hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Havukka-Ahon ajattelijat energiakysymyksen kimpussa

 

 

 

 

 

 

 

 

http://s30.postimg.org/4k4x2ucq9/image.jpg

 

Näin jonniinmoisena tekniikan miehenä huvittaa lukea mielipiteitä Suomen energiantuoton tulevaisuuden visioista, ikävä kyllä on todettava, ettei useimmissa ole järkeä enempää kuin Veikko Huovisen "Havukka-Ahon ajattelijan" aatoksissa.

"Hajautettu" energiatuotanto tuntuu olevan monen mieliaihe, pieniä puuta polttavia voimaloita ympäri maata tai peräti tuulivoimala tai aurinkokennot joka mökin katolla. Näistä ei enempää, kivaa ja kehittävää harrastelua, kun ei laske kustannuksia ja joissain tapauksissa kuten sähköttömällä mökillä tai veneessä niillä saa virtaa radioon ja kenties jääkaappiinkin, led-valotkin vaativat vähän virtaa.

Puun/turpeen polttamisella on eräs vakava haittapuoli, ne on kerättävä niin laajalta alueelta, että korjaus- ja logistiikkakustannukset muodostavat huomattavan osan ja käyttävät fossiilisia polttoaineita niin paljon, että hiilidioksidia tulee entistä enemmän. Pienhiukkaset, jotka ovat huomattavan vaarallinen terveyshaitta, ovat myös vakava ongelma.

Tutkin aikoinaan kolme vuotta Kemira Espoon tutkimuskeskuksen orgaanisen kemian jaostolla selluloosan happohydrolyysiä.Tämä tapahtui ensimmäisen energiakriisin aikoihin 1970-luvulla ja motiivina oli tutkia kotimaisia polttoaineita kriisiajoille, sodan ajaksi. Selluloosa on kiteinen aine ja sen kiderakenteen hajoittaminen sen purkamiseksi käymiskelpoisiksi sokereiksi, oligosakkarideiksi vaati yliväkevää, noin 42%:sta suolahappoa (HCl), joka säilyy vain -18 C pakkasessa. Hajoamistuotteen sokerit käytettiin sitten alkoholiksi. Battellelta, kansainväliseltä tiedejärjestöltä hankittu systeemi ei kuitenkaan toiminut ja kahden vuoden yritysten jälkeen esitin oman innovaationi, jolla sokerisaanto olikin omaa luokkaansa. Energiakriisi meni kuitenkin ohi ja keksintö ja projekti hautautui arkistoihin.

Edellä mainittujen lisäksi ovat sitten tietenkin nämä "ilmaisen energian", "energiaa vedestä" ja "kylmäfuusiomiehet", jotka aika-ajoin rahastavat luonnontieteistä mitään ymmärtämättömiltä rahoittajilta suuria summia.

Halvasta ja koetusta hiilestä, jota riittää vuosisadoiksi, on tehty henkipatto, Britannian entinen pääministeri, "rautarouva" Margaret Tacher voisi olla ylpeä saavutuksestaan, jolla hän kriminalisoi hiilen taistellessaan hiilikaivostyöntekijöiden ammattiliiton kanssa. Myöhemmin stasi-lähtöinen viherliike keksi hiilidioksidin, elämänkierron tärkeimmän kaasun vastustamisen länsimaisen yhteiskunnan globaalin sabotaasin ihannetyökaluksi.

Suomen tulevaisuuden energiansaannista on syytä olla huolissaan, kun ministeritaholta kampitetaan etukäteen ydinvoimainvestoinnit, Fennovoima/Rosatomin 60% kotimaisuus voi hyvinkin osoittautua ratkaisevaksi kapulaksi rattaissa ja vaihtoehtoja ei enää ole. Ehkä kommunismin ajan silloisessa Leningradissa suunniteltu voimalakin olisi parempi kuin ei voimalaa ollenkaan? Varsinkin kun lausunnon sen kelpoisuudesta ja turvallisuudesta antaa venäläisten leipiin siirtynyt entinen säteilyturvakeskuksen johtaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Keep it simple! ( http://s30.postimg.org/4k4x2ucq9/image.jpg )

ENGLANTI
Environmentalists should stop hallucinating about “sustainable” power sources that unleash puppies and rainbows at no cost to air, water, habitat, and wildlife. “Clean energy” hurts nature. Those who believe otherwise live in Fantasyland.
SUOMI
Ympäristöjärjestöt pitäisi lopettaa harhoja tuotteesta "kestävästä" virtalähteitä että vapauttaa pennut ja sateenkaaria ilman kustannuksia ilman, veden, elinympäristö, ja villieläimet. "Puhtaan energian" sattuu luonto. Ne, jotka uskovat toisin elävät Fantasyland.

Kokeilin uutta käännöspalvelua?;) Ympäristöjärjestöt pitäisi lopettaa...

Tuo kääntäminen ei aina suju ihan oikein ja tulee väärinkäsityksiä!

Tuleehan se ajatus lopulta esille, ympäristöjärjestöt elävät kuvitteellisessa maailmassa harhoineen?

Uusitutuvan energian suhteen harhaisia kuvitelmia on paljon, niitä oikomaan ei ehkä tarvita biologia eikä ilmastotieteilijää, riittää kun osaa kaivaa oikeaa tietoa esille?

Valitettavasti kaikenlaista propagandaa levitetään, mikä vaikeuttaa oikean tiedon esille kaivamista! Tässä on vielä se mielenkiintoinen aspekti, ettei monikaan aktiivi-iässä oleva asiantuntija mielellään tule esille! Näitä tietämystään esille tuovia uhkaa julkinen ryöpytys ja leimaaminen. Kukaan aktiivinen työelämässä oleva asiantuntija ei riskeeraa uraansa tällaisessa informaatiosodassa, missä poikkipuolisilla lausunnoilla pääsee listoille? Monet kuitenkin avaavat suunsa, heille riittää, että ovat oikeassa. Niin oikeassa kuin voi nykytiedon varassa olla. Kaikilla ei riitä kapasiteettia paneutua riittävästi esim. energiakysymyksiin tai ilmastokysymyksiin, mennään fiilistuntumalla. Usein nämä fiilistelijät paljastuvat ensi metreillä, ei esim. hallita terminologiaa ja helppoja kömmähdyksiä tupsahtaa tuon tuostakin esille? Asioista voidaan silti olla jotakin mieltä, mielipidekirjoituksia on netti pullollaan, eikä niille pidä antaa painoarvoa kovinkaan paljoa. http://www.nationalreview.com/energy-week/388892/e...

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Terminologiaa kyllä riittää ja viisastelua asian puitteissa,mutta on vaan kummallista etteivät ne "asiantuntijat" uskalla puhua ?
Eli asiantuntijuutta löytyy,mutta raha puhuu asiantuntujat hiljaiseksi.

Hannu Tanskanen

Niin, linkki kuvaan myös tuolla "leipätekstin" alussa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Energia on elintärkeää, varsinkin meille pohjoisen kasvateille.
Olemme hauskassa kohdassa historiaa, uusi energianlähde on keksitty (itseasiassa jo 25v. sitten), mutta sitä ei voi oikein tutkia, koska hyväksyttyä teoriaa lämmöntuotannon syistä ei ole.

Koska yo. kirjoituksesi edelleen kertoo halustasi lytätä tutkijoiden tuloksia ilmiön osalta, laitan tässä linkin, missä keskustellaan kylmäfuusiokeksijä Rossin uudistetusta patenttihakemuksesta.

http://www.e-catworld.com/2014/09/27/patent-docume...

Rossi ei kaiketi ole käyttänyt mitään hyväuskoisten rahoitusta, vaan on myynyt keksintönsä International Heat-firmalle. Joka taas tekee yhteistyötä Kiinan valtion energiayksikön kanssa.

Jos kiinnostaa, niin tästä lisätietoa Kiinan satsauksista energiahuoltoonsa:

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=...

Hannu Tanskanen

En nyt halua tuhota illuusiota "kylmäfuusiosta", mutta kyllä se sotii niin vahvasti tuntemaamme ydinfysiikkaa vastaan, että paljon lisätodisteita vaaditaan saamaan minut uskomaan siihen. Olen keskustellut asiasta jenkeissä muutaman oikean alan tiedemiehen kanssa ja tuomionsa oli tyly, "humpuukia".

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Ihan kiva ettet löydä esim edellisestä kolmannen osapuolen testistä kritisoitavaa.
Laitan linkin tähän, niin voit sen taas lukaista, ja kertoa, mikä kohta testissä arveluttaa, ja saa sinut jättämään oikeiden alan tiedemiesten suorittaman testin ja sen tulosten analysoinnin huomiotta:

http://arxiv.org/abs/1305.3913

Tuo raporttihan osoittaa energiantuoton olevan kuusinkertainen sisäänsyötettyyn nähden.

Mutta odotellaan tämän syksyn edistymistä, niin saamme lukea uuden raportin, tälläkertaa puolen vuoden ajan kestäneen testin tuloksista.

Vielä kysyisin, eivätkö nämä tiedemiehen ole päteviä, vai miksi epäilet heidän raportointiaan:
Giuseppe Levi, Evelyn Foschi, Torbjörn Hartman, Bo Höistad, Roland Pettersson, Lars Tegnér, Hanno Essén?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #13

Kysymys voi olla jostain huomiotta jääneestä kemiallisesta reaktiosta, tiesithän esimerkiksi, että vetyatomien yhtyessä vetymolekyyliksi H2 vapautuu moolia kohden jotakuinkin yhtä paljon energiaa kuin vedyn ja hapen yhtyessä vedeksi. Kun vetymooli painaa 2 g ja vesimooli 18g, saadaan siis yhdeksänkertainen energia samasta massamäärästä.

Myös Marsin vuosimiljoonia vahvassa UV-säteilyssä olleessa maaperässä oletetaan tapahtuvan vielä tuntemattomia kemiallisia reaktioita, jotka aiheuttivat virheellisen biologisen elämän tulkinnan eräässä ensimmäisten USA:n Viking-luotainten testissä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela Vastaus kommenttiin #14

Kyllä juu, tätä mainitsemaasi veikataan yhdeksi reaktioksi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_hydrogen_welding

Mutta lienee siellä muutakin menossa, koska gammasäteitä kaiketi syntyy. Eihän muuten olisi tarpeen täyttää reaktioasetelmaa boroniympätyllä teräksellä, ja lyijyllä. Sisävaippa edelleenkin on kuparia.

Katsotaan, jännä nähdä mitä tuo tuleva raportti kertoo laitteesta lisää.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #15

Hmm...

Neutroneja ja alfasäteilyä uskoisin paremmin. Ja heliumia, jonka ydin on juuri alfahiukkanen.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela Vastaus kommenttiin #16

Tunnet alan, uskon käsityksesi oikeellisuuteen!

Yksi merkki aiheen pinnallenoususta ovat huijausyritykset. Tämä seuraava sijoitustarjous todellakin on huijausta, sen on keksijämme Rossi jo kertonut blogissaan:

http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=859#c...

https://pulsodream.com/en/index.html

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #15

Platinasieni imee suuria määriä vetyä ja jos se säilytetään laboratorioympäristössä, jossa (oletettavasti) vetypullo, sitä voi olla ilmassa hetkellisesti enemmän kuin normaalisti. Se läpäisee helposti vaikkapa platinasienipurkin kannen tiivisteen. Tuota vetyä voi olla kertynyt platinan kidehilaan aikojen kuluessa ja jos se jää sinne "in statu nascenti"-tilaan, se voi sähkövirran irroittaessa sen yhdistyä vetymolekyyleiksi ja meillä on "tyhjästä" tullutta energiaa. Tämä vain mahdollisena selityksenä, mutta ehkä tuo kokeiden platinasieni on perusteellisesti hehkutettu juuri ennen koetta?

Yhdysvaltain laivaston kolmen San Diegon laboratorion perusteellisissa tutkimuksissa todellakin väitettiin joskus ilmenneen sekä heliumia että säteilyä, mutta kokeiden toistettavuuus oli heikko, aaveiden jahtaamista. Luin tuon noin 150-sivuisen raportin aikoinaan, kun kirjoitin aiheesta mm. TM:aan.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela Vastaus kommenttiin #18

Platinaelektrodi oli Fleischmanilla ja Pons:illa kun julkistivat kylmäfuusionsa, joka silloin oli elektrolyysissä kokeilua.
Samoin heidänkään testinsä eivät tahtoneet onnistua toistoissa, platinan laaduissa kai oli vaihtelua tms.

Nyt Fleischmanin nimeä kantava projekti tutkii aihetta, ja toivon heidän tutkimustensa avaavan aihetta kovastikin.
http://www.quantumheat.org/index.php/en/

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #15

Kemiassa on paljon "eksoottisia" reaktioita, joita koulukirjat eivät kerro, mm. eräillä boorivedyillä saadusta energiasta osan uskotaan tulevan juuri vetyatomien yhdistymisestä molekyyleiksi. Mielenkiintoinen on myös hapen "singlet delta oxygen"-muoto, joka sisältää paljon latenttia energiaa ja säilyy aina parikymmentä minuuttia. Saadaan kloorin ja vetyperoksidin reaktiossa alkaalisessa liuoksessa. On energianlähteenä mm. nk. COIL-lasereissa, Yhdysvaltain B-747:ään sijoitetussa laseraseessa (SDO) se luovuttaa energiansa jodiatomille, jonka säteilyn aallonpituus läpäisee hyvin ilmakehää.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela Vastaus kommenttiin #19

No ilmankos vetyperoksidin myynti yli 30%:na kiellettiin!

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #21

Se on jo itsessään vaarallista tämä 30%:nen "perhydroliksi" myös nimitetty, hajoaa ja kehittää tulistettua höyryä katalyytillä,
esimerkiksi kaliumpermanganaatilla, sylki ja raaka perunakin katalysoivat. Käytin sitä koerakettieni polttoaineturbiinin voimanlähteenä kuten saksalaiset V2:ssa. Siinä se oli yli 80%:sta, kuten Kurskin torbedoissa, silloin se voi jo räjähtää, åårimmäinen puhtaus vaaditaan, se ei venäläisiltä onnistunut ja laoratorioitaan nähneenä en ihmettele.

Hannu Tanskanen

Minäkin hetkeksi hurahdin uskomaan erääseen toiseen ydinenergian "helppoon" hyödyntämistapaan, "Hafniumisotooppireaktoriin", kun siitä moni ulkomainen alan lehtikin kirjoitti, että laadin siitä TM:aan jutun, jota nyt kadun. Aiheesta ei sittemmin ole paljon kuultu.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Hajautettu" energiatuotanto tuntuu olevan monen mieliaihe"

Satuiko huomaamaan tämän blogikirjoituksen: http://sokariskorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17...

Siinä esitetään myös hajautettua energiatuotantoa. "Matkalaukun kokoinen reaktori" voisi olla kova juttu!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Saisinpa päättää.
Ryssäatomilta ostan kolme ydinvoimalaa. Ensimmäinen supervoimala omiin tarpeisiin, toinen tuottaisia sähköä Leningradin, suomen asukaskokoiselle alueelle, siis St Pietarin tarpeiseisiin ja kolmannella tuotettaisiin sähköä raja-aitoihin, jotta vain virallisilta raja-asemilta ryssät pääsisivät Lappeenrantaan ostamaan karjalapiirakoita ja Viola- sulatejuustoa.

Timo Sorvoja

Menee hieman off-topic, mutta onko Hannulla kommenttia näihin "uusiin" LFTR-reaktoreihin (ensimmäiset testit taidettiin tehdä 60-luvulla)? Itse olen törmännyt vähän väliä uutisiin, mutta jostain syystä nämä ovat edelleen tutkimusasteella.
http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_fluoride_thori...
http://www.ted.com/talks/kirk_sorensen_thorium_an_...

Hannu Tanskanen

En ole tutustunut, vain nimen kuullut.

Toimituksen poiminnat