hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Ison Omenan vaaliteltalla

 

 

 

 

 

 

Eduskuntavaalit 2015 kampanja:

 

http://s29.postimg.org/gxtu8g78n/image.jpg   (kuvaajana puoluekaveri)

 

Kirjoittajan toinen vaalitelttatilaisuus Espoon Ison Omenan maalaismarkkinoilla tänään  (kuvalinkki yllä).

 

Hyvä yleisömenestys, sää pilvinen mutta ei sateinen, +13 C.

 

Kansanedustaja James Hirvisaari (kuvassa) oli meidän tähtemme, vastapäätä persujen teltalla oli vierailevana kansanedustajana Jussi Niinistö. Vieressämme Kepun teltta, mutta ei siellä käynyt ketään ja kasasivatkin kamppeensa jo klo 13.

 

http://s17.postimg.org/7szhzjxkv/image.jpg    (allekirjoittanut kuvaajana)

 

http://s29.postimg.org/kl5gk56zr/image.jpg    (allekirjoittanut kuvaajana)

 

http://s21.postimg.org/b7rx2458n/image.jpg   (allekirjoittanut kuvaajana)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kuka on suomalainen, ja kuka ei ole?

Hannu Tanskanen

Suomalainen on tietenkin Suomen kansalaisuuden saanut.

Silti vielä tällä erää erottelisin "kantasuomalaiset" eli täällä syntyneet etnisesti suomalaiset ja kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat ja jälkeläisensä. Ei missään tärkeysjärjestyksessä, mutta selvyyden vuoksi.

Vai pitäisikö sanoa kuten USA:ssa, alkuperäiskansat? Tällöin tietenkin mielikuva on saamelaiset, lappalaiset, tulihan mm. minun sukuni isän puolelta maahan vasta 1500-luvulla Tanskasta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Minnesotassa oli taannoin suomalaisperäinen bändi, jonka nimi oli "Fourth Generation".
He olivat siis Jenkkeihin muuttaneiden esivanhempiensa neljännen polven jälkeläisiä - toki Yhdysvaltain kansalaisia - eikä sen seikan esille tuomista hävetä.
Ehkäpä meilläkin pian nousee hittilistoille "Third Generation" -niminen kanteleryhmä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kuvien perusteella näyttäisi Perussuomalaisten teltalla olleen eniten väkeä, joten hyvä me! Toista kuukautta sitten olin itsekin Perussuomalaisten teltalla Helsingin Malminkartanossa ja silloin kokoomuksen väki lähti pois kesken kaiken, kun ihmiset kävivät sättimässä heitä, siitä kun ei heidän ministerinsä tiedä edes paljonko ihmiset tienaavat, viitaten Laura Rätyyn!

Hannu Tanskanen

Tuolla hetkellä ja noista oli nähdäkseni toinen puoli omaa väkeä ;-). Ilmeisesti Jussi Niinistön tulon aikaikkunaa oli mainostettu ja se veti väkeä. Itsekin huomasin saman ilmiön kun viime vuoden elokuun Vihdin Vuosisatamarkkinoilla, ollessani vielä persu, juttelin Niinistön kanssa eurovaaliehdokkuudestani.

Mutta kivahan se on huomata, että persuillakin menee hyvin, puolet on jos siirtynytkin Muutokseen ;-)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

No nyt taisit vähän liioitella, ei Perussuomalaisista sentään puolia ole siirtynyt Muutos 2011:sta, vaikka joitakin varmaan on siirtynyt. kuten yleisestikin puolueiden välillä siirtyy ihmisiä puolueesta toiseen. Eikä minullakaan Perussuomalaisena ole mitään Muutosta vastaan, kannatan enemmän kuin lämpimästi Muutoksen ajamaa suoraa demokratiaa!

Se vasta hienoa olisikin jos vaalikarja käyttäisi järkeä ja pudottaisi vanhat puolueet kokonaan puoluekartalta ja äänestäisi Perussuomalaiset, Muutos 2011:sta ja vaikkapa IPU:n uusiksi valtapuolueiksi. Maamme asiat muuttuisivat kertaheitolla, demokratian ja oikeusvaltion tila kohentuisi huomattavasti ja mikä parasta pääsisimme ajamaan suomen ja sen kansalaisten etuja, kun nykyiset valtapuolueet eivät sitä tee!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kiinnostaisi tietää paljonko Tanskasen vaalimainos maksaa Usarissa? Jos Usari antaa mainostaa ilmaiseksi, niin täytyy myöntää Herlinin olevan tosi hyväsydäminen. No tottahan hänellä rahaa riittää.
Tietääkseni muut lehdet perivät mainoksista jonkin asteista maksua.
Toinenkin asia kiinnostaa. Onko tällainen kommenttini trolli?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tokkopa kuva Hirvisaaresta ja kahdesta huonolla maulla tehdystä vaalijulisteesta on varsinaisesti mainos. Ihan kiva on kun ihmiset laittavat kuvia vaalihumusta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muutokselle näyttävät ulkonäkökysymykset olevan tärkeitä.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #10

En aivan ymmärtänyt tarkoitatko telttamme ulkonäköä vai mainoksia? Kuva symboi erästä aikamme ilmiötä, kysymys ei ole ihmisestä siinä, vaan ihmisoikeuksista, jota kaikissa maissa ja kulttuureissa ei ole erityisesti naisilla.

Hannu Tanskanen

Makuasioista voi olla montaa mieltä, poliitikon tarkoitus on herättää huomiota ja keskustelua ajankohtaisista kysymyksistä ja maahanmuutto on niistä sitä mitä suurimmassa määrin tänään. Meillä jokaisella Muutos 2011:sa on vapaus esittää mielipiteitämme, meillä ei ole nk. puoluekuria. Jos joku vastustaa etnistä turismia, hän saa tehdä sen. Jos joku puolustaa homoliittoja, hän saa tehdä sen. Minun pääasiallinen agendani on "ilmastonmuutos"-nimisen kvasitieteen varjolla tehtävän rahastuksen paljastaminen ja kritisointi.

Pääteemamme ovat 1) Olemme isänmaan asialla 2) Sananvapaus ja 3) Ajamme suoraa demokratiaa Sveitsin mallin mukaan, kansan pitää saada päättää asioista, ei poliittisten klikkien.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #15

Maahanmuutto on toki tärkeä aihe, mutta nimenomaan James Hirvisaari tässä yhteydessä tuo mieleen vain islam-hysteerisen tunnelman. Maahanmuutto on joillekin aivan liian tärkeä ja monomaniaa vaativa aihe vaikka todellisuudessa Suomen maahanmuutto on pienimuotoista ja varsin hallittua.

Isänmaan asialla ovat kaikki.

Sananvapaus on Suomessa huippuluokkaa, joten en ihan ymmärrä miksi tämä on yksi pääteema. Sananvapaudesta meuhkanneet, jotka tulevat äkkisälti mieleeni ovat olleet lähinnä sellaisia henkilöitä, jotka eivät ymmärrä sananvapauden käsitettä ja kiristävät sananvapautta omalla toiminnallaan.

Sveitsin malli sopii Sveitsiin, oma mallimme on kehittynyt Suomen oman historiankulun myötä sellaiseksi kuin se on tänä päivänä. Arvokysymyksistä voi minunkin mielestäni järjesteää enemmän kansanäänestyksiä, mutta edustuksellinen demokratia on paras malli juuri tähän maahan. Sveitsin malli on sekava ja äänestykset suosivat konservatiivisia, muutoksia karttavia tuloksia järjestelmänsä vuoksi.

Tapio Suhonen Vastaus kommenttiin #18

Merihempukan elänkaari ei riitä tarkasteluperspektiiviksi muutostilan nopeudelle. Se on (humanitäärisen) maahanmuuttokysymyksen perustekijä.
Edustuksellisuudesta sen verran; juurihan Tuppinen saneli kuinka toimitaan, kun oli tullut valituksi.... Tuskin tarkoitus on Tuppisella toimia edustuksellisesti, mutta kylläkin oman edun mukaisesti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #20

Stubbin pääministeriys katkeaa muutaman kuukauden päästä kun käymme vaaleihin, ja hyvä niin. Muistuttaisin kuitenkin että Stubb on suuri kansansuosikki, juuri kansa nimenomaan on tykännyt ja tukenut Stubbia kovasti huipulle.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #18

Maahanmuuton ja väkivaltaisen islamin keskusteluun otto ei ole lainkaan ylilyöntiä nyt kun ISIS leviää nopeammin kuin ebola. Meillä vielä asiat ovat jossain määrin hallinnassa, mutta naapurimaissa kuten Ruotsissa eivät enää:

http://s18.postimg.org/qgi7ufkzd/image.jpg

Sananvapaus ei Suomessa ole kovin korkeassa kurssissa, vaikkapa ilmastokritiikki ja maahanmuutto ovat lähes täysin pannassa valtalehdissä. Olen tarjonnut useasti ilmastokritiikkiä vuosien ajan mm. HS:lle, kertaakaan ei ole mennyt läpi.
Mm. Britanniassa suurista päivälehdistä Daily Mail on avoimen ilmastokriittinen, Telegraph tasapainotaiteilee aiheessa ja vain vasemmistolehti Guardian on täysuskova.

Miten ihmeessä Sveitsissä kansanäänestykset suosisivat konservatiiveja? Asiahan on juuri päinvastoin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

Ei tuossa ole kyse sananvapaudesta vaan itsenäisten lehtien valinnoista valita omasta mielestään laadukkaimmat ja kiintoisimmat mielipidekirjoitukset.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #23

Eli hesarissa vihreät, se on kiistatonta.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #15

Huonot teemat. Roponen ja Nyqvist eivät kannata.

Hannu Tanskanen

Mutta Teuvo hyvä, tämähän on jo määritelmänsä mukaan ensisijaisesti politiikan keskustelufoorumi ja jopa puoluekanta jos sellainen on, pyydetään ilmoittamaan. Tuolla logiikalla jokaisen tänne kirjoittavan poliitikon blogi on mainos. Kuvat ovat julkisella paikalla otettuja elävöittämään tekstiä, jokainen voinee lanseerata niitä? Jos olen väärässä, lehden ylläpito varmaankin huomauttaa siitä? Miksi kommenttisi olisi trolli, sehän on asiallinen kysymys?

Toimituksen poiminnat