hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Tuomioja: Suomi tunnustaa Palestiinan

 

 

 

Näin kertoi juuri MTV-uutiset ulkoministeri Erkki Tuomiojan sanoneen Moskovassa.

 

Tehköön Ruotsin vihersosialistit mitä haluavat, mutta toivottavasti hallituksemme järkevä osa ei ole samaa mieltä "Hamasin kunniatohtorin" (Palestiinan yliopisto 2013) kanssa. Israel on meille paljon tärkeämpi mm. asetoimittajana, saamme sieltä mm. maailman edistyneimmät tiedustelulennokit. Suhteiden romuttaminen Israeliin, joka palestiinan keinotekoisen "valtion" tunnustamisesta väistämättä seuraisi, olisi meille katastrofaalista. Israelissa Suomi mielletään jo nyt lähes viholliseksi:

 

http://yle.fi/uutiset/israelilaisarvio_suomi_israelin_tylyimpia_kriitiko...

 

Mitä me saamme "Palestiinalta", kunnian lappaa rahaa että voivat keskittyä pommien tekoon ja rakettien ampumiseen Israeliin. Onko islam meille tärkeämpi kuin oma uskontomme kristinusko, jonka edustaja Israel on Lähi-Idän islamin valtameressä?

Eikö tämä pariskunta Tuomioja/Halonen ole jo tehnyt tarpeeksi vahinkoa maallemme. Pakko toivoa että hallitus kaatuu ja seuraavalla on riittävän pitkä hajurako sossuihin, on meidän lopultakin aika ajatella itseämmekin, ei olla koko maailman sosiaalitoimisto ja terroristien "safe haven".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Suomi taisteli ja sai pienenä valtiona itsenäisyyden, huolimatta Venäjän suuruudesta. Suomi on kaikkien pienten kansojen puolella, jotka haluavat itsenäisyyden, kuten palestiinalaisten, jotka haluavat itsenäisyyden mahtavalta Israel-USA-liittoutumalta.

Suomi, pienten kansojen itsenäisyyden puolella.

Hannu Tanskanen

Ainakin niin kauan kuin Hamas on vallassa, "palestiina" on vain suuri islamterrorismin leiri, on häpeällistä verrata sitä Suomeen.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Likud ei ole paljoa Hamasia parempi, ovat kuin kolikon kaksi kääntöpuolta.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #4

Hah, todellako olet tuota mieltä?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #6

Jotain pientä rautalangasta:

1) Kumpikaan ei tunnusta toisen oikeutta kotimaahan.

2) Kumpikin sortuu toiminnassaan toistuvasti väkivaltaan siviileitä kohtaan (Likud IDF:n asein, Hamas terroristein).

3) Kumpikaan ei ole osoittanut todellista halua rauhaan. Likud on jatkuvasti laajentanut Israelin laittomia siirtokuntia Palestiinan alueella Länsirannalla eikä aio niistä luopua.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #7

Ja minä kun luulin, että se toinen vihreä puolue Suomessa kasvattaisi enemmän sellaisia ihmisiä, joilla on jalat maassa. Luulin väärin.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #9

Olen pahoillani että vein uskosi siihen että Keskustan sisällä uskottaisiin sokeasti "Israelin kansan pyhään tehtävään" yms. roskaan. Kyllä Israelin toimintaa saa ja pitääkin kritisoida siltä osin kuin siihen aihetta on, samoin kuin palestiinalaisten äärijärjestöjen toimintaa.

Ja korostettakoon etten Hamasista pidä, ja että sekä Hamasin ja Likudin riveissä on mukana paljon myös maltillisempia toimijoita. Toivon että ääriliikkeet saadaan kitkettyä molemmilta puolilta ja maltillisten voimien kautta kestävä rauha Israelin ja Palestiinan valtioiden välille.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #12

Etpä ole tainnut koskaan käydä missään tuollapäin? Länsiranta ja Gaza ovat aivan eri kaliiperia. Toista niistä hallinnoi Hamas, jonka kanssa voi tehdä rauhan ihan kuinka monta kertaa tahansa. Ja huomenna taas uudestaan...

Itse asiassa, niinhän siellä on tehty tänäkin vuonna monta kertaa. Jostain syystä vain Gazasta lähtee heti kohta lisää raketteja Jerusalemia kohti, täysin riippumatta mistään aselevoista. Jopa egyptiläiset repivät harmaita hiuksia päästään kun Hamas aina vesittää egyptiläistenkin uskottavuuden.

Ruotsin sossupäämisteri avasi Pandoran lippaan ja Tuomioja paljasti taas todellisen karvansa komppaamalla. Suomen turvallisuus ei tunnu olevan kovin korkealla tuolla sossuministerien listoilla.

Ja mitä tulee sokeasti uskomiseen, kehoitan kaivelemaan sitä malkaa.
Samoin, toivon, että jonain päivänä näet muunkin valon kuin Allahin kansan pyhän tehtävän.

Historian kevyt oppitunti saattaisi myös auttaa. Selvittelepä itsellesi miten Gazan lasten murhaaminen ja Hamasin valtaantulo liittyvät toisiinsa. Muualla maailmassa tärkeimpien sotilaskohteiden sijoittamista kouluihin ja sairaaloihin saatetaisiin pitää jopa epäeettisenä, mutta jostain syystä Suomessakin on paljon ihmisiä, joden mielestä siinä ei ole mitään vikaa, kun sen tekee Hamas.

Miksi Hamas estää lasten evakuoinnit? Miksi lapsia ei evakuoida, vaikka joka ikinen kännykkä varoittaa Israelin iskusta rakennuksen tarkkuudella etukäteen?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #37

Suosittelen ihan historian alkeista lähtemistä siellä päässä, kun et tunnu yhtään sitä tuntevan. Ja toisin kuin luulet niin Raamattu, Toora tai vaikka Koraani ja muut satukirjasi eivät ole historiankirjoja.

Selvitäpä alkuun vaikka että kuka oli Jitzhak Rabin, kuka hänet tappoi ja mikä oli salamurhan syy. Tai selvitäpä vaikkapa että mihin paikat Sabra ja Shatila yleisimmin historiankirjoituksessa viittaavat.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

Seikku nyt vain on näitä, jotka aina automaattisesti puolustavat pienemmän naapurin kimppuun hyökkäävää roistoa, on se sitten Venäjä tai Israel.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #40

Jos sinä et tiedäkään mitä eroa on Aku Ankalla ja historiankirjoilla, ei se tunnu estävän sinun kristallipalloasi kertomasta mitä satukirjoja minun omistuksessani on. Hyvä, että sinä tiedät mitä minä luulen.

Ikäväkseni pääsit juuri samaan kastiin kuin Kaukinen, jonka kommentit jätän turhina, ajattelemiseen ja oppimiseen kykenemättömän ihmisen paatoksena, ajan säästämiseksi lukematta.

Martti Kauppila Vastaus kommenttiin #40

Väitätkö, että Raamatusta ei voi lukea sen ajan historiaa?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #45
Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Sampanjapullot kuohuivat Suomessa kun itsemurhaterroristi Schauman oli tehnyt iskunsa. Eugen Schaumanin puisto on vieläkin Helsingin Kulosaaressa, Irakin ja Iranin suurlähteystöjen välissä.

Hannu Tanskanen

Ei ole. Suren tämän entisen natsimaan antisemitismiä ja ryssänrenkejä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Muistini mukaan Ruotsi on ollut sodan ulkopuolella n. 200 vuotta. Poikkeuksen teki sen höveli lipaisu Natsi-Saksan suuntaan:
"Toisessa maailmansodassa Ruotsi oli puolueeton. Sodan alkupuolella Ruotsi kävi vilkasta kauppaa Saksan kanssa ja myönsi saksalaisille joukoille kauttakulkuoikeuden."

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Vai edustaa Israel kristinuskoa,hiukka on tiedetoimittajan tiedot hukassa.
Äläkä viitsi sekoittaa politiikkaa ja uskontoja,Lähi-Itä näyttää "hyvää" esimerkkiä,mitä siitä seuraa.

Hannu Tanskanen

No, sanotaan sitten vaikka länsimaisia elämänarvoja.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Vaikka Hannun kanssa välillä olen peistä vääntänyt, tällä kertaa mies on asialla. Ruotsin uusi pääministeri on juuri osoittanut täyden islamille kumartamisen ja pyllistyksen kuudelle miljoonalle syntyperäiselle ruotsalaiselle.

Tuomioja, jota hetken jo epäilin järkiintyneeksi, on taas alkanut päästellä rupisammakoita suustansa. Suomen ulkoiturvallisuus on taas vaarannettu oikein ministeritasolla. Joka ei tosin viime kuukausina ole ollut mikään uutinen.

Mistä näitä islam-terrorin kumartajia oikein sikiää?

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Joku saattaisi kysyä "Mistä näitä juutalais-terrorin kumartajia oikein sikiää?"
Terrori on terroria, oli se mistä tahansa ääriliikkeestä lähtöisin. Israelia tulee kritisoida aivan yhtä voimakkaasti kuin mitä tahansa muuta valtiota sen tehdessä typeryyksiä.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Okei. Heti, kun Hamas alkaa myös varoittaa iskujensa kohdealueen asukkaita etukäteen. Heti, kun Israel alkaa sijoittaa lapsia suojakilveksi sotilaallisesti tärkeimpiin, todennäköisiin iskukohteisiin.

Sitä odotellessa, sivistäisitkö minua ja kertoisit mitä on juutalais-terrori? Tarkoitatko sitä, kun Hamas laittaa lapselle räjähdevyön ja passittaa Jerusalemilaiseen bussiin?

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen Vastaus kommenttiin #39

Esimerkiksi sitä terroria jonka pohjalle Israelin valtio perustettiin, koskaan kuullut esimerkiksi Irgunista?

Hamas vaikuttaa noudattavan Israelilta saamaansa esimerkkiä itsenäisyyden tavoitteluun.

Hannu Tanskanen

Tuomiojalta lienee unohtunut, mikä on sossujen suunta tässä maassa.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Suomen ei pidä koskaan mennä tekemään tälläista typeryyttä ja tunnustaa valtio, jota ei ole koskaan ollut edes olemassakaan. Israel on aina ollut ja on aina oleva. Se on Jumalan Pyhä. Mutta sensijaan koko "Palestiina" termi on keksitty vuoden 1948 jälkeen. Raamatussa on mainittu Israelin rajat. Jumala on ne säätänyt. Niihin ei tule kajota.

Suomi tulee saamaan valtavan kirouksen niskaansa jos menee Erkki the red Tuomiojan mukaan ja tunnustaa ...."palestiinan."

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ilmeisesti tämä kartta: http://www.gilai.com/product_952/Coltons-Map-of-Pa... ja monet muut ennen vuotta 1948 julkaistut kartat ovatkin vain taitavia väärennöksiä, joiden taustalla on maailmanlaajuinen salaliitto?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Palestiina nimistä valtiota ei ole koskaan ollut olemassa. Israel on ollut jo Raamatun aikoina ja nytkin. Vaikka Israel olisi perustettu Antarktiksella, vaadittaisiin sitä sielläkin antamaan maitaan ties millekä keksitylle valtiolle. Se mikä on Jumalan omaa - sitä maailma vihaa.
Israel on reilun Uudenmaan läänin kokoinen läntti valtavien arabimaiden ympärillä ja silti sen pitäisi tinkiä Jumalan luomista rajoista. Kukaan ei vaadi arabimailta alueita.......

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen Vastaus kommenttiin #22

Saattaa tulla yllätyksenä, mutta rajat eivät todellakaan ole Jumalan luomia, tai jos ovat niin aika erikoiselta vaikuttaa se että ne rajat ovat muuttuneet Israelin kuningaskunnan ajoista ties kuinka monta kertaa. Yllätyksenä saattaa myös tulla se että Israelin valtio on varsin nuori, Israel nimittäin katosi vuosituhanneksi kartalta jouduttuaan vallatuksi useampaan kertaan, eikä välissä alueella ollut edes juutalaisten enemmistöä. Ei siis ole kovinkaan miellekästä kutsua nykyistä Israelia samaksi valtioksi, tai väittää että "Israel on aina ollut olemassa".

"...ei pidä koskaan mennä tekemään tälläista typeryyttä ja tunnustaa valtio, jota ei ole koskaan ollut edes olemassakaan."

Näin varmaan sanottiin Suomestakin sata vuotta sitten.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #38

Jo Raamatun alkulehdiltä asti on ollut Israel ja lupaus tietyistä ( hyvinkin tarkkaan määritellyistä) alueista tämän valtion rajoiksi. Jaakob sai uuden nimen: Israel ja hän pojistaan tuli tuon valtin 12 kantaisää. Heistä polveutuvat jopa tämän päivän Israelilaiset. Suurin osa tämän päivän juutalaisista tietää kenen jälkeläinen hän on. Olen itse kysynyt eräältä korkea-arvoiselta henkilöltä hänen sukuaan ja hän vastasi välittömästi. Samaan hengenvetoon hän lisäsi ettei hänelle uskonto merkitse juurikaan mitään, mutta kaikki juutalaiset tietävät sukunsa....
Israel katosi vuoden 70 jkr jälkeen pitkäksi aikaa, mutta koko ajan oli Raamatussa lupaukset valtion uudelleen perustamisesta aikojen lopulla. Ei siis jonkun uuden valtioan vaan SAMAN ISRAELIN valtion. Raamatussa on myös lupaukset juutalaiskansan takaisinpaluusta Israeliin eri puolelta maailmaa. Tämä asia on nyt juuri käynnissä. Israel on siis valtio jolla on aina ollut valtion tunnusmerkit: Raha, kieli, lippu, kuningas (presidentti)...yms. Ensimmäinen kuningas oli Saul. Saulia ennen maata hallitsivat tuomarit. Saulin jälkeen tuli valtaan Daavid. Daavidia pidetään myös Jerusalemin kaupungin perustajana ( n. 3000ekr)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #54

Eikö uuden Israelin pitänyt perustaa Messias? Kuka näistä Israelin perustajista oli mielestäsi Messias?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #72

Raamattu ei sano niin. Messias kyllä tulee öljymäelle aikojen lopussa ja sen jälkeen alkaa 1000-vuotinen valtakunta. Ne jotka näkevät alun näkevät lopunkin. Alkuna monet Raamatun tuntijat pitävät Israelin valtion uudelleen perustamista 1948 ja "loppu" on Jeesuksen näkyvä takaisintulo. Eli niitä ihmisiä jotka elivat 1948 on joitain vielä elossa kun "loppu" tulee. Loppu on tässä tapauksessa myös alku, sillä maailmassa alkaa ihana 1000 vuotinen rauhan aika. Vasta tämän ajanjakson jälkeen tulee nk. maailmanloppu.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #81

hmmm... eli olet Jehovan Todistaja käsittääkseni. Tai sitten muillakin on samanlaiset profetiat.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tällä palstalla haukutaan jatkuvasti YLE:n uutisointia, mutta kyllä tässä asiassa MTV-nettiuutiset puhui puppua, tai toimittaja otsikoi väärin.

Ei Ruotsi ole yhtä kuin Pohjoismaat, vaan yksi niistä. Ei Ruotsin kanta ole välttämättä yhtä kuin Pohjoismaiden yhteinen kanta.

Myös Tanskasen otsikointi on täysin pielessä.

Eli, Palestiinan valtion tunnustaminen on Suomenkin osalta täysin avoimena, vaikka Tuomioja ITSESSÄÄN AJATTELEE kuinka tunnustamista.

Kts. kommentti 13. linkki!

Hannu Tanskanen

Toivon todellakin, että otsikkoni olisi pielessä, mutta noin ainakin klo 19:00 MTV:n uutiset kertoi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

UM Erkki Tuomioja näyttää tässä tekevän sitä, mistä hän juuri syytti UM:n mietinnön kirjoittaneita virkamiehiä. :D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No ei sentään. Tuomioja on todennut, että kyseessä on asia, jonka kohdalla on hänen mielestään syytä tehdä yhteispohjoismainen päätös. Siis ottamatta kantaa siihen mikä se päätös olisi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tarkoitin sitä, että kun asian nostaa esille, ikään kuin agendalle näkyviin, se on muuan keino muokata julkisesti maaperää haluttuun suuntaan.

Paraikaa asiaa käsitellään MTV3-uutisissa ja Erkki Tuomioja sanoi, että "Suomi tekee asiassa linjaukset itse" ja sitten heti perään "tehdään yhteispohjoismainen päätös". Pertti Salolainen tarttui heti koukkuun ja näki Tuomiojan jo päätyneen tunnustamisen puolelle.

Että sellaiseen tässä vain viittasin... Erkki ja Pertti katsovat molemmat tiukasti Ruotsin esimerkkiä. :D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #28

Islanti ja 133 muuta maata ovat jo tunnustaneet Palestiinan. Ruotsista taitaa tulla kahdeksas EU-maa listaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #42

Kukin EU-maa taaplaa tyylillään, Hamas omallaan, samoin EU.
Suomi muotoilee kai uutta ns. terrorismineutraalia linjaa, mikä ei ole keneltäkään pois... :-)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kannattaisi Israelinkin tunnustaa Palestiina, niin pääsisivät monesta riesasta eroon.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tiedä tuosta tunnustamisesta! Sitä vaan ihmettelen, että luodaan valtioita, joilla ei ole minkaanlaisia mahdollisuuksia elää omillaan. Ilman muun maailman apua.
Sama toki pätee moneen muuhunkin jo olemassaolevaankin maahan. Jotenkin vain ajattelen, että "itsenäisen" maan yksi edellytys olisi se, että maa tulee omillaan toimeen!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Niin, Israel ei tule toimeen ilman USA:n apua.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Jumala on Israelin turva ja apu - ei USA.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #27

Jumalaltako kaikki aseetkin tulevat?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #27

Heh, tuo "Jumala-pointti" on juuri syy esim. USAn lähes varauksettomaan Israel tukeen... muuten ei poliitikoksi siellä juuri pääsekään. Odottavat rapturea että pääsevät taivaaseen (tai sitten jotakin muuta tuhansien eri kristittyjen tahojen opetuksista/profetioista). Yllättävän suuri osa suomalaisistakin on aina Israelin puolella vain uskontonsa takia kuten Lehkamo tässä yllä.

Ei siis yksin islamilaisilla ole kyseessä jumalakysymykset ja se että allah pitää saada tyytyväiseksi ja Jerusalem heille. Myös suurella osalla kristityistä on jumala-usko syy Israelin tukeen. On meinaan syötetty niin suurta pajunköyttä että sielu ei taivaaseen vilahda ellet ole 100% Israelin puolella. Pakkohan sitä sitten on olla, vaikka Israel tekisi mitä. Tuota uskoa Israel käyttää häikäilemättä hyväkseen.. miksei käyttäisi; hyvin kätevää heille.

Eipä sen puoleen että islamilaisten tai vasemmiston (yleensä sieltä löytyy vankinta palestiinalaisten tukea) argumentit olisivat parempia. Kaheleimmat tukevat itsemurhapommittajiakin, vain koska toinen osapuoli on heidän mielestään vielä pahempi. Tietenkin kumpikin osapuoli uskoo olevansa se "oikeaoppinen ja hyvä" taho ja toinen puoli suoraan Saatanasta (sic).

Nuo puolet melkeinpä ansaitsevat toisensa, vaikka rauhaa alueelle toki toivonkin (ei liene tulossa ihan helpolla). Artokin osoittaa pointtini tehokkaasti todeksi... juuri noin moni "ääri"-kristitty ajattelee ja syytä kun kysyy, niin tulee viittauksia vaikkapa Daavidin kirjaan tai milloin mihinkin profetiaan, joka kuulemma juuri nyt toteutuu ja siksi Israelia on kaikessa tuettava.

*******************************************
Kannatan kyllä ajattelun ja sananvapautta, .......vaikka se osoittaisikin henkilön argumenttejen nojaavan vain johonkin heille pyhään kirjaan ja aika usein johtavan mm. pahoihin kehäpäätelmiin.

Mutta aina särähtää pahasti omaan korvaan, kun henkilö perustelee mielipidettään sillä, että niin omassa pyhässä kirjassaan (useinmiten Raamattu tai Koraani) sanotaan, joten niin sen täytyy olla. GODDIDIT sentään.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Vertailu Israelin ja mahdollisen Palestiinan valtion väillä kyllä ontuu.
Totta on, että Israel saa tukea Yhdysvalloilta, mutta talous Israelissa kumminkin omastakin takaa on vallan muuta kuin Palestiinassa. Israelin bruttokansantuote on lähes Euroopan tasoa ja koulutustaso korkea. Jostain muistan lukeneeni, että Israelissa on patentteja suhteellisesti ottaen eniten maailmassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tietoisku :

Pohjoismaihin luetaan Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska, Suomi sekä itsehallintoalueet Färsaaret, Grönlanti, Huippuvuoret, Jan Mayen ja Ahvenanmaa.

Luullakseni vielä kuluu jonkin aikaa ennen kun Pohjoismaat tunnustavat Palestiinan valtion.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Islanti on tunnustanut Palestiinan valtion vuonna 2011.
http://www.mfa.is/news-and-publications/nr/6847

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Islanti on yksi Pohjoismaista.

Ulkoministeri Tuomioja puhui " yhteisestä linjauksesta Pohjoismaiden kanssa".

Ei yksi pääsky kesää tee.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Toivottavasti Tuomioja saa tahtonsa tässä asiassa hallituksessa läpi kaikenmaailman räsäsistä huolimatta ja Suomikin lopulta tunnustaa Palestiinan valtion. Ei varmaankaan kannattane odottaa, että Nauru, Marshallin saaret ja Palau USAn perässähiihtäjinä sen ensin tekevät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Palestiinan valtio voidaan tunnustaa, mikäli jokainen sen tunnustanut valtio saa 5000 asukkaan kiintiön Palestiinan valtion kansalaisiksi, jotka saavat/joutuvat pysyväisasumaan Palestiinaan. Ilman kiintiön täyttymistä raukeaisi kyseisen valtion tunnustus.

Esimerkiksi Suomesta Palestiinaan siirtyvä poliittinen punavihreä vasemmistolaiseliittimme ja nuorisomme, nyt työttömät,poliittisesti valveutuneet tytöt ja pojat olisivat rakentamassa uutta Palestiinaa ja toimisivat samalla eräänlaisina rauhankilpinä. Näin Israel joutuisi aivan eri lähtökohdista arvioimaan suhteensa uuspalestiinalaisia täynnä olevaan naapurustoonsa.Samoin palestiinalaisten päivät täyttyisivät riemukkaasta uudisrakentamisesta ja tutustumisesta rauhantahtoisiin kiintiöasukkaisiin.

Paikallinen balanssi syntyisi muutamassa vuosikymmenessä kuin itsestään ja rohkeimmat visionäärit jo näkisivät silmissään Palestiina-Israel-liittovaltion lipun liehuvan tuossa entisessä Lähi-Idän ruutitynnyrissä 2100-luvulla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Me olemme tunnustaneeet myös Kosovon. Pitäisikö sieltä saada myös kiintiö jonka puitteissa lähetettäisi ihmisiä kouluttautumaan kemiallisten stimulanttien kansainvälisen kaupan ja logistiikan saloihin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Nyt sekoitat pahasti faktoja keskenään.

Ei Suomi ole tunnustanut Palestiinan valtiota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

En kai väittänyt missään meidän, vielä, tunnustaneen Palestiinan valtiota? Toivonut olen, että se tapahtuisi mielummin aikaisemmin kuin myöhemmin.

Hannu Tanskanen

Toivottavasti ei, se olisi vahingollista maalle, mutta sehän näiden "isänmaan partureiden" tavoite onkin. Tuomioja kuuluisi jo kiikkustuoliin horisemaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kirjoittajan mielestä ihmisoikeudet ovat siten täysin alisteisia sille, mitä teollisuustuotteita Suomi saa ostettua miltäkin valtiolta.

Hannu Tanskanen

Ihmisoikeudet ovat kunnossa Israelissa, ei ympäröivissä maissa. Haluammeko länsimaisia arvoja vai verisen terrorismin tukemista?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tanskanen väittää ihmisoikeuksien olevan kunnossa Israelissa. Ilmeisesti sitten Tanskasen mielestä palestiinalaiset eivätkä edes afrikasta tulleet tummaihoiset juutalaisetkaan ole ihmisiä. Heidän kohtelunsa ei ole ihmisoikeuksien mukaista sillä tavalla kuin täällä n.s. läntisessä arvoyhteisössä on totuttu ihmisoikeuksia markkinoimaan. Se tarkoittaa, että kaikkialla Lähi-Idässä ja sitä ympäröivillä alueilla ovat ihmisoikeudet huonoissa kantimissa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Se, että ihmisoikeudet ovat ympäröivissä maissa paljon huonommassa jamassa ei tarkoita, että asiat olisivat Israelissa kunnossa. Tai Suomessa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #96

No, syrjinnästä jaksetaan vouhkata vasuripolitiikan työkaluna, todellisuudessa ongelma Suomessa on pikemminkin "positiivinen syrjintä", vaikkapa Helsingin bussikuskiksi ei kantasuomalaisella ole asiaa. Kahdesti olen viimeisen vuoden aikana bussilla kulkenut Suomenojalta Kamppiin, ensimmäinen kuski oli täysmusta, toinen arabi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

Tanskanen kirjoitti: "Kahdesti olen viimeisen vuoden aikana bussilla kulkenut Suomenojalta Kamppiin, ensimmäinen kuski oli täysmusta, toinen arabi."

Ihan hirveää ja vallan kamalaa. Kyllä mahtoi olla pöyristyttävä ja suorastaan mieltä pahoittava kokemus.

Toisaalta syynä tuohon hirvittävään kokemukseen ei ollut kekenkään syrjintä, ei positiivinen eikä negatiivinen vaan työnantajien mahdollisuus spekuloida työsuhteenehdoilla. Sama syy joka on tuonut esim. rakennusalalle paljon ulkomaalaista työvoimaa. Se on oikea ongelma, ei positiivinen syrjintä. AY-liikkeellä olisi paljon tekemistä jotta työnantajat saataisi noudattaamaan sovittuja työehtoja.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #98

No, "päivettynyt poika" oli ihan o.k., arabi moitti minua, että annoin merkin liian myöhään, kun kaahasi tuhatta ja sataa pysäkin ohi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #99

Ajattelit sitten kostaa tämän koko arabimaailmalle, vai?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #100

Höpö-höpö, mistään kostosta ei ole kysymys, vain tosiasian toteamisesta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #101

Minä olen päässyt pois oikealla pysäkillä myös Länsiväylän varressa jokapäiväisillä työmatkoillani ihan riippumatta bussikuskien etnisestä taustasta. Ystävällisiäkin ovat vielä ihan kaikenväriset.

Mutta tuonko yhden arabin, joka uskalsi huomauttaa Tanskaselle hidastelusta, takia pitää yrittää kuitenkin tuomita aiheettomasti positiivinen syrjintä?

Val Nyholm

Fakta Tanskaselle!

Israel ilmoitti virallisesti, ettei se aio aloittaa uudisrakentamista uudelleen Gaazaan. Mitä tekee Israel, aloittaa uudisrakentamisen uudelleen, omasta virallisesta lupauksestaan huolimatta ja uusi soppa on valmis alkamaan! Hamasin virallisen ilmoituksen mukaan, raketti - iskut aloitettiin, juuri tuon lupauksen rikkomisesta.

Uudisrakentamisesta tämä uusin konflikti kuitenkin alkoi!!!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tämä on muuten myös Barack Obaman kanta.

Hannu Tanskanen

Paitsi että rakettien ampuminen on jatkunut vuosia, nyt on kirjoittajalla syy ja seuraus nurinniskoin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niiin, ne raketithan eivät ole seurausta mistään vaan vain Israelin toimet. raketit ovat irrationaaleja primitiivisiä akteja mutta israelilaisten toimet rationaalisia reaktioita.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #76
Hannu Tanskanen

Mistä tämä hillitön antisemitismi on maahan tullut?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tulihan se sieltä antisemitismikorttikin. Ensinnäkin eriasioita ovat antisemitismi, antisiinionismi ja Israelin hallinnon kritiikki.

Tämä menee jotenkin käänteisesti sille, että kun kovan ry**änvihaajan tunnistaa russofoobikoksi tai misorussistiksi niin heti tulee selitys, että enhän minä venäläisiä vihaa vaan vastustan vain Putinia t.m.s. siellä nyt sattuu kulloinkin olemaan vallassa. Ah, se slaavilainen menkolia, kaalisoppa j.n.e. mutta Putin on rosmo ja eto peijooni. Samat tyypit syyttävät kuitenkin heti antisemitiksi jos arvostelee siirtokuntapolitiikka tai palestiinalaisten asemaa eikä pidä Netanjahun politiikasta.

Hannu Tanskanen

Niin ja ironista kyllä natsikortillakin minua on heitetty useammin kuin kerran ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #83

Osuiko ja sattuiko? Voi tuota martyyrin kovaa kohtaloa. Onko se peruste itse heitellä ensimmäisenä käteen osuvia kortteja?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hyvä että edes joku rohkenee uida vastavirtaan, kun oikeasta asiasta on kyse.

Tarkoitan tietysti Tuomiojaa ja Halosta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niinistön viimeisimmän lausuman mukaan jatkamme entisellä sekoboltsilinajalla: kannatamme kahden valtion politiikkaa mutta emme tunnusta sitä toista. Niinikkään, ottiatuota, hyvää päivää ja kirvesvartta.

Hannu Tanskanen

Presidentti antoi korvapuustin Tuomiojalle, hyvä niin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Teet tikusta asiaa, etkä edes tikusta vaan olemattomasta.

Ei Tuomioja ole sanonut, että Suomi nyt aikoo tunnustaa Palestiinan vaan käytti suurin piirtein samoja sanoja kuin tuo sinun korvapuusti-Niinistösi. Eli että Pohjoismaiden kanssa asiaa käsitellään, kahden valtion mallia ajetaan ja tunnustetaan kun tuo malli on toteutunut.

Yhtä hyvin kuin Tuomiojaa voisit kritisoida tuota korvapuustimiestäsi, kun kerran haluat niin pirusti jatkaa Israel-Palestiina-konfliktia loputtomiin...

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #85

Luepa tarkempaan, mitä Tuomioja sanoi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #86

Lue itse.

Minä olen lukenut, ja Tuomioja puhuu samoin kuin Niinistö.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #87
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #85

Andersson kirjoitti: "Ei Tuomioja ole sanonut, että Suomi nyt aikoo tunnustaa Palestiinan vaan ..."

Valitettavasti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tanskanen kirjoitti: "Presidentti antoi korvapuustin Tuomiojalle, hyvä niin."

Niinistö jatkaa entisellä sekavalla linjallaan jossa puhutaan milloin mitäkin ja tehdään milloin mitäkin. Tolkku niissä on harvoin kohdalle osuva sattuma.

Hannu Tanskanen

Niin, varmaan Myyryläiselle ikävää, ettemme enää elä "Kekkoslovakiassa", jossa kuunneltiin korva maassa ja yritettiin arvailla mitä Kreml haluaa ja tehtiin kumarrus jo etukäteen

Toimituksen poiminnat