hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Ruotsi aikoo tunnustaa palestiinan valtion

 

Sosialistit taas vauhdissa Ruotsissa:

 

http://yle.fi/uutiset/israel_sattii_ruotsia_valmiudesta_tunnustaa_palest...

 

Tunnustaminen on sama kuin terroristien tukeminen Hamasin ollessa mukana. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Janne Hilden

Sitä Israel niittää, mitä kylvää.

Hannu Tanskanen

Niinkö? Pian svenssonit kai tunnustavat myös islamilaisen kalifaatin eli ISIS:n?

Janne Hilden

Slippery slope... ei kai kukaan kalifaattia olekaan puolustanut.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #4

En hämmästyisi, vaikka svenssonit ...

Hannu Tanskanen

Jo aikaa sittenhän on todettu, että Ruotsissa kommunismi on toteutunut. Rikkaalla valtiolla on varaa leikkiä maailman hyväntekijää, kun siinä sivussa rikastuu mm. varustamalla Hitlerin armeijaa SKF:n laakereilla, puuhaa ohjustehdasta Saudi-Arabian kanssa ja aivan äsken paljastui taas uusi skandaali, myi asetietoa Kiinaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tanskanen sotkee nyky-Ruotsin ja kommunismin. Ehkä kannattaisi mennä kipinkapin oppikirjojen ääreen ja tarkistaa mitä se kommunismi oikeasti tarkoittaakaan niin ei tulisi tuolla tavalla erehdyttyä yksinkertaisessa perusasiassa.

Hannu Tanskanen

Vertaus ei ole minun keksimäni. En viitsi enää kuollutta ja kuopattua aatetta lähteä oppikirjoista opiskelemaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Jos aatteen oppisisältöön tutustuminen kiinnosta niin ei ehkä kannattaisi lähteä kommentoimaan sitä puutteellisilla tiedoilla. Silloin kun saattaa myös päätyä lainailemaan muiden päättömyyksiä. Ja jos niin pääsee käymään niin silloin suhtautuminen niiden esittäjään saattaa olla samanlaista kuin silloin kun Tanskanen löytää jonkin erheen hänen kanssaan erimieltä olevien kommenteista.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #27

Tosimaailma on opettanut, ettei kommunismi toimi missään, se on vain "kurjuutta kaikille". Rikkaiden maiden kakarat voivat leikkiä sosialistia, köyhillä moiseen ylellisyyteen ei ole varaa. Kristinusko on kestänyt yli 2000 vuotta, kommunismi kesti 70 vuotta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Kristinusko on kestänyt n. 1500 vuotta mutta kommunismia ei ole vielä missään koetettu.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #43

Sekoittanet islamiin, joka syntyi Mummahedin eläessä 600 vuotta Kristuksen jälkeen?

"Kommunismia ei ole missään koetettu"? Banaali väite, mikäs se Neuvostoliitto sitten oli?

"Hyvä aate, mutta jätkät pilasivat" ei kyllä kelpaa selitykseksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #45

En sekottanut islamia ja kristinuskoa. Kristinusko on rakennettu n. 300- ... n. 500-luvuilla j.a.a. Roomassa. Rakentaminen käynnistettiin suureksi nimitetyn Konstantinuksen (oik. Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus n. 273 - 337 j.a.a.) aikana 300-luvun alussa. Ja valtionuskonto siitä tuli 390 j.a.a. Yhtenä tarkkana lukuna siis voitaisi pitää 1624 vuotta mutta muitakin voidaan toki esittää. Yli 1700 vuoden on silti turha yrittää sillä silloin oli kyseessä vain joukko juutalaisen uskonnon lahkokuntia joihin oli liittynyt jonkin verran myös n.s. pakanoita.

Neuvostoliitto oli 1970-luvulle oman määritelmänsä (NKP) mukaisesti "proletariaatin diktatuuri" (erotuksena porvarillisesta diktatuurista). Sen jälkeen NKP määritteli Neuvostoliiton "kehittyneeksi sosialistiseksi valtioksi joka rakensi kommunismia" aina NL:n tunnettuun loppuun saakka. Siis NL:n johtokaan ei määritellyt valtiotaan koskaan kommunismiksi. (jo käsite "kommunistinen valtio" on absurdi sillä teorian mukaan siirtyminen sosialismista kommunismiin tarkoittaa valtion "kuoleentumista" eli kommunismissa ei ole tälläistä valtiota kuin me tunnemme)

Toisaalta johtavat marksismileninismin asiantuntijat NL:ssa 1970-luvulla pitivät valtion luonnehdinnan muuttamista hätiköitynä koska määritelmän mukaisessa "proletariaatin diktatuurissakin" olisi ollut vielä n.s. laittoa jäljellä. Myös läntiset marksismin asiantuntijat olivat samaa mieltä ja käsitys on myöhemmin vain vahvistunut.

Samaan tulokseen ovat tulleet myös kiinalaiset. Hehän ovat havainneet, että ennen sosialismia pitää kapitalismi elää loppuun.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #51

Niinpä, teitä idealisteja! Vapaa markkinatalous johon valtiovalta puuttuu mahdollisimman vähän on kylläkin luonut eniten hyvinvointia, ei nämä suunnitelmatalouden pakkopaidat ja ideologian kuonokopat, jota lähes poikkeuksetta johtavat kurjuuteen ja hirmutekoihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Meille löytyy esimerkkejä n.s. "vapaasta markkinataloudesta" ajoilta jolloin se purkautui esiin feodalismista uutena ja kehityskykyisenä yhteiskuntamallina. Sen jälkeen kapitalistien vapautta on pitänyt suotsia mitä erilaisimmin tavoin ja milloin milläkin nimellä. Nämä rajoitteet ovat taanneet hyvinvointia myös suurille massoille. Mutta toisaalta emme voi unohtaa myös kaikkea sitä tuhoa mitä sillä on saatu aikaan.

Kapitalismin inhimillistämistä ei olisi tapahtunut ilman työväenliikkeen toimia (jonka huomiotta jättäminen lienee Marxin ja Engelsin suurin virhe teorioissaan). Jossakin vaiheessa kuitenkin myös se tulee tiensä päähän ihan niinkuin sitä edeltävätkin yhteiskuntamallit ovat tulleet. Se kriisiytyy kuten feodalismi aikoinaan ja tilalle synnytetään jotain uutta.

Onko kapitalismin seuraaja sitten sosialismi (ja sen jälkeen kommunismi) niinkuin marksilainen historiakäsitys esittää, onkin asia jonka jotkut sitten aikanaan näkevät. Toisaalta marksilainen käsitys historian kulusta selittää melkoisen hyvin aiemman kehityksen, paremmin kuin moni muu, joten sitä voi ihan hyvin pitää ehkä mahdollisesti myös tulevaisuutta parhaiten kuvaavana. Joka tapauksessa se on parempi kuin Fukujaman historian loppu -teoria.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #55

Kyllä tämän hauskojen Marx-veljesten heikkolahjaisen jäsenen, joka makasi vain sohvalla ja piereksi ja puhisi kapitalismin kauheudesta teoriat kokemus jo on sijoittanut historian romukoppaan ja vain innokkaimmat komukat enää tekevät pyhiinvaellusmatkoja haudalleen Lontoossa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Itse asiassa Tanskasen viittaamat Marx-veljeksetkin olivat jonkin sortin vasemmistolaisia. Heistä johtohahmo Groucho oli anarko-sosialisti ja jopa marksilainen kuuluisamman kaimansa tarkoittamassa mielessä. Hänen lempitunnuksiaan oli anarkisti Emma Goldmanin lanseeraama "No Gods - No Masters".

Mitä taas Karl Marxin teorioihin tulee niin ne taitavat olla tällä hetkellä ajankohtaisempia kuin koskaan. Onhan meidän taloutemme suurimpia ongelmien aiheuttajia jo Marxin havaitsema siirtyminen tuotannollisesta kapitalismista finanssikapitalismiin eli siirrytään aikaisemmasta tavaratuotannosta suoraan rahan kauppaamiseen tehtäessä lisäarvoa kapitaaliin (kaavana R -> T -> R' => R -> R' jossa R on raha ja T on tavara)

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #57

Missäs kommunismi on ratkonut talousongelmia?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niin, onhan se niin pirun väärin jos palestiinalaiset tai vaikkapa kurdit, setseenit saisivat oman valtion ja Tanskasen mielestä varmaan Suomenkin olisi pitänyt pysyä osana NL/Venäjää eikä itsenäistyä.

Hannu Tanskanen

"Palestiina" on keinotekoinen valtio, tunnustamisneuvottelujen lähtöehto pitäisi olla sekä EU:n että YK:n terrorijärjestöksi tuomitseman Hamasin ulosheitto. Pitäisi olla jokaiselle omilla aivoilla ajattelevalle selviö, miksei Israel voi hyväksyä asiaa.

Kun sinä olet noin innokas palestiinalaisten oikeuksien puolustaja, mikset vaadi myös Venäjää antamaan meille takaisin ryöstämäänsä Karjalaa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Putinin mielestä Suomikin taitaa olla "keinotekoinen" valtio. Tanskanen mistä Israel on saanut oikeutuksensa määritellä millä kansakunnalla on oikeus omaan valtioon. Puolustan ihmisoikeuksia, en valtioita.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #11

Kysy Putinilta, mistä ja miten ne ihmisoikeudet voidaan viedä. Hamas taas on sitä mieltä, että Israel pitää ajaa mereen, joten se ei taida kannattaa sitä, että tuolla kansakunnalla on oikeus omaan valtioon?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #12

Hamas on eri asia kun palestiinan kansa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #13

Kuinka niin, palestiinan kansahan äänesti sen valtaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Itse asiassa Hamas voitti vaalit vain Gazassa. Länsirannalla voitti Fatah. (nyt ei tarkoiteta suhteellista menestystä edelliseen vaaliin nähden vaan absoluuttista enemmistöä äänistä). Ne eivät pystyneet vaalien jälkeen muodostamaan yhteistä hallitusta vaan alueet jakautuivat eri hallintojen alle.

Yhtenä syynä oli, että länsimaat eikä erityisesti Israel halunneet kunnioittaa demokratiaa.

Nyt muutama kuukausi sitten ne kuitenkin pääsivät sopuun ja ovat muodostaneet yhteisen hallituksen joka päässee johtamaan molempia osia. Ja myös järjstämään uudet vaalit koska niidenkin aika alkaisi jo olla. Toivottavasti Israel ja muut ulkopuoliset malttavat pitää näppinsä riittävän kaukana.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #18

Jep, Israelhan se ei noilla kulmilla kunnioita demokratiaa. On toveri Myyryläisellä käsitteet nyt hieman sekaisin. Hamasin johtava teesi on Israelin valtion hävittäminen, neuvottele tuon kanssa sitten.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Israel ei todellakaan kunnioita muiden demokratiaa. Ei tässä asiassa edes ruotsalaisten.

Hamas (ja Fatah) ovat ilmoittanut, että Israelin tunnustaminen on on sopimusasia. Kunhan päästään eteenpäin palestiinalaisten oikeuksien tunnustamisessa niin päästään eteenpäin myös ISraelin tunnustamisessa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #26

Joo joo, juttele sinä vaan ;-) Onneksi Israel ei satuja usko.

Katselin aiemmin tv:stä Henning Mankelin käsikirjoittamia "Wallandereita", kunnes tajusin mikä natsi tämä "Hemmetin Mankeli" oli ja nyt vaihdan kiireesti kanavaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Olisi hyvä huomata, että myös Israelin puolella on tahoja joiden etujen mukaista on kriisin jatkuminen eli status quon muuttaminen laittomia asutuksia levittämällä ja militarisoimalla yhteiskuntaa.

Samanlaisia tahoja löytyy tietysti myös palestiinalaisten keskuudesta.

Aina ja kaikkialta löytyy niitä jotka katsovat ajavansa omia etujaan parhaiten ylläpitämällä levottomuutta. Jos esimerkiksi siirryttäisi rauhan edistämiseen niin rintaman molemmin puolin olisi väkeä joka joutuisivat hankkimaan uuden elantonsa nykyisten sotaorganisaatioiden ja niiden komentajanvirkojen ulkopuolelta. Samaten asekauppiaiden markkinat lähtisivät pienenemään. Niinpä on vahvoja voimia joille nykyisen kriisin jatkuminen on edullista.

Hannu Tanskanen

En ymmärrä ruotsalaisia, äänestävät valtaan punavihreän hallituksen, vaikka Reinfeldin oikeistohallituksen aikana talous meni lujaa? Tosin oikeiston puuttuvat äänet menivät kai ruotsidemokraateille. Kertoo paljon Ruotsin lumedemokratiasta, ettei vaalitulosta kunnioiteta ja ruotsidemokraatteja hyväksytä hallituskumppaniksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tanskanen ei ymmärrä. Niinpä, demokratiassa ei riitä, että taloudella menee "lujaa" kun muillakin kuin siitä hyötyvillä talouden omistajilla on äänioikeus.

Tanskaselle tiedoksi, että parlamentaarinen hallitus, Ruotsissakaan, ei ole sama kuin suomalainen kunnanhallitus jonka paikat jaetaan valtuustoryhmien koon mukaan. Parlamentarismissa hallituksen muodostavat ne jotka tulevat toimeen keskenään ja pystyvät saamaan parlamentin enemmistön tuen. SD:llä ei kuinkaan ole kuin 49 paikkaa eli 14,0 % paikoista.

Pitäisikö 86 %:n enemmistön taipua SD:n edessä? Olisiko se demokratiaa?

Hannu Tanskanen

Niinpä, kunnanhallituksessa demokratia vielä pelaa, jos meilläkin täällä Vihdissä valtuuston muodostaisivat vain puolueet, jotka "tulevat tulevat toimeen keskenään" siellä olisi vain kokoomus ja vihreät, joiden symbioosi on ihmeellinen. Nyt minäkin voin esittää ympäristölautakunnassa eriävän mielipiteen, joka on herättänyt suurta hämmennystä ja paheksuntaa "hyvä-veli"-piireissä:

http://s30.postimg.org/rqzvjgn7l/image.jpg

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #22

Tanskanen kirjoitti: "Niinpä, kunnanhallituksessa demokratia vielä pelaa, jos meilläkin täällä Vihdissä valtuuston muodostaisivat vain puolueet, jotka "tulevat tulevat toimeen keskenään" siellä olisi vain kokoomus ja vihreät, joiden symbioosi on ihmeellinen."

tanskasella menevät valtuustot, hallitukset ja parlamentit suloisesti sekaisin ja siltä varmalta pohjalta tulee kommenttia. Vihdissäkin, kai ainakin vielä, kuntalaiset äänestävät valtuuston eikä puolueet jotka tulevat toimeen keskenään. Tässäkin suhteessa Tanskasen kannattaisi mennä koulukirjojen ääreen. tai pian naurismaan aidatkin alkavat ...

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #25

Niinhän juuri sanoin, kuntalaiset äänestävät, kuten äänestivät minutkin valtuustoon (varalle). Mikä tässä nyt jäi epäselväksi? Toki tiedän, että vaalien tulosten perusteella voittajat muodostavat hallituksen ja loput jäävät oppositioon, mutta jos joku suuren vaalivoiton saanut puolue, kuten Ruotsidemokraatit jätetään ulkopuolella vain, koska sossut ja vihreät eivät halua, on se demokratian irvikuva. Suomessa sentään persuille "jytkyn" jälkeen tarjottiin hallituspaikkaa, mutta se piti kiinni periaatteistaan, eikä mennyt samaan hallitukseen vihreiden kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Tanskanen kirjoitti: "Niinhän juuri sanoin, kuntalaiset äänestävät, kuten äänestivät minutkin valtuustoon ..."

Sitä ennen Tanskanen kirjoitti: " jos meilläkin täällä Vihdissä valtuuston muodostaisivat vain puolueet, jotka "tulevat tulevat toimeen keskenään ..."

Tanskenen kirjoitti: "Ruotsidemokraatit jätetään ulkopuolella vain, koska sossut ja vihreät eivät halua, ..."

SD jätettiin hallituksen ulkopuolelle koska heidän tavoitteensa eivät mitenkään sopineet samaan hallitusohjelmaan ja kaikki, myös muut porvarit, tiesivät sen jo hyvissä ajoin etukäteen. Miksi tuhlata aikaa itsestään selvien asioiden katsomiseksi. Ei se ole demokratiaa vaan se, että hallitus päätöksiä tehdessään nauttii parlamentin enemmistön luottamusta koska sen katsotaan tarkoittavan kansalaisten enemmistön luottamusta.

Jos Ruotsin hallitus tanssisi SD:n pillin mukaan, se vasta demokratian irvikuva olisi. Sehän on 49 paikallaan oppositiossa kaikkia muita vastaan. Jos me annamme SD:lle oikeuden olla omaa mieltään asioista ja niiden hoitamisesta, se sama oikeus on myös muilla puolueilla, jopa ruotsien sosialidemokraateilla.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #33

20% kansasta laittaminen boikottiin ei ehkä ole viisasta, luku voi olla seuraavissa vaaleissa 40%. On wanha armeijatotuus, että hankalakin mies kannattaa pitää teltassa kusemassa ulos, ei ulkopuolella kusemassa telttaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Eihän kukaan ole ajamassa SD:ja ulos parlamentista. Heillä on siellä oma äänestäjien antama mandaattinsa (ei 20% vaan melein 1/2 vähemmän eli 12,8% äänistä). Eiköhän heidän kannatuksensa tyrehdy ihan kuin suomessa PerSuleidenkin kun ihmiset laajemmin näkevät millaista väkeä se joukko on. (Toki pitkien listojen systeemi suosii paremmin sisäsiistejä ja johdon ruodussa pysyviä)

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #36

Ei puolta vähemmän vaan puolet, lukion pitkässä matematiikassa tämäkin opittiin ;-)

Niin, kyllähän persujakin haukuttiin vaikka millä, rumiakin ovat, kuten vasuriprofessori Roos sanoi.

Totuuden puhujia ei valtaan päässyt hyvävelikopla koskaan ole tahtonut sietää, mutta "kyllä kansa tietää", Veikko Vennamoa lainaten.

Soinin ministeriaudin nahkapenkkiä kylläkin sorvataan "viiden äänen varavaltuutettujen" päänahoista, siinä persut tekevät pahan virheen, juuret unohtuvat, kun herrojen kanssa marjaan päästään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Jos jonkin osuus on 20 % niin 10 %:n osuus on siitä puolet jolloin on siis puolet vähemmän kuin tuo e.m. 20 % (kun %-yksiköitä lasketaan) ihan niin lyhyen kuin pitkänkin oppimäärän mukaan.

P.s. Vennamoidenkin perheessä se taisi olla Sirkka joka tiesi ja laittoi iskulauseet Veikolle suuhun.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #41

Jos sinä sanot että "puolta enemmän kuin 50%" onko se 100%?

Niin, SMP = "Sirkka, Minä ja Pekka" ;-)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Jos %-yksiköitä on 50 niin 1/2 enemmän kuin se on tietenkin 50% + (50%/2) = 75%. Nämähän opetettiin jo keskikoulun alaluokilla ja lukiossa sekä lyhyessä että pitkässä ne piti olla hallussa, ainakin ennenmuinoin.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #50
Keijo Räävi

Tunnustamalla Palestiinan valtion ruotsalaiset kuvittelevat patoavansa ääri-islamilaisuuden kotikonnuilla mutta pahasti ovat väärässä. Islamistit vain saavat intoa yrityksilleen kaataa koko Ruotsin valtio. Pitää myös muistaa, että antisemitismi on Ruotsissa kotoperäistä. Ruotsilla on edessään katastrofaalinen tulevaisuus.

Mika Selin

Ruotsi vois aluksi lahjoittaa hamasille asepuvut. Erottuisivat paremmin kun ampuvat siviilien seasta raketteja. On kyllä niin ristiriitainen hallitus Ruotsilla kun olla ja voi. Kertoo olevansa feministinen mutta silti kannattaa ääri-islamilaisia terroristeja. Sielläpä sitä onkin naisilla mahtavat olot. Mutta mitäpä antisemitistit eivät tekisi vaikka sitten kannattaisi terroristeja kun vaan saa olla alueen ainoata demokratiaa vastaan. Täälläkin ovat visvan kannattajat hyvin hiljaa siitä mitä isis tällä hetkellä tekee mutta välittömästi sanaiset arkut aukeaa kun Israel puolustaa omaa aluettaan.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Vaikka palestiinan kansaa erillisenä kansana ei ole olemassa, heille voi toki perustaa valtion, Jordanian lisäksi, joka on se alkuperäinen palearabivaltio.

Minua kuitenkin eniten huvittavat sosiaalidemokraattien kahdet vankkurit.

Sosiaalidemokraatit vaativat Gazan saarron purkamista sekä Hamasin ottamista neuvotteluihin. He siis tietävät mikä Israelissa on juutalaisille se oikea vaihtoehto. Vaikka he hyvin tietävät mitä tämän puolueen peruskirjoissa lukee.

Samaan aikaan kotimaassa, kun heillä on käsissään aidosti rasistinen ongelmapuolue nimeltä Ruotsidemokraatit, he eivät suostu edes neuvottelemaan heidän kanssaan.

Mitä tulee muiden asioihin, ruotsalaisten sosiaalidemokraattien kaikkitietävyys on häkellyttävää. He eivät kuitenkaan toimi kotimaassa samoin kuin vaativat muiden toimivan.

Mitä tästä opimme? Sen että on niin helppo kasvattaa lapsia jos itsellä ei ole yhtään lasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, Ruotsi aikoo tunnustaa. Tähän mennessä 114 muuta valtiota on sen tunnustanut. EU:sta m.m. Kypros, Tsekki, Slovakia, Romania, sekä muualta m.m. Ukraina, Unkari, Brasia, Argentiina j.n.e.

Monilla tunnustamattomilla mailla on kuitenkin eritasoisia diplomaattisia suhteta PA:n kanssa suurlähetystöistä pienempiin edustustoihin, myös Suomella.

Suomi taitaa kuitenkin taas olla kansainvälisesti jälkijunassa kun on kyse kehityksestä kohti kansallista itsemääräämisoikeutta.

Sen sijaan ei voi kuin ihmetellä israelilaisten röyhkeyttä lähteä haukkumaan ulkopuolisia suvereeneja valtioita niiden normaalista diplomaattisesta toiominnasta.

Hannu Tanskanen

Tunnustavat maat ovat entisiä slobomaita tai kehitysmaita, joille Venäjä antaa rahaa ja ideologiaa, ei yhtään EU-maata. Eli "hyvässä" seurassa on uusi uljas sosialistinen Ruotsi. Suomen "edustusto" taitaa olla Hamasin kunniatohtori Erkki Tuomioja ja ex-heilansa, ainoa jota ei haukkunut muistelmissaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Palestiinan edustusto Suomessa: http://formin.finland.fi/public/default.aspx?app=3...

Entisiä "slobimaita" Tanskasen horisontin mukaan: Brasilia, Argentiina, Turkki, Chile, Islanti, ...

Hannu Tanskanen

En tietenkään termillä tarkoittanut mainisemiasi kehitysmaita, jotka kaveeraavat Venäjän kanssa, Turkilla NATO-maana voi olla omat intressinsä ja Islanti on näitä sossuloita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

Etelä-Ameriikan isoja maita ei ole tavattu pitää kehitysmaina. Esimerkiksi Brasilian BKT on maailman seitsemänneksi suurin (suurempi kuin Palestiinan tunnustaja-Venäjällä) ja samaa luokkaa kuin UK:lla ja Ranskalla. J.n.e.

Tunnustajien joukossa on myös esim. Kiovan Ukraina joka ei kaveeranne Venäjän kanssa.

Islannin pitäminen "sossulana". mitähän sekin tarkoittaa?

Tanskasella on melkoinen kapoinen tapa valita merkittävät, itselle miellyttävät ovat merkittäviä ja epämiellyttävät eivät merkitse mitään. Niinpä kovimmin Palestiinan itsenäisyyttä vastustavatkin merkittävät maailmanpolitiikan tekijät kuten m.m. Nauru, Palau ja Marshallin saaret.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #38

Kyllähän ne sitä ovat, demokratia on heikoissa kantimissa, kommunistit ja sotilasjuntat vuorottelevat vallassa.

Tärkeintä kuitenkin, että sekä EU että YK luokittelevat Hamasin terrorijärjestöksi, sillä on jotain merkitystä', ei Ruotsin kaltaisen pikkusossulan mielipiteellä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Jo pitemmän aikaa on ollut tapana tunnustaa valtioita, ei hallituksia.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #42

Emmekö siis tunnusta Venäjän hallitusta?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Suomen hallitus on julistanut monesti ettei se virallisesti ja diplomaattisesti tunnusta hallituksia vaan valtioita. Siis Suomella ei ole diplomaattisista edustustoa Medvedejevin hallituksessa vaan Venäjän valtiossa.

Kun Medvedev perusti nykyisen hallituksen Suomen hallitus ei sitä erikseen julistanut tunnustavansa ja solminut siihen virallisia diplomaattisisia suhteita.

Ehkä ei pidä sotkea diplomaattista tunnustamista de jure muihin asioihin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Emme halua kutsua tätä kriisiksi." - Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1773...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tanskanen ja Myyryläinen tuntuvat ainakin toistaiseksi vaihtavan keskenään mielipiteitä huomattavasti sivistyneemmin ja tahdikkaammin kuin israelilaiset ja palestiinalaiset.

Lähi-Idässä kun ajatustenvaihto muuttuu niin kovin helposti laukaustenvaihdoksi.

Hannu Tanskanen

Tokihan me suomalaiset herrasmiehet ;-)

Kun toisen osapuolen lähtökohta on toisen täydellinen tuho, mitä jää vaihtoehdoksi?

Toimituksen poiminnat