:n ensisijainen vaikutus onkin jäähdyttää stratosfääriä. https://atmos.washington.edu/~dargan/587/587_3.pdf

Ilmastonmuutos, osa 9: Pilvien rooli kasvihuoneilmiössä

 Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

Pilvet näyttelevät tärkeää ja yllättävän merkittävää roolia sekä kasvihuoneilmiössä että ilmastonmuutoksessa. Tässä osiossa käyn läpi perusasioita, miten pilvet toimivat ilmakehässä.

Pilvet hillitsevät ilmastonmuutosta

Totuutta ilmastonmuutoksesta emme varmaan koskaan saa tietää, sen kanssa on vain elettävä niinkuin tähänkin asti - sopeuduttava. Antropogeeninen vaikutus ilmaston lämpenemiseen voi olla huomattavasti pienempi viimeaikaisen tieteellisen todistusaineiston pohjalta pääteltynä kuin mitä on tähän asti otaksuttu. Hiilidioksidi näyttäisi olevan ihmiskunnalle hyödyksi, eikä mitään tarvetta siten olisi rajoittaa hiilidioksidipäästöjä.

Pilvien muodostumisesta uutta tutkimusta

Ilmastonmuutos antropogeenisistä syistä on huomattavasti miedompi kuin on arvioitu. http://www.newsmax.com/Newsfront/earth-climate-not-warming/2016/05/30/id/731414/ ”Earth's climate may not rise as quickly as scientists currently think, according to three new studies of how clouds are formed.”

Metsät vaikuttavat enemmän ilmastoon kuin on ajateltu

Muutama tutkimus Nature-lehdessä ei kuitenkaan muuta vuosikymmenten tutkimustuloksia ilmastomuutoksen alalla hetkessä. Julkaisu tieteellisessä journaalissa takaa kuitenkin tutkimuksen laadun, joten sitä ei voida sivuuttaa millään epävarmuutta koskevalla selittelyllä. Pilvien suhteen ilmastomuutosta hillitsemässä epävarmuutta on aina ollut vallalla. Merten alapilvien on tiedetty hillitsevän lämpenemistä. Nature-lehden tämänkertaisen tutkimuksen pääpaino on aerosolien aiheuttaman pilvienmuodostumiseen liittyvä. Aikaisemmin on pilvisyydellä ollut suurempi vaikutus ilmastoon, kuin on tiedetty!

"Jos tosiasiat eivät tue teoriaa, sen pahempi tosiasioille"

Uskovalle kaikki kertoo jumalasta...ei voi olla tulematta tuo otsikon teekkariviisaus, nk. Murphyn korollaari mieleen, kun seuraa näitä "ilmastonmuutos"-uutisia valtamedioissa: http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/valaisevat_yopilvet_levinneet_etel....

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä