hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Ympäristöministerin ilmastoavaus - pitäisikö itkeä vai nauraa?

 

 

 

 

 

 

http://s29.postimg.org/i8mul2vxz/image.jpg     (kuvalaina perussuomalaisilta)

 

 

Uuden ympäristöministerimme ilmastoavaus sosiaalisessa mediassa nähtiin tänään:

 

http://sannigrahn-laasonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177462-ilmastonmuuto...

 

Aivan ensinnä tietenkin irtopiste siitä, että ministeri uskaltautuu noin puutteellisin ja yksipuolisin tiedoin sosiaalisen median raakaan todellisuuteen, pakko antaa sympatiat kauniille nuorelle naiselle, saman ikäluokan tyttäriä minullakin on kaksittain.

Jokainen toki ymmärtää, että "rampa ankka"-hallituksen valtapuolue tässä petaa ensi kevään eduskuntavaaleihin, Kauniit ja Rohkeat ovat "nami-nami"-puolueen valttikortti. Älköön nyt kukaan luulle, että minä katsoisin samannimistä saippuasarjaa ja sielläkin perheen naisväen mukaan panostetaan myös nk. pätevyyteen, Taylor on kaikkien alojen erikoislääkäri.

On pakko todeta, erityisesti kun "kykypuolueessa" olisi ollut myös kiistaton asiantuntija tälle postille, ettei pätevyys koskaan ole ollut etu politiikassa, sen todistavat mm. kokoomuksen edellinen ympäristöministeri, jonka kuolemattomia lausahduksia en tänne kunnianloukkaussyytteen pelossa uskalla lanseerata. 

Tällainen "muodollinen pätevyys" korkeita posteja täytettäessä ei toki rajoitu vain kokoomukseen, vaan myöskin puisto-osastonsa vihreät saivat taannoin eduskunnan ilmastoasiantuntijaksi nuoren miehen, jonka keskeneräinen gradu oli aiheesta "Lihavat sarjafilmeissä", toki tämä virkaan astuttuaan otti myös laajemman ympäristöopin kurssin. Eli periaatteella "työ tekijäänsä opettaa", ekonomi, merkonomi tai reipas nuori mies kuten entinen työpaikkailmoitus kuului, en muista haettiinko silloin sekoomuksen puoluetoimiston työntekijää.

Esitteillä olevan uuden omakotikiinteistöjen jätelain, "paskalain" kansanomaisesti, esille ottaminen oli toki hyvä asia, mutta tässä vain välttämättömyydestä tehtiin hyve, kansa oli suuttunut siihen ja vaalit lähellä, oppositio löi siitä jo rumpua täyttä päätä. Nobelin arvoinen ratkaisu on, kuinka jo kalliin puhdistussysteemin hankkineille korvataan, jos laki ei menekään läpi.

Toivon toki kaikkea hyvää ja ennenkaikkea tarmokkaita opiskeluja kliseiden heittelyn sijaan uudelle ministerille, nuorta tuoretta voimaa toki politiikkaan tarvitaan, vaikka meitä fossiilejakin naftaliinista vedetään kentälle, kuten eräs blogisti ystävällisesti kommentoi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Tulee takkiin vielä monta kertaa,mutta viimein ollaan vaikkapa Pyrsselissä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kumpikin vaihtoehto on väärä. Oikea vaihtoehto on, että pidät kiinni lompakostasi.

Hannu Tanskanen

Laudatur-aineena tuo olisi saattanut mennä läpi.

Tunnen hieman aihetta, koska lukion viimeisellä kirjoitin Käpylän iltaoppikoulussa kolme ainetta vaadituista kahdeksastatoista ja suomenkielen lehtorimme, Pertti Hallikainen, myös radiosta tuttu kielenhuoltaja, antoi kaikista niistä ällän ja sanoi että riittää, olen vakuuttunut, enempää ei tarvitse kirjoittaa ja luki viimeisen koko luokalle esimerkkinä laudaturaineesta ;-)

Toimituksen poiminnat