hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Joka toinen suomalainen pelkää Venäjää

 

Kertoo HS:n gallup:

 

http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalaisten+Ven%C3%A4j%C3%A4n-pelko+kaksinkert...

 

http://s11.postimg.org/ebv1wx3n7/image.jpg

 

Onko Venäjänpelko koskaan sitten toisen maailmansodan ollut näin korkealla? Ehkäpä Kuuban kriisin aikoihin, mutta YYA-aikana ei tällaista galluppia olisi julkaistu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, monikohan venäläinen pelkää Suomea ?

Hannu Tanskanen

Miksi? Muistelen katugalluppien Moskovassa kertoneen, että Suomeen luotetaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On syytäkin, jos natorautaa aletaan rajoille sijoittamaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos Suomi liittyy Natoon, eikä mitään muiden jäsenmaiden joukkoja ja aseita tule Suomeen, muuttuuko Suomen armeijan aseet "Natoraudaksi"?

Hannu Tanskanen

Olisiko NATO-raudan sijoittelulle jokin syy? Esimerkiksi Krim ja Ukraina? Venäjän hurja varustautuminen Suomen rajoilla? Uhkaavat lasunnot jopa ydinaseiden käytöstä?

Jyrki Paldán

Hurja varustautuminen Suomen rajoilla? Saisiko tästä lisätietoa, en ole moisesta kuullutkaan.

Hannu Tanskanen

Ei varmaankaan, jos kuuntelet uutisesi Moskovasta? Kyllä tuosta on kerrottu moneen kertaan. Et varmaankaan ole kuullut ilmatilan loukkauksistakaan?

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #29

Kiitos tästä.

Pitkän ajan suunnitelmat armeijan modernisoimiseksi ovat tosiaankin huolestuttavia, mutta lähiaikoina ei tietääkseni mitään suuria muutoksia ole tapahtunut paitsi Ukrainan suunnalla ja Itä-Venäjällä. Kysyin vain siltä varalta että sinulla olisi jotain ajankohtaisia uutisia aiheesta.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #31

Ei ole vain pitkän tähtäimen suunnitelma ja "normaalia uudistamista", mm. Iskander ydinohjusten sijoitus kattamaan koko Suomi jne.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

" Se on vähän niinkuin ukkosta pelkäis. Kun jotain kuuluu,niin pelottaa,mutta sitten se taas unohtuu".

Hannu Tanskanen

Tässä ei nyt ole kysymyksessä ukkonen ja yksi miljoonasta mahdollisuus salaman osumiseen, tuudittautuminen valheelliseen turvallisuudentunteeseen on vaarallista, pitäisi muistaa historiamme, onko joku tänne hyökännyt ja pommittanut? Nuori polvi ehkä tuota ei miellä, sillä on vain kahden sukupolven YYA-aivopesu "rauhan aseista".

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

?
http://www.hs.fi/talous/Yhteistyösopimus+tarjosi+Rosatomille+erikoisaseman+Suomessa/a1411743922123

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ylivoimainen enemmistö, noin 60% suomalaisista, ei pelkää Venäjää.

Pelottomuus on suoranainen ihme, sillä koko porvarimedia Yleä myöten jauhaa Venäjä-vastaisuutta 24/7.

Hannu Tanskanen

Tärkeintä on huomata trendi, nyt pelkää kaksi kertaa enemmän suomalaisia kuin aikaisemmin, tätä tosiasiaa ei voi noin vain sivuuttaa. Aikamoinen osa suomalaisia on edelleen YYA-ajan kahden sukupolven aivopesun "syvässä unessa".

Hannu Tanskanen

Enpä YLE:ä "porvarimediaksi" kutsuisi, lähes päivittäin USA:aa mollaavia 1970-luvun "dokumentteja".

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Rauno, 42% pelkää mutta se ei tarkoita sitä etteikö osa 58%:sta olisi huolissaan, vaikka ei suoranaisesti pelkääkään. Miksi muuten 53% on sitä mieltä että Venäjän vaikutus Suomen turvallisuuteen on kielteinen, 33% mielestä ei vaikuta mitenkään ja vain 5% olisi sitä mieltä että Venäjä vaikuttaa myönteisesti Suomen turvallisuuteen. Mikä on sinun mielipiteesi näistä luvuista?

Hannu Tanskanen

Niin, asian voi noinkin nähdä , lasi on joko puoliksi täynnä tai puolityhjä ;-).

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Onkohan tässä tulossa kylmän sodan "toisinto", jossa Suomi tällä kertaa diplomatian sijaan uhriuttaa itsensä yhdeksi pelkääjistä?

Henkilökohtaisesti minua pelottaa suomalaisten pelkääminen ja avuttomuudentunteesta kumpuava puudelimainen räksytys.

Hannu Tanskanen

Kun "diplomatia" on tähän asti se, että ollaan rähmällään itään?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suomalaiset ihmiset eivät pelkää Venäjää.Kokoomus ja hallituksen muut pikkuapurit,median ostettuine ja miehittämine äänitorvineen yrittävät kyllä mainostaa asian niin olevan.
Ei ole mennyt läpi,kuten ei nato sotilasliitonkaan mainostus.
Valitan.

Hannu Tanskanen

Tässä on ainakin yksi ja olen kuullut montaa muuta. Kun Angela Merkel keskusteltuaan Putinin kanssa tulee tulokseen, ettei tämä hetkittäin tunnu olevan todellisuudessa ja perään tulevat uhkaukset Baltin miehityksestä tunneissa (vuotanut puhelu Barrosolle), uhkaaminen ydinaseilla ja mieletön varustautuminen ilmatilan jatkuvine loukkauksineen. Eivät tietenkään pelästy ne, jotka odottavat puna-armeijaa tänne pistämään kuopan reunalle meitä "porvareita".

Hannu Tanskanen

Merkillisintä on tämä "toverien" jatkuva usko auringon nousuun idästä. Minulla oli 30 vuotta sitten kaverina aatteen mies, jonka kanssa ravasimme Venäjää kommunismin kuoleman kynnyksellä. Korruptio mm. Murmanskissa 1990 oli uskomatonta, länsivaluutan arvo tolkuton ja nuoret naiset huoria taalalla. Vaikka Venäjä ei enää ole kommunistinen, vaan harvainvalta, oligarkia, usko idän hyviin tekoihin tällä säilyy kaikista tosiasioista välittämättä.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Meillä on täällä aivan samanlaiset oligarkit kuin venäjälläkin. Ja samalla lailla valtiovallan suojeluksessa.

Hannu Tanskanen
Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

No tuossa yksi.

"Björn Wahlroos oli laittanut sopimuksen ehdoksi hänen omistamansa Mandatum Pankin ostamisen osaksi Sampo-Leoniaa. Hinta oli 2,5 miljardia markkaa eli 52 prosenttia yli Mandatumin marraskuisen pörssiarvon."

Hannu Tanskanen

"Loka" sanoo päivän Iltalehdessä asiat niinkuin ne ovat:

http://s4.postimg.org/m3084ducd/image.jpg

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Amerikkalaiseen malliin "..tut eusta.Merkel ja muut kääkät vallankahvassa roikkuvat dinosaurukset.Veroparatiisi Luxemburgista ent.pääministeri jakelemaan salkkuja oppipojilleen ja sisäpiiriläisille.Korruption kehto,mafisoineen.Budjetti salaisuus jonka tonkijoille kenkää,kun tosiasioita kaivetaan.

Mitä te pelkäätte,itsenäisessä Suomessa.EU mahtihan se suojelee ilman natoakin,velvollisuus.

Arvoyhteisön arvojen(EU) mukaisesti nettomaksaja Suomi on huipulla,etuineen,tämän ylemmäs se ei nouse.Puna armeijasta en tiedä,enkä ota kantaa pelkoihinne siinä kohtaa.Halvalla myytiin Suomikin perustuslain vastaisesti,jonka puolesta sotineille on annettu palkaksi unohdus ja huonot palvelut.Kehitysmaaksi alasajon kautta.Sopii paremmin joukkoon.

Sakemannien vyönkiristyspolitiikka onkin ajanut euroopan valtiot suohon,ja omassa maassa kaikki päin peetä,julkisuudessa vaietaan Suomenkin tiedotusvälineissä siitä,mikä on koko euroopan tila.Eipä nähdä 26 miljoonan työttömien elämästä ohjelmia,eikä leipäjonoista ynm.kerrota oikeata laitaa.

Euroopassa siis eun alueella joka neljäs köyhä ja lisää tulee.Eipä enää monikaan usko kusetukseen,joka valheilla median mainoksin myytiin ihmisille.Onneksi nuoret ovat heränneet,hekin.

http://www.talouselama.fi/uutiset/usa+pakotti+suom...

Mulle on sama mitä mieltä olette koko venäjästä tahi usasta,Suomi ei olekkaan näiden hallituksen pellejen käsissä omaa itsenäisyyttään koskaan osannut pitääkkään.Aina on juostu joko sakemannien tai jonkun muun käskyläisenä.Nyt on eun omat oppilapset ohjaksissa.

Seppo Hildén

"Joka toinen suomalainen pelkää Venäjää"

Toki näin voi olla, mutta toisaalta jos taas tulee tappelut venäläisten kanssa tuolla rajan pinnassa, niin kyllähän siinä taas homma menee niin, että kaikki venäläiset sotilaat pelkää silloin suomalaisia.

Näin oli Talvisodassa ja näin oli Jatkosodassa. Siinähän löivät kaksi kertaa päänsä verisesti Karjalan mäntyyn. Suomalainen sotilas ei ole mikään aseet kädestä pois heittävä ukrainalainen sotilas ja Putin tietää sen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun Putin äskettäin (toisen käden tietojen mukaan) luetteli kaupunkeja, jotka Venäjä voisi sotilaallisesti saavuttaa tuosta vain, hän jätti mainitsematta esimerkiksi Helsingin.

Miksi, herra presidentti? Ettekö pidä Helsinkiä tärkeänä? Mitä sellaista Bukarestilla muka on, joka Helsingiltä puuttuu? Olen itsekin hämmästynyt, mutta ensireaktioni oli pettymys.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tai varssinkaan niitä aseintoilijoita, jotka ilmeisesti kysyvät opastusta tietä Aloha Snackbariin , kun alkaa lähistöllä paukkua.

Hannu Tanskanen

Uskon suomalaisten yhtenä miehenä jäämään puolustamaan isänmaataan, kuten jopa kommunistit talvisodassa. Aina on tietenkin niitä idän yhteistoimintamiehiä, jotka toivovat pääsevänsä katsomaan kuten wanha työväenlaulu sanoo "Nousee bunkkerista raskas sauhu, siellä palaa pennut porvarin, saakelin ..."

Toimituksen poiminnat