hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Ebolan löytänyt tutkija pelkää "käsittämätöntä katastrofia"

 

 

 

 

http://s3.postimg.org/eluzrgdbn/image.jpg  (VAROITUS: Kuva saattaa järkyttää)

 

Kertoo Brittilehti Guardian Helsingin Sanomien tämän päivän uutisessa:

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412473147912

 

On jopa tutkijataholta esitetty, että kolmasosan Euroopan väestöstä hävittänyt "musta surma" olikin ebola-virus, ei paiserutto, niin identtisiä kertomusten oireet ovat. Ebolahan kuuluu samaan filovirusten sukuun kuin kuulu Marburg-virus ja on kooltaan tavattoman suuri virusten maailmassa. Taudin kuvaan kuuluvat massiiviset sisäiset verenvuodot, ihminen "nesteytyy". Hoitoa tai rokotetta ei toistaiseksi ole, vain oireen mukaista.

 

Ebola-virusta ei sentään vielä ole tutkittu aseena, kuten eräitä muita. Kirjoitin 2003 näistä nk. bioaseista Helsingin Sanomien "Tieteen" pääartikkelin. Valitettavasti tästä tekstiversiosta puuttuvat artikkelin hienot kuvat, taulukot ja graafit:

 

http://bioase.blogspot.fi/2011/10/bioaseen-paljastaminen-on-tyolasta.html

 

Tuore uutinen kertoo jo neljännestä ebolatapauksesta Yhdysvalloissa ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Leviäminen Intiaan............ tahi Aasiaan yleensäkin (miksei Kiinaankin) olisi todennäköisesti kyllä aika katastrofi. Saattaa olla todennäköistäkin.

Kontrolli Euroopan/USAn/Kanadan/Australian/jne. puolella on sellainen että on vielä varsin hyvät mahdollisuudet rajoittaa leviämistä.

*******************************************************

"On jopa tutkijataholta esitetty, että kolmasosan Euroopan väestöstä hävittänyt "musta surma" olikin ebola-virus, ei paiserutto, niin identtisiä kertomusten oireet ovat."

Tuohon olisi kiva saada linkkejä että voisi lueskella lisää. Laiskuuttani en googleta heti mikäli jollakulla on antaa jo valmiit linkit.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vapaa tiedetoimittaja tarkoittaa ilmeisesti vapaata tieteestä. Viittaan mustaan surmaan.

Hannu Tanskanen

Älähän nyt Petra, "lue enemmän, luule vähemmän" ;-)

Aslak Koivuila

Petra etsii mitä tahansa nokkimista persun tai entisen sellaisen sanomisista.

Kyllä muuten painaa tuo "pölkky" alaraajaa tuhdiksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #9

Jotakuta saattaisi kiinnostaa, ettei kukaan ole väittänyt mustaa surmaa Ebolaksi. Joitain pohdintoja siitä on, ettei aiheuttaja olisi Yersinia pestis eikä ylipäänsä edes bakteeri, ehkä kenties Ebolan kaltainen virus. Se on kuitenkin siinä tapauksessa outoa, että mustan surman uhreilta on löytynyt hampaista Yersinia pestistä.

Sinä ihmettelet mielummin minun reittäni.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #11

Tiedetään, jos niin voi tehdä, että se oli Y. pestis.
Cher sentään hinkkas laivastokanuunaa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #11

"Joitain pohdintoja", kyllä, muutahan en minäkään väittänyt. On myös mahdollista, että virustartunnan heikentämä saa bakteeri-infektion, joka voi olla vaarallisempi, on omaakin kokemusta 35 vuoden takaa, jolloin oli henki mennä hyvin harvinaisen taudin kynsissä ja olin Aurorassa viikon eristyksissä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Täältä löytyi myös vastaavaa:

The New York Times, "New Theories Link Black Death to Ebola-Like Virus", 2.10.2001,

http://www.nytimes.com/2001/10/02/science/new-theo...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Täytyy edelleen erottaa, että Ebola on eri asia kuin Ebolan kaltainen virus ja että mustan surman uhreista ympäri Europpaa on löytynyt Y.pestistä ja leviämisreittejä on kartoitettu kymmenen vuotta noiden teorioiden jälkeen.

Janne Hilden

Pieni tarkennus, Yhdysvaltojen rajojen sisällä ei ole tavattu neljää tautitapausta.
Vaan neljä Amerikan kansalaista on sairastunut, viimeisin heistä NBC Newsin kameramies Liberiassa.

Hannu Tanskanen

Oliko noin? Pahoittelen virhettä.

Janne Hilden

http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288746549771...

Teksasissa on se maan ensimmäinen uhri tehohoidossa.
Mm. Sierra Leonessa virukseen sairastuu viisi uutta ihmistä tunnissa, joten varmaan näitä tartuntoja nähdään lisää länsimaissakin pikkuhiljaa.

Mohamed Rasal

Jos tuo virus jotenkin muuttuisi vielä niin sitten puhuttaisiin zombieista, jotka eläisivät vaikka tuon itämisajan 80päivää.Ehkä kauemminkin. Hollywood ennusti tämän.

Aslak Koivuila

Niin kauan kuin se ei tartu hengitysteitse, se blokataan varmasti.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#10

Pari päivää sitten suomalainen alan proffa sanoi radiossa että Ebola tarttuu huonommin kuin tavallinen influenssa.

Taidan lopettaa nukkumisen toinen silmä auki.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Influenssan tarttuvuus onkin omaa luokkaansa, muistaakseni penetranssi on yli 80% epidemia-aikoina.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #15

Siinähän se epidemologien painajainen, ebolan kaltainen virus joka leviää ilmateitse. Onko moinen mutaatio sitten mahdollinen, on toinen asia. Jossain sellainen saatettaisiin tehdä laboratoriossa. Kun isorokko (Variola Major) oli lopullisesti hävitetty, huhuttiin sitäkin harkitun sota-aseeksi. Nythän näytteet ovat enää CDC:ssä Atlantassa ja Vektor-instituutissa Novosibirskissä. Hupaisaa sattumaa, että kun olin kirjoittanut TM:lle artikkelin bioaseista, neuvottelupöydässämme Novosibirskin yliopistolla oli myös Vektor-instituutin johtaja, nimikorttinsa edelleen tallessa.

Juha Hämäläinen

Lisää PELKOA kansalaisille! Tutkimuksen mukaan on 75% mahdollisuus, että Ebola tulee leviämään seuravan kolmen viikon aikana Ranskaan! Tätä ILOSANOMAA Eurooppaan levittää kukas muu kuin APA/Reuters......

Äkkiä rokote tänne, vaikka sitä ei olisikaan testattu! Kansalaiet eivät halua kuolla pelkoonsa......HUOM !!!!!!Satiirivaroitus!!!!!!!!! HUOM

http://diepresse.com/home/panorama/welt/3880729/St...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#14
Niin.... nykyajan uutisten kiteytetty sanoma on: älkää missään nimessä unohtako pelätä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

:D

Reutersin ja AP:n Thomas Glocer istuu rokotevalmistaja Merck & Co:n johtokunnassa.

Merckin kaksi tutkijaa ovat käyneet oikeutta entistä työnantajaansa vastaan rokotteiden tehokkuus- ja tutkimustulosten törkeän väärentelyn takia http://www.naturalnews.com/gallery/documents/Merck...

Hannu Tanskanen

Kas, Riikka, tervetuloa, kunnioitat blogiani läsnäolollasi :-)

Aika usein poispotkitut syyttävät työantajaansa, syytös ei ole sama kuin tuomio tai totuus. Rokotebusineksessa liikkuvat tietenkin suuret rahat ja ainahan väärinkäytösten vaara on olemassa.

Johtokunnissa istuu aina tyyppejä, joiden siellä oloa en tajua, mm. Otavamedian johtokunnassa entinen RR Oceanicsin vuorineuvos Matomäki, miten liittyy media-alaan?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #31

Johtokunnissa istuu hieman kaverille kanssa porukkaa, mutta myös niitä joilla on kokemusta joko toimialasta suoraan tai yleisesti yritystoiminnan hallitustoiminnasta sekä paljon kontakteja.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #41

Toisaalta, istunhan itsekin kunnallisen vesilaitoksen johtokunnassa. Varana mutta silti noin toisen puolen kokouksia.

Juha Hämäläinen

Lääkkeitä on kaksi, nimet taitaa olla blogissani, jos oikein muistan. Tämä Zmapp on todettu noin 60% tehokkaaksi ja se toinen 100% tehokaaksi.

Zmappia annettiin kahdelle ensimmäiselle jenkille, jotka raahattin kotiin sairastamaan. Tämä taitaa olla jopa jollain kansainvälisellä lailla kiellettyä, mutta se tuskin on suurin ongelma.

Molemmat lääkkeet olivat epidemian alkuun samalla viivalla eli eläin kokeet olivat loppusuoralla ja lupia ihmiskokeisiin odotettiin. Zmapp sai erikoisluvan kokeiluun näillä kahdella jenkillä. Toinen lääke jäi kilpailusta joidenkin byrokraattisien kiemuroiden takia, vaikka oli testitulosten mukaan parempi.

Ennustan kahta "lääkekierrosta" kun ensin myydään Zmappia maailman ympäri ja seuraavalle kierrokselle tulee "varma" lääke, jonka nimen joudutte etsimään itse, kun en sitä ulkoa muista.

Juha Hämäläinen

Mutta onneksi USA pelastaa maailman täsmäiskuilla. 4000 solttu saanut komennuksen Liberiaan.

http://www.presstv.ir/detail/2014/10/03/380956/us-...

Näin toimii sivistyskansat, kun taas alikehityneet maat kuten Kuuba lähettää sairaanhoitohenkilökuntaa samoille alueille. Pah.

Hannu Tanskanen

Paniikin leviäminen ja erityksen murtuminen on pahin vaihtoehto, siksi sotilaat ovat paikallaan ja mukana ymmärtääkseni on nimenomaan armeijan lääkintäjoukkoja. Kuuban kaltaisen kehitysmaan sairaanhoitajat ottavat suuren riskin, äärimmäisen hygienian vaatimus ei oikein istu.

Suomi aikoo ottaa kuulemma 700 opiskelijaa Nigeriasta, suosittelisin harkitsemaan uudelleen,

Juha Hämäläinen

Laskuvarjojoukkoja ne on eli erikoisjoukkoja. Turha niitä on muuksi maalata. Nämä joukot on siellä turvaamassa USAn etuja öljyn ja muiden luonnonvarojen osalta. Niitä ei juuri taida kiinostaa ihmisien tuska tai sen lievittäminen......Joka niin kuvittelee on naivi.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #29

Mitä on sitten se, joka aina kuvittelee USA:n toimista vain pahaa? USA sentään lähettää aina apua, Venäjä ei muistaakseni koskaan, vain ruostuneita aseita.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

HEH, miten lyhyt muisti miehellä voi olla. Vai olitteko yksi niistä, jotka huusivat kaula suorana salaliittoteorioita, kun Putin lähetti sen ensimmäisen humanitärisen avun Itä-Ukrainaan. Tietääkseni noita kuljetuksia on jo toinenkin saapunut päämääräänsä, eikä mukana ETYJ-tarkkailijoiden mukaan ollut yhtään kappaletta ruostuneista aseista, joista syytät Venäjää.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #36

Eihän niitä kukaan tarkastanut ja jos oli apua, oli omille joukoille. Saattoi sisältää mitä tahansa, valtio jolla on puhtaat jauhot pussissa, antaa tarkastaa rekat. Kukahan tässä "uskova" on ;-)?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #38

Jos nyt kuitenkin virkistäisit muistia kolmannen kerran ETYJ-järjestön sivulta.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #39

Ensimmäisestä parin sadan rekan kolonnasta tarkastettiin uutisten mukaan kolmekymmentä ensimmäistä, joista osa oli tyhjiä (?). Toista ei tarkastettu ollenkaan. Ei sattuisi olemaan linkkiä mainitsemaasi ETYJ-sivuun?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Kyllä te sen entisenä lehtimiehenä itsekkin löydätte. Minun aikani on liian arvokasta todistella väitteitänne. Minun väite, joka korjasi muistianne on todennettu. Todentakaa omanne hyvä herra Tanskanen.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #42

Eli väitteellesi ei ole todisteita. Niin arvelinkin, on tosiasiat länsimaisissa medioissa selkeästi kerrottu.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #46

Herra Tanskanen osaa kiemurrella.

Kerrataan!

Te väititte: "USA sentään lähettää aina apua, Venäjä ei muistaakseni koskaan, vain ruostuneita aseita"

Minä vastasin: "Tietääkseni noita kuljetuksia on jo toinenkin saapunut päämääräänsä, eikä mukana ETYJ-tarkkailijoiden mukaan ollut yhtään kappaletta ruostuneista aseista, joista syytät Venäjää."
Loppu keskustelu on vain turhanpäiväistä vääntelehtimistä.....

Siis

Te syytätte Venäjää salakuljetuksesta ja normaalissa demokraattisessa oikeusvaltiossa syyttäjällä on todistusvastuu.

Te ilmeisen selvästi olette demokratian, jopa suoran demokratian, kannattaja, joten tässä tilanteessa Venäjän ollessa syytettynä vääristelystä, kuka on syyttäjä ja missä on todisteet väitetystä rikoksesta ?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #47

Ei ole todisteita, kun puolueettomia todistajia ei päästetä paikalle, kuten Malesian koneen putoamispaikallakaan, oli viikko aikaa hävittää todisteet tai korvata ne toisilla.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #49

Syyttelyyn löytyy energiaa, mutta todisteiden etsimiseen ei. Huvittavaa.

SUBjektiivisuus on muotia ja objektiivisuus perseenalunen....Bravo

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #50
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #51

Kovaotsainen jätkä olet. Kunnioitukseni vaikka vahva otsa ei suojaakkaan mitään tärkeää....(Hämiö)

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #52
Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #54

???

"TM" ... Tekniikan Maailma? Miten liittyy?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #55

Leikitkö mielikuvituksestonta ? No autetaan miestä mäessä.... Ajattelin laittaa moni valinta tehtävän että selviää tämäkin.

A) TuoteMerkki
B)
C)

Joko nyt ?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #56

En harrasta arvausleikkejä, vaadin puhekumppaniltani selvää suomen kirjakieltä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #57

Kovin kova olet silti arvailemaan, jopa vieraidenmaiden tapahtumia (Hämiö)

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #58

On maita joiden toimia ei tarvitse pelolla arvailla, kuten naapurimme roistovaltion.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #59

HEH...Myönnät sentään arvailevasi, vaikka esität tietona....Hienoa ongelman myöntäminen on askel kohti parantumista. Onnea yritykseen.

Juha Hämäläinen

Ottaisitko rokotuksen Ebolaa vastaan ? Ja jokunen tiedonmurunenkin minkä löysin netin uumenista.

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/08/14/ottai...

Sotketaan nyt vielä Ukrainakin tähän Ebola-gateen, kun niillä on mielenkiintoinen yhtymäkohta.

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/08/14/afrik...

Hannu Tanskanen

Ilman muuta, jos sellainen olisi ja uhka olisi akuutti.

Olen ottanut flunssarokotuksenkin jo 5 vuoden ajan joka vuosi, eli heti kun sen eläkkeelle päästyä ilmaiseksi sai, flunssa on jo tuntematon tauti minulle, ei kertaakaan, eli hyvin tehoaa.

Juha Hämäläinen

Minä en ole ottanut viimeiseen 25 vuoteen muuta piikkiä, kuin jäykkäkouristuksen ja terveenä olen ollut minäkin. Mutta jokainen taaplaa tyylillään eikä mikään pino ole huonompi, kuin toinen, kunhan pysyy pystyssä.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #28

Minä ravasin aikoinani aikalailla maailman laitaa paitsi USA, myös Kauko-Itää ja Afrikkaa, joten minun rokotepassini on kuin Indokiinan kartta, polio, keltakuume, kolera etc. rokotukset tavallisimpien lisäksi. Kerran kun kävin Hakaniemen lääkärisasemalla hakemassa uutta piikkiä, lääkäri katsoi keltaista korttiani ja sanoi, "Keräilettekö te näitä?". Mutta, eipä ole tauti iskenyt.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #34

Minä en eksynyt kuin Uralin mutkaan, Eurooppaan jota seilasin edes takas. Majan tein Kreikkaan ja kuuntelin kerran huvittuneena suomalaisia turisteja Wienin lentokentällä, kun meuhkasivat lintuflunssasta. Meillä oli 50km Turkin rajalta kanat ulkona, eikä kukaan koko kylästä tai naapurikylistä sairastunut saati kuollut....mutta pelko on voimakas vaikutin (Hämiö)

Hannu Tanskanen

Vaikea päätellä, kumpi globaaleista vitsauksista leviää nopeammin, Ebola vai ISIS.

Juha Hämäläinen

Ebolan on ennustettu saapuvan Eurooppaan 75% varmuudella seuraavan 14 päivän aikana, joten voittaja näyttää melko varmalta.

Jukka Mäkinen

Ymmärsinköhän oikein, siis Ebola on Microsoftin ja iSIS Applen.
Ja molemmat ovat jo myynnissä ulkomailla, ja tulossa Suomeen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

* Yli puolet Ebola-virukseen (nykyään EVD, Ebola Virus Disease) Liberiassa kuolleiksi katsotuista (4923 henkilöä) vain 31% on vahvistettu laboratoriotestein. 47% tapauksista on ehkä-tapauksia, jotka on "arvattu Ebolaksi". http://www.washingtonpost.com/national/health-scie...
* Yhdysvaltain terveysvirasto FDA on hyväksynyt käyttöön armeijan kehittämän, testaamattoman laboratoriokokeen Ebola-tapausten selvittämiseksi http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-s...
* FDA:n antamien tietojen mukaan kaksi hyväksyttyä testiä ei näytä koskaan negatiivista tulosta http://www.fda.gov/downloads/MedicalDevices/Safety...
eikä niitä ole testattu ihmisillä, joilla ei ole Ebolaa, verrokin saamiseksi.
kts. myös http://www.selectscience.net/selectscience-intervi...
* WHO tiedottaa "It can be difficult to distinguish EVD from other infectious diseases such as malaria, typhoid fever and meningitis." eli on vaikea erottaa Ebolaa muista infektiotaudeista. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs103/en/

69% Liberian tapauksista on siis vahvistamattomia, 31% epäluotettavien testien "vahvistamia" (yht. 100%) eikä luotettavia testejä ole. Tauti on helppo sekoittaa muihin infektiotauteihin. Lisäksi Ebolaa esiintyy maailman kurjimmilla alueilla, joissa on jatkuvan sodan, sodan aiheuttaman nälänhädän heikentämä väestö. joka syö nälkäänsä viruksen kantajia kuten lepakoita, rottia, apinoita.

Hannu Tanskanen

Niinpä. Jotain täytyy kuitenkin yrittää.

Vatsan hapot tuhoavat aika monet mikrobit, kas ihminen on alkujaan raadonsyöjä, siksi meillä on turhan paljon happoa ja usein alkeellisetkin kansat paistavat saaliinsa nuotiolla.

Huvittaa mm. legenda HIV:in tarttumisesta ihmiseen apinan lihaa syömällä, kyllä totuus on paljon raadollisempi, mutta tämä on nk. koululasten versio.

Toimituksen poiminnat