hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Palaaville ISIS-taistelijoille ammattiauttajia - rauhanturvaajat eivät saa ...

 

 

 

 

 

 

Näin siis Suomessa ...

 

Mm. Hollanti vasta perui passin ja maahantuloluvan neljältäkymmeneltä maasta terroristien riveihin  lähteneeltä ja Britannia ja Ranska päättivät samoin. 

 

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/isis%20rauhanturvaajat-26184

 

Myös "Suomen Sotilas"-lehti jakoi linkin:

 

https://www.facebook.com/suomensotilas?ref=stream

 

 

Mistä moinen terroristien hyysäys täällä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (106 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minne muuten hävisi se eilinen PS:ää koskeva kirjoitus?

Hannu Tanskanen

Poistin. Ei ehkä ole korrektia haukkua vanhaa puoluettaan. Olisi silti voinut hyväksyä eduskuntavaliehdokkaan myös Vihdistä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sairaanhoidossa ei potilaita saa Suomessa priorisoida muuten, kuin lääketieteellisin perustein, ts. hoidosta eniten hyötyvät ensin.ISIS-veteraaneilla on oikeus samaan hoitoon, kuin kenellä tahansa.

Hannu Tanskanen

Kun nämä "veteraanit" sitten kuten Norjassa uhkaavat tehdä, katkaisevat kaulan sattumalla valitulta suomalaiselta perheeltä, he saanevat nyös psykiatrista hoitoa traumaansa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tottakai rikollisilla on sama oikeus hoitoon, kuin muillakin ihmisillä, sehän on itsestään selvä asia.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #6

Aikoinaan erään lakon aikana lastenkoteihin ja kouluihin ei saatu maitoa, mutta vangit saivat, kas laki vaati sen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

"Aikoinaan erään lakon aikana lastenkoteihin ja kouluihin ei saatu maitoa, mutta vangit saivat, kas laki vaati sen."
**********************************************************

Yksi paha ei tarkoita sitä että pistetään sen varjolla pa@kaksi kaikkien asiat, jos joku klikkaa eli epäkohta on löydetty. Epäkohtahan on ollut tuossakin vain se että lapset eivät ole saaneet maitoa... eli se pitää korjata. Ei siis niin, että piruuttaan kun joku ei saa jotain, niin otetaan sama muiltakin pois. Vaikka mieli kuinka tekisi. Loogisuus kunniaan. Aina voi vaihtaa myös lain ja säätää että ihminen pärjäävät ihan hyvin vedelläkin vankilassa. Suomi on outoja pykäliä täynnä ja byrokratia jyllää.

Kaikki tietävät (ehkä) että lait Suomessakin ovat monin paikoin päin sitä itseään ja kaipaisivat muutoksia. Mutta sama on about joka maassa eli pyrkimys pitäisi olla järjettömien/turhien säännöstöjen purkamiseen...

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #22

No ei, mutta valintoja toki voi tehdä, eikö maito lapsille ole tärkeämpi kuin vangeille? Paitsi rikollisten hyysävaltioissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #43

"No ei, mutta valintoja toki voi tehdä, eikö maito lapsille ole tärkeämpi kuin vangeille?"
*******************************************************************'

Harrastatko piruuttasi paljonkin kysymyksiä, joissa vastaus on kaikille jo selvä ;) ?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #64

En tietenkään. Varsinkin kun on monia, joille vastaus ei näytä olevan itsestään selvä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #6

Olisi p@@hanan huolestuttavaa mikäli rikollisille ei tarjottaisi mitään hoitoja.... on yhteiskunnalle kannattavaa hoitaa ihmisiä kuntoon mikäli mahdollista. Jos ei mahdollista niin lukkojen taakse sitten. Varsin loogista...

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #26

No why not, riippuen vähän tilanteesta..... lainsäädäntöä vain pitäisi rukata jonkun verran (ja mm. kantasuomalaista et voi heittää noin vain ulkomaille, vaikka kuinka joissakin tapauksissa haluaisi... joku turvapaikan saaja, joka nykyään diggailee ISIS:tä voi ollakin jo eri asia). Kaikkia käytännössä ihmisten elämiä parantavia ajatuksia voin aina vähintäänkin harkita ja samaa ajattelun vapautta toivon muillekin.

Hannu Tanskanen

Kun passi ja kansalaisuus otetaan pois, saavat hoidattaa traumansa Syyriassa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ongelma on, että monilla on vain Suomen kansalaisuus. Osahan lähteneistä on kuulemma ihan näitä ns. kantasuomalaisia.

Mielestäni palanneita pitäisi kohdella ensisijaisesti mahdollisina sotarikollisina ja heidän toimensa pitäisi selvittää. Ei Suomesta voi lähteä terroristiksi ja sitten palata muina miehinä takaisin.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #11

Näin juuri, jos ei kansalaisuutta voida perua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

Saattanee osoittautua hyvin hankalaksi sen selvittäminen mitä ihminen on ulkomailla mahdollisesti tehnyt... pitäisi olla todistusaineistoa rikoksista ja noilla seuduilla ei rekisteröidä asioita kovinkaan tarkkaan.

Mikäli taas aletaan olettamaan että jonnekin matkustanut on automaattisesti rikollinen, niin kävellään miinakenttään jossa samaa "automaattista rikollisuutta" voidaan käyttää jatkossa vaikka mihin....

Pulmallinen tilanne toki.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #23

Eikös se ollut jostain Afrikan maasta tuolla Porvoon puolessa joku kansanmurhasta epäilty, jota tutkimaan suomalainen tuomarijoukko matkusti kymmenkunta kertaa sanottuun maahan, ensimmäisessä luokassa epäilen ja lasku veronmaksajille oli miljoonia euroja, en ole edes kuullut että lopulta olisi tuomittukaan? Mitä nämä meille kuuluvat, potku p...lle ja omaan maahansa takaisin, eiköhän siellä tuomio hoidu samojen lakien mukaan joita itsekin sovelsivat.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #28

" 10 miljoonaa pantiin ruandalaisen Porvoossa piileskelleen
massamurhaajapapin oikeudenkäynteihin..."

Tällaista kertovat asioita seuranneet.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #111
Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #111

Keravalainen puolustusasianajaja Ville Hoikkala (sd.) taisi itsekin olla aidosti sitä mieltä, ettei pappi ollut syyllinen. Liekö samaa uskontokuntaa Villen kanssa ja siksi oletettavasti syytön...? En tunne taustaa, miten tapaus ajautui Hoikkalalle, vai halusiko hän itse sen hoitaakseen.

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #11

Ville Ylitalo: "Ongelma on, että monilla on vain Suomen kansalaisuus. Osahan lähteneistä on kuulemma ihan näitä ns. kantasuomalaisia."

Ei tuo voi olla ongelma, koska ISIS on isis-taistelijoiden julistuksen mukaan valtio. Isis-taistelijoilla on siis ISIS-kalifaatin kansalaisuus. Muutoinhan olisi tyhmää julistaa jonkun alueen olevan valtio, jos sillä ei ole kansalaisia.

On ilman muuta selvää, että ISIS-kalifaatti on turvallinen isis-taistelijoille, joten ISIS-kalifaatista ei yksinkertaisesti voi tulla muslimipakolaisia. Ja koska ISIS-kalifaatti haluaa tuhota kaikki muut valtiot, niin siksikin olisi erittäin typerää olla ottamatta heiltä pois Suomen kansalaisuutta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Eikö ISIS-taistelijat voitaisi lähettää saamaan hoitoa sinne, missä heidän työnantajakin on.

ISIS hoitaa omansa ja me omamme.

Pekan näkökantaa ei voi ymmärtää.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Virkalääkärin on noudatettava lakia, viranomaisen ohjeistusta ja lääkärin eettisiä periaatteita, mikä siinä on niin vaikeaa? Lääkäri on velvollinen hoitamaan tasapuolisesti kaikkien maassa oleskelevien sairauksia, kuului sitten ISIS:een tai pelastusarmeijaan, sillä ei ole merkitystä asian suhteen.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #27

Näin varmaan eikä se ole lääkärin vika vaan lain, joka ei ole nykypäivän tilanteita varten. Toisaalta laki pakottaa lääkärin tekemään ilmoituksen jos potilas ei ole ajokykyinen ja kortti menee, siksi moni ei mene ajoissa lääkäriin. Eikö tässä ole hieman ristiriitaa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #30

Mitähän tuohon sanoisi sen ainoan lapsen vanhempi, jonka lapsen päälle dementikko ajoi?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #33

Pointti ei ollut siinä, vaan periaatteessa että lääkäreistä tehdään viranomaisia, tietääkseni lääkärit vastustivat tuota? Myös se , että lääkäriin jätetään menemättä vaikka on oireita kortin menettämisen pelossa on huono puoli.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #39

Väestön vanhetessa riskit kasvavat. Virkalääkärihän on jo valmiiksi viranomainen jo valmiiksi, ja tulevaisuudessa kaikki potilastiedot yksityissektoriltakin menevät keskusrekisteriin, ja niihin on pääsy monilla muillakin viranomaisilla, esim. sosiaalitoimella. Se aika on auttamattomasti mennyttä, että asiat olivat vain lääkärin ja potilaan välisiä.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #51

Erittäin ikävä jos noin, kyllä lääkäri/potilassuhteen tulisi olla luottamuksellinen.

Jos katsotaan vakavien kolarien tilastoja, eivät siellä seniorit juhli, kyllä vasta kortin saaneet älyttömästi kaahaavat johtavat tilastoja, joten tuossa on "ylitappamisen" makua, ikärasismia.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #51

Sosiaalitantoilla ei ole oikeutta mennä kenenkään potilastietoihin ,ellei asiakas.Eikä kyllä silloinkaan rajoittamatonta oikeutta.Yksityislekurien tietoihin ei senkään vertaa.Sitäpaitsi sossut,poliisit.kela,te jne.ovat tähänkin asti päässeet ilman esteitä ihmisten asioita kyttäämään,pankkisalaisuutta myöten,mikä onkin todella outoa...Silloin kun he epäilyksistään lähtevät ihmisten asioita kaivelemaan.

Lääkärin ei tule valansa mukaisesti levitellä potilastietojaan.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #61

Pankkisalaisuus Suomessa on lähinnä vitsi, verottajalla lienee suora yhteys tilillesi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #33

Eiköhän se ole vähemmistössä kun dementikko ajaa lasten päälle.Enemmän mömmöt tappavat lapsia ja nuoria kuin dementikot.Suomalaiset lapset ja nuoret joista laitoksissa jne.tehdään mömmö riippuvaisia,huostabisneksen jne.puoskaroinnin seurauksena.
Eläkeläisiä ja syrjäytyneitä yli 6000,alle 30 ikäisinä.

" Joka päivä viisi-kuusi alle 30-vuotiasta suomalaista siirtyy eläkkeelle masennuksen tai muiden mielenterveyssyiden vuoksi. Nuori eläkeläinen maksaa yhteiskunnalle 1,5 miljoonaa euroa"

Tutkitusti laitoksessa ja sijoituksesta perhehoitoon,laitokseen,kierteessä pidetyiltä jäävät koulut kesken ja paluu laitostamisen jälkeen yhteiskuntaan ei onnistu helposti,jos ollenkaan.
Kannattaa muistaa miten lainkirjain ei aina toteudu lasten ulkoistamisen kohdalla.Vaiettu salaisuus tässä maassa.Siellähän on psykiatria yhdistetty lastensuojelun osaksi,tuotteliasta toimintaa firmoille...

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #27

Lääkärit priorisioivat jo nyt potilaitaan. Oletko ihan varma, että alat vaihtamaan maksaa alkoholistille, joka ei halua luopua uskomuksistaan? Oletko ihan varma, että alat hoitamaan isis-taistelijaa, joka haluaa takaisin päitä katkomaan, ja joka ei halua luopua uskomuksistaan?

Uskoisin, että myös lääkäreiden ensimmäinen velvollisuus on noudattaa järkeään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #59

Suomessa muu, kuin lääketieteellinen priorisointi on kiellettyä. Maksansiirtoa ei tietenkään tehdä, jos juominen jatkuu, mutta ei ketään voida jättää hoitamatta esim. sen takia, että on vaikka merirosvo ja aikoo sitä jatkaa.

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #68

Niin. Merirosvoja, muukalaislegioonalaisia ja pankkikiryöstäjiä voidaan hoitaa, mutta sano nyt, hoitaisitko oikeesti pään katkojaa? Olen tehnyt priorisoinnin ja pidän päiden katkojien hoitamista pahempana asiana kuin alkoholistin maksan vaihtamista.

Sitä paitsi. Suomen laki tunnustaa suullisen sopimuksen. On helppoa todistaa, että isis-taistelijat ovat tehneet suullisen sopimuksen, jossa he tunnustavat olevansa isis-valtion kansalaisia, joten jo se yksin riittää epäämään heiltä Suomeen tulon.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuolemantuomio murhasta ja taposta tulisi palauttaa rikoslakiin.

Ulkomailla tehdyistä rikoksista tulisi pystyä rankaisemaan Suomessa Suomen lain mukaisesti, jos rikoksen tekijä on Suomen kansalainen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mestarihirttäjä Pierrepointkin oli sitä mieltä, että kuolemanrangaistuksella ei ole yleisestävää vaikutusta.

Hannu Tanskanen

Mieltä mitä lieneekin, onko tuota hokemaa koskaan todistettu?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ennen kuolemantuomion käyttöönottoa pitäisi kai pystyä osoittamaan, että se ehkäisisi niitä rikoksia joista se annettaisi, vai kuinka? Niin ei ole kuitenkaan missään pystytty osoittamaan. Jos väite pitäisi paikkansa niin esimerkiksi USA:ssa ja Kiinassa olisi vähemmän ao. rikoksia kuin pohjoismaissa.

Ulkomailla tehdyistä rikoksista rangaiseminen on myös vähintäänkin n.s. kaksipiippuinen juttu. Aikanaan kieltolain aikana yritettiin Suomessa jonkun kerran rangaista suomalaisia jotka olivat ulkomailla erehtyneet nauttimaan alkoholia julkisesti. Yrityksistä luovuttiin melkoisen pian kun se ei vain toiminut.

Toisaalta joissakin maissa on mahdollsita haastaa oikeuteen isommista rikoksista myös muiden maiden kansalaisia. Niin on yritetty saada m.m. Pinochet kuin Kissingerkin oikeuteen. Huonolla menestyksellä. Oikeudelliseen vastuuseen ovat joutuneet vain joidenkin puolustuskyvyttömien maiden kansalaiset ja silloinkin hyvin tarkoitushakuisesti (eikä se tarkoitus ole ollut oikeuden toteutuminen).

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Ennen kuolemantuomion käyttöönottoa pitäisi kai pystyä osoittamaan, että se ehkäisisi niitä rikoksia joista se annettaisi, vai kuinka?"

Teloitetun osalta rikollisuus loppuu varmastia teloituksen jälkeen.

"Ulkomailla tehdyistä rikoksista rangaiseminen on myös vähintäänkin n.s. kaksipiippuinen juttu."

Ruotsissa rangaistaan ulkomailla joistakin ulkomailla tehdyistä rikoksista (esim. seksinosto).

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Väänänen kirjoitti: "Teloitetun osalta rikollisuus loppuu varmastia teloituksen jälkeen"

Pitäisikö meidän järjestäytyneessä yhteiskunnassamme sortua samalle tasolle rikollisten kanssa? Eikö meidän pitäisi pystyä osoittamnaan, että laillinen meno on parempaa ja inhimillisempää kuin rikollisten katala maailma? Eikö meidän yhteiskuntamme toiminnan pitäisi houkutella inhimillisyydellään ihmisiä pysyttelemään laillisuuden rajoissa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #97

"Eikö meidän pitäisi pystyä osoittamnaan, että laillinen meno on parempaa ja inhimillisempää kuin rikollisten katala maailma?"

Laillinen meno on juuri sitä, että henkirikoksiin syyllistyneet tuomitaan ja teloitetaan valtion toimesta. Tämä on myös inhimillisyyttä.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #97

Kuolemantuomion huono puoli on tietenkin se, jos syytön teloitetaan, tuomio on peruuttamaton.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Missään valtiossa ei ole taidettu kuolemanrangaistusta palauttaa?

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #18

USA palautti kuolemantuomion vuonna 1976.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Kuolemantuomio ehti olla kielletty USAssa neljä vuotta 1972 - 1976. Tällä hetkellä se on käytössä 29 osavaltiossa, liittovaltiolla ja armeijalla. Sielläkään se ei ole vähentänyt rikoksia mutta jatkuvasti paljastuu vääriä tuomioita ja muita väärinkäytöksiä sekä epäoikeudenmukaisuuksia sen käytössä.

Hannu Tanskanen

Pohjoismaiden vähäisempi rikollisuus on vain tilastoharha. Se johtuu siitä, että enenevässä määrin aikaisemmin rikokseksi määriteltyjä tekoja ei merkitäkään enää rikoksiksi, kun niiden määrä ylittää poliisin/oikeuslaitoksen kapasiteetin. Erinomainen esimerkki ovat autovarkaudet, ne saatiin pois tilastoista varkauksina, kun nimettiin uudelleen vain "luvattomaksi käyttöönotoksi".

Sama pätee työttömyyslukuihin, kun ne kasvavat istuvalle hallitukselle sietämättömiin lukuihin, joukosta poistetaan vaikka yli vuoden työttömänä olleet ja nimetään heidät uudelleen "työnhakuun kyllästyneiksi".

Hokemaa siitä, ettei kuolemantuomio vähennä rikoksia, ei liene koskaan todistettu mitenkään, ainakin yksi rikollinen vähemmän ja kai kuolemanpelko sentään jotain vaikuttaa tekoa aikovaan?

Johtuisiko siitä, että Pinochet ja Kissinger olivat "rikollisia" vain vasemmiston mielestä? Jugoslavian Miloshevic kyllä joutui Haagiin, moni on eri mieltä hänenkin syyllisyydestään. Serbit toteuttivat etnistä puhdistusta, toisaalta Kosovossa toimi Euroopan johtava ja väkivaltaisin huumemafia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Tanskanen kirjoitti: "Pohjoismaiden vähäisempi rikollisuus on vain tilastoharha. Se johtuu siitä, että enenevässä määrin aikaisemmin rikokseksi määriteltyjä tekoja ei merkitäkään enää rikoksiksi, kun niiden määrä ylittää poliisin/oikeuslaitoksen kapasiteetin. "

Tilastokikkailu osataan myös muualla. Tosin USA:ssa saattaa vaikuttaa toiseen suuntaan vankoiden yksityistäminen. Nehän tarvitsevat lisää markkinoita.

Tanskanen kirjoitti: "Erinomainen esimerkki ovat autovarkaudet, ne saatiin pois tilastoista varkauksina, kun nimettiin uudelleen vain "luvattomaksi käyttöönotoksi"."

Tanskanen sotkee tässä käsitteitä. Ajoneuvon luvaton käyttöönottto on ihan eri juttu kuin sen varastaminen. Molempia tapahtuu ja molempia selvitellään ja molempia ratkeaa ja molemmista joutuu tekijöitä edesvastuuseen. Ei pitäisi sortua persulimaiseen pölhöpopulismiin.

Tanskanen kirjoitti: "Hokemaa siitä, ettei kuolemantuomio vähennä rikoksia, ei liene koskaan todistettu mitenkään, ainakin yksi rikollinen vähemmän ja kai kuolemanpelko sentään jotain vaikuttaa tekoa aikovaan?"

On se todistettu eikä kuolemantuomioiden rikoksia vähentävää vaikututusta ole pystytty todistamaan. Sama koskee lynkkauksia.

Kuolemanpelko ei näytä kokemuksen valossa vähentävän rikoksia. Ja sitä paitsi kerran kuolemantuomion aiheuttavaan rikokseen syyllistyneellä ei ole enää mitään väliä koska mikään rikos ei voi enää koventaa tuomiota.

Meidän pitäisi viimeinkin päästä eroon rikosten seuraamusten käsittelyssä kostomentaliteetista. Se ei missään eikä koskaan ole johtanut rikosten vähenemiseen.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #95

Luvattoman käyttöönoton ja varastamisen ero on kyllä saivartelua.

Miten se olisi todistettu, pitäisi olla identtinen vertailuryhmä jota ei teloitettu?

Niin,nykyinen pohjoismainen systeemihän lähes palkitsee rikoksen, kovat tekijät muualta nauravat rangaistuksillemme.

Jukka Mäkinen

"Ennen kuolemantuomion käyttöönottoa pitäisi kai pystyä osoittamaan, että se ehkäisisi niitä rikoksia joista se annettaisi, vai kuinka?"

Miksi ihmeessä. Kuolemantuomioita voitaisiin antaa ihan vain bisnesmielessä.
Julkiset teloitukset, ringside paikat kalliine lippuineen, tv-oikeudet, rihkamamyyntiä. Konsteja voisi lainata vaikka antiikin Roomasta. Leijonille syöttämistä, ristiinnaulitsemista, teilipyöriä. Siitä voisi tehdä lauantaipäivän viihdettä siinä kuin jääkiekostakin. Mielikuvitusta kehiin ja vallataan maailmanmarkkinat.
Suomi nousuun tositeeveellä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen ihan samaa mieltä, että vapaaehtoisesti sotimaan lähteneet tarvitsevat ihan ensimmäiseksi hoitoa ja kuntoutusta. Riippumatta siitä mistä ovat lähteneet, missä sotineet ja kenen puolella.

Kummassa paikassa sotatraumoista kärsiviä kannattaa kuntouttaa normaaliin elämään? Syyriassa vai Suomessa? Vai pitäisikö heidät jättää heitteille ilman hoitoa ja siten jatkamaan tappotöitään?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo
Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

ISIS:essä sotinut on siis tappaja, mutta Muukalaislegioonassa sotinut on sotaveteraani.Mitenkäs tuo Puna-armeija; sinnekin voi nykyään ulkomaalainen palkkautua sotimaan?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #29

Saavatko muukalaislegioonassa sotineet meillä kuntoutusta, jos eivät omat YK-sotilaammekaan saa ja hoito pitää järjestää hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #31

Kaikki Suomessa oleskelevat saavat hoitoa ja kuntoutusta käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Muukalaislegioonan kunnialla käynyt saa kai Ranskan passin; en tiedä, osallistuuko se kustannuksiin - luultavasti ei, jos on myös Suomen kansalaisuus. Olen ymmärtänyt asian niin, että YK-sotilaille on haluttu etuoikeuksia, mikä ei ole lain mukaan mahdollista, ts. he ovat samassa jonossa, kuin kaikki muutkin. Varsinaisilla sotaveteraaneillahan on lakisääteisiä etuoikeuksia.

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #29

ISIS-taistelijat eivät sodi. Ihminen on sotilas, kun hän noudattaa sodan sääntöjä. Isis-taistelijat ovat päitä katkovia terroristeja. Muukalaislegioonalaiset eivät katko päitä. ISIS on julistanut kaikki muut harhaoppisiksi, joiden päät pitää katkoa, jos he eivät alistu dhimmeiksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #62

Terroristilla on oikeus samaan hoitoon, kuin muillakin ihmisillä, onko tätä nyt niin vaikea ymmärtää?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #74

Jos jokaisella ihmisellä on ihmisarvo, niin kaikilla on oikeus hoitoon. Oletko itse valmis sairaalan ovella määräämään, jotta kuka saa hoitoa ja kuka saa kuolla?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #86

En sairaalan ovella, mutta maan rajalla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ylitalon mukaan tappajat kuuluvat vankilaan. Niinkö, kaikkiko? Ylitalo aloittaa sitten vankiloiden täyttämisen sotasankareista.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #98

Sodassa vihollisen sotilaan tappaminen ei kuulu rikoslain piiriin. Pitäisi Myyryyläisen tuo tietää, eikä herjata sotiemme sankareita.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #105

Juuri näin.Heitä tuomittiin kuolemaan omien johdosta,kun mieli oli järkkynyt.Heidät leimattiin puoskaroinnin johdosta kieltäytyjiksi ja venkuloiksi.Saksasta otettujen psykomoottoreiden hoito-oppien mukaisesti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

Niin, Charles Chaplinin luomaa Monsieur Verdouxia lainaten: “One murder makes a villain; millions, a hero. Numbers sanctify…”

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #121

Tuosta voi nyt viisastella loputtomiin, mutta sota on eri asia kuin rikos siviilissä. Sotarikokset sitten omana lukunaan, niistä rangaistaan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #105

Näin se on. Sotaveteraani on eri asia kuin terroristi. Kuolemanpartioihin osallistuvat rikolliset eivät ole samassa asemassa kuin sotiemme veteraanit. Taitaa olla sellainen aihe taas, josta ei synny kovin järkevää keskustelua?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #126

... ja sotavetereenien selän taakse piiloon?

Oikeasti sota on tappamista ja mitä suurimmassa määrin terrorismia. Terrorismihan on määritelmänsä mukaisesti kauhun herättämistä muissa tarkoituksella vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä. Miten suuri osa sodista on sitä ja miten vähän jää galanttien ritarien rehdille kisailulle sijaa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #128

On sotia ja sotia. Hyökkäys/valloitussotia kuten Venäjä Krimille Ukrainaan ja puolustussotia, kuten Suomen Talvisota, jolla estetään vielä suurempi terrorismi ja oman kansan tuhoutuminen. Yksioikoinen sodan tuomitseminen on lapsellinen näkemys "ikuisesta rauhasta" ja "rauhan aseista", joilla isänmaamme parturit tarkoittivat Unkarin, Tsekkoslovakian, Georgian ja Krimin murhannutta neuvosto/venäjä-armeijaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

#9
"vai pitäisikö heidät jättää heitteille"
Kyllä ja saavat sitten hoitaa traumojaankin siellä samassa paikassa missä ovat ne saaneetkin, kun passi on mitätöity...
Jos ihminen joka on autettu pois sodan jaloista liittyy terroristijärjestöön joka tappaa surutta ihmisiä joiden usko ja ajatusmaailma on erilainen niin ei semmoisen paikka ole Suomessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mesimäki kirjoitti: "Kyllä ja saavat sitten hoitaa traumojaankin siellä samassa paikassa missä ovat ne saaneetkin, kun passi on mitätöity..."

Mitähän siitä on seurauksena? Meillä on esimerkkejä m.m. Afrikasta josta entisten sotajoukkojen entiset sotilaat riehuvat rosvojoukkoina kun he eivät enää muuta osaa. Olisiko kunnollisella hoidolla heidätkin saatu yhteiskuntakelpoisiksi?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #93

Elikkä Suomen on siis pidettävä huolta ja otettava riski turvapaikan saaneen ihmisen kuntouttamisesta omien lasten turvallisuuden hinnalla, vaikka ihminen joka on liittynyt terroristijärjestöön turvapaikan myöntämisen jälkeen? Sitten kun tappamisen ei enää olekkaan fantsua voi tulla Suomeen lepolomalle ja myyryläiset järjestää kelan päivärahaa ja kuntouttamista yhteiskunnan piikkiin.

"Olisiko kunnon hoidolla heidätkin saatu yhteiskuntakelpoisiksi?"
Olisikohan tämmöisten ihmisten jotka haluavat elää islamilaisessa kalifaatissa parempi kuntoutua muslimimaassa, että tämä suomalainen syntinen yhteiskunta ei aiheuta lisää kärsimystä kuntoutujalle?
Eli minun vastaus on kyllä, mutta kuntoutus paikka ei ole Suomi.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #93

Voivat meidän puolestamme riehua Afrikassa, jos sinne ovat menneet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #106

... ja afrikkalaisista heidän kynsissään ei ole väliä, niinkö? Eiköhän heitä ole parasta hoitaa siellä missä on parhaimmat edellytykset ja paras taito heidät hoitaa?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #119

Ikävää noille, mutta emme mekään voi olla koko maailman terorristien kuntoutuslaitos. Suomella on joku kumma hybris olla pelastava enkeli, viis vaikka itse vajoamme suohon. Hieman tervettä itsekkyyttä, please!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #123

Tanskanen kirjoitti: "... voi olla koko maailman terorristien kuntoutuslaitos. "

Eikös nyt ollut kyse Suomesta ISIS:n riveihin lähteneistä ja sieltä takaisin palaavista? Ei siis kokomaailman terroristeista. Vaikka hyvästä kuntoutuksesta voisi saada hyvän vientituotteenkin jos haluaa ajatella asiaa myös talouden kannalta.

Hannu Tanskanen

Voi hyvä isä näitä lapsenuskoisia myyryläisiä ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Taidanpa mielummin säilyttää nämä käsitykseni kuin vaihdan ne Tanskasen uskomuksiin.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #94

Tarkoitin että nk. "hyödyllisistä idiooteista" (lainaus V.I. Leniniltä), nimiä mainitsematta, ei maassa tunnu olevan pulaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #107

Tanskasen viesti tuli perille ihan ilman venkoilujakin ja siihen suhtaudutaan sen ansaitsemalla tavalla eli johtopäätöksellä,e ttä hänelta alkavat asia-argumentit hiipua.

P.s. Kukaan ei ole pystynyt osoittamaan, että Lenin olisi noin sanonut väittävät m.m. The Timesin verkkolehti ja USAn kongressin kirjasto. Sen sijaan n.s. Vapaan maailman propagandistit sitä viljelevät sitä melko vapaasti ja kokenevat sen hyödylliseksi.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #120

Täyttä asiaa puhun, eli ajatellaan välillä itseämmekin, koko maailmaa emme pysty parantamaan. Äänestetään kehitysavusta ja pakolaisista sekä terroristeista. Ne jotka suosivat, maksavat veroina, muut eivät. Tätä olisi suora demokratia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #124

Niin, nythän ei siis ole kysymys muusta kuin Heinosen kirjoittelusta omassa blogissaan. Syyriassa matkaillaiden tekemisiähän ei millään tavalla olla osoitettu terrorismiin tai ISISiin liittyviksi? Pelkän epäilyn perusteellako voidaan kotiinpaluu tai tarpeellinen hoito evätä? Kyllä, sanoin kotiinpaluu.

Pointti on toki sekin, että kyllä rauhanturvaajat pitäisi hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta nämä ovat kaksi täysin toisistaan riippumatonta asiaa. Molempiin voi liittää sanan sota, muttei se mitään aasinsiltaa rakenna.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pelkkä väkivaltaisen kuoleman katseleminen aiheuttaa ihmiselle voimakkaan trauman. Jos ISISin joukoissa taistelleet, ovat nähneet mestauksia ja muita raakoja väkivallantekoja, niin heillä varmasti on traumoja. Amerikassa on tutkittu, että kuolmantuomion täytäntöönpanon näkeminen vastaa trautmaattisuudeltaa sitä, että joutisi itse vaaratilanteeseen jossa ammuskelija ampuu työtovereita tai toisia koululaisia.

Vaikeimpia traumoja mitä tunnetaan, oli niillä kamputsealaisilla pakolaisilla, jotka olivat todistaneet perheenjäsentensä kiduttamista ja surmaamista Pol Potin hirmuhallinnon aikana. Osa näistä USA:han saapuneista naisista kärsi psyykkisperäisestä sokeudesta, eli he olivat "hysteerisesti" sokeutuneet, koska näin eivät pystyneet enää palaluttamaan kauhumielikuvia näkyinä mieleensä.

Hannu Tanskanen

Ovatko suomalaiset veronmaksajat velvollisia kustantamaan näiden tappajien traumojen hoidon?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei pankkiryöstössä haavoittunutta rosvoakaan jätetä hoitamatta. Minua harmittaa enemmän se, että varovaroillani koulutetaan teologisessa tiedekunnassa kahden uskontokunnan papit ilman korvausta. Siihenkin taitaa mennä pitkä sentti.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #35

Niin, rikoksen uhrit jätetään ja psykologisten auttajien on todettu tekevän enemmän haittaa kuin hyötyä.

Miksei pappeja koulutettaisi ilmaiseksi, koulutetaanhan ilmastoteologian papitkin?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #40

Debriefingistä eli jälkipuinnista näyttäisi todella olevan lähinnä haittaa, kun kohteena on kuka tahansa.
Miksi veronmaksajien pitää kouluttaa kahden uskontokunnan papit, kun muut, kuten esim. muslimit, maksavat itse.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #52

Ovat meidän uskontojamme. Uskoimme tai emme, jos unohdamme oman uskontomme, tilalle tulee jokin toinen. Siksi maksan mielelläni kirkollisveron, julkisessa kontrollissa oleva uskonto pitää loitolla vielä hullummat taikauskot.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #53

Eivät ole minun, olen jumalaton mies, ja silti pitää maksaa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #70

Ei ole jumalatonta ihmistä, jumalasi nimi vain on toinen, kuten Marx, ilmastonmuutos tms.

kati sinenmaa Vastaus kommenttiin #35

Pankkiryöstäjien ja muukalaislegioonalaisten vertaaminen päiden katkojiin ei ole relevanttia. Jos haluat oikeampaa vertauskohdetta, niin vertaa isis-taistelijoita juoppoihin, joiden maksa on sanonut poks ja sinä haluat vaihtaa heille uuden maksan ja jättää suomalaiset hoidoitta, koska ihmisellä on käytettävissä korkeintaan kaksi kättä ja 24 tuntia vuorokaudessa.

Voin tunnustaa, ettei minulla ole mitään tunteita islamisteja kohtaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #63

En ymmärtänyt yhtään mitään. Suomalaiset jäävät hoidotta, koska juopoille tehdään maksansiirtoja??? Kuka jää ilman mitä hoitoa?

Jukka Mäkinen

Tuostahan saa hyvän keinon ohittaa hoitojonot. Menee pariksi viikoksi piiloon jonnekin , ja sitten tulee taas ihmisten ilmoille ja kertoo olleensa Syyriassa sotimassa. Pääsee välittömästi hoitoon.

Hannu Tanskanen

Hieman toisessa muodossa tuota ehdotettiin taannoin keinoksi päästä lekottelemaan Suomen sosiaaliturvan verkkokeinussa, jäähyn pelossa en kuitenkaan uskalla kertoa koko kansan suussa kulkevaa tarinaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #79

Mäkinen lupaili pääsyä jonon ohi.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #84

Lupaan. Kunniasanalla. Kautta kiven ja kannon.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Käytännössä valtaosa teloituksista tapahtuu hyvin pienessä osassa maailman maita. Eniten teloittavat valtiot olivat vuonna 2013 Kiina, Iran, Irak, Saudi-Arabia, Yhdysvallat ja Somalia.

https://www.amnesty.fi/tyomme/teemat/kuolemanranga...

Mitä tulee traumojen jne.hoitoon,jos psykomoottorien hoidon taso on samaa luokkaa kuin sodan aikana,on parempi olla sitä antamatta."Kivimäelle oli yllätys, että tiukka korvauslinja jopa kiristyi 1990-luvulla, jolloin traumaperäinen stressihäiriö tuli Suomessa tautiluokitukseen ja jolloin ymmärrys pitkään kestävistä traumaperäisistä häiriöistä oli aivan toinen kuin sodan jälkeen"

Kun ette ole omiakaan osanneet ja pystyneet hoitamaan,on kummallista että vapaaehtoisesti,pariskunnittain lähteneet saavat hoitoa,johon ei edes suomalaiset rauhanturvaajat ole oikeutettuja,eipä ole pojille hoitoa ja ymmärrystä herunut.He jotka lähtevät rauhallisesta Suomesta takaisin sinne mistä ovat sotaa paenneet alkujaan,ovatkin tärkeimpiä kuin kukaan???
Sotaveteraanienkin avut,tuet ,hoidot ovat kiven takana olleet ja tulevat olemaan loppuun asti.He jotka entisen Suomen puolesta taistelivat saavatkin palkakseen vielä nähdä ja kokea köyhyyden ja häpeällisen maan alasajon ja myynnin seuraukset.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

(HS)

Maahanmuuttajat menettävät Britannian kansalaisuuden, jos he sekaantuvat terrorismiin.

Britannian pääministeri varoitti sunnuntaina harvinaisen suorin sanoin, että Pohjois-Irakia terrorisoiva islamistijärjestö Isis uhkaa myös Britannian turvallisuutta.

Suomessa siis paijataan päätä ja annetaan "hoitoa",Suomessahan ei uhkia ole,paitsi venäläisistä jotka ovat tänne tulossa EUn käsityksen mukaisesti.

Hannu Tanskanen

Niin, mehän olemme koko maailman sosiaalitoimisto ja hoitokoti. Niin rikkaita olemme, että (lainaksi otetulla rahalla) me maksamme osan viiden muun EU-maan maksuja, eniten Great Britannian, about 170 miljoonaa euroa vuosittain, tähän mennnessä hyvän joukon toista miljardia. Jos ette usko, kysykää Esko Seppäseltä, ulkoministeriön sivuiltakin tuo tieto löytyy.
Unohdinko mainita ilmaisen koulutuksen kaikilla tasoilla jokaiselle joka tänne eksyy ...

Etc.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikähän näitä joitakin länsimaista Syyriaan IS:n riveihin siirtyneitä tappajia vetääkään puoleensa ?

Jihad, länsimaisten arvojen vihaaminen vai pelkästään puhdas tappamisen maun kokemuksen hakeminen ?

IS:n uhrithan ovat suurin osin siviilejä ja vääräuskoisia mm. alueen Kurdit. Jo viime vuoden pulolella Kurdit uutisoivat naisiin ja lapsiin kohdistuneista joukkomurhista, mutta tuolloin nämä jäivät hyvin vähälle huomiolle muiden ongelmien asettuen etusijalle uutisoinneissa.

Tanskansen on aivan aiheesta ihmeissään.

Markku Lehtinen

Noille Isis terroristeille voisi antaa myös ilmaisia pommintekovälineitä koska perustuslaissa määritelty oikeus toteuttaa itseään.

Onkohan noi Pekka Roposen kommentit tietoisia provokaatioita?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lääkärin etiikka taitaa olla terra incognita?

Hannu Tanskanen

On tuntematon maa meille maallikoille, mutta lääkäreitä ei tätä ratkaisua pitäisi laittaa tekemään, vaan poliitikkojen, silloin ei kaikki kurkunkatkojat jonota sairaalan ovilla.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ongelma tulee olemaan se että kukapa tunnustaa olleensa taistelija...
Kaikkihan on ollut tietysti avustustehtävissä ja sitten tuli traumoja/luoti nahkaan...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Olisiko taustalla ajatus, että hoidettuina nämä ISIS-reissulta palaavat suhtautuisivat yhteiskuntaan paremmin kuin jos heidät käännytettäisiin takaisin.

Käännytettyille ei liene paljon muita vaihtoehtoja kuin palata ISISn riveihin.

Toimituksen poiminnat