hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Tekopyhyyden mallimaa Ruotsi vie aseteknologiaa vientikieltomaihin

 

 

 

YLE TV1 "Ulkolinja" tänään klo 22:00:

 

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/19/ulkolinja-asevientia-ruotsista-k...

 

Muille maille moraalia opettava Ruotsi tekee surutta peiteyhtiöden kautta asekauppaa vientikiellossa oleviin maihin, nyt Kiinaan.

 

Kaksi vuotta sitten Ruotsin pääministeri Sten Tolgfors erosi puolustusministerin tehtävistä skandaalissa, jossa Ruotsi puuhasi bulvaaniyhtiön kautta ohjustehdasta Saudi-Arabian kanssa.

 

Ja jo toisessa maailmansodassa Hitlerin armeijat vyöryivät SKF:n laakereilla ...

 

http://s9.postimg.org/64m5j9y0v/image.jpg

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomen kannattaisi ottaa mallia Ruotsista. Aina kun paukkuu jossain, niin myyntimiehet liikkeelle.

Hannu Tanskanen

Niinpä, turhaan tässä partiopoikia ollaan, mm. Tampellan tykit ovat kova vientiartikkeli.

Risto Koivula

Kuka on julistanut aseidenvietikiellon Kiinalle? Ei ainakaan YK. Venäjäkin myi niille vanhan lentotukialuken. Kiinalla ei ole ennen ollut valtamerisotalaivastoa, supervallan perutuntomerkkiä. Kiina kyllä hyökkäsi 80-luvulla Vietnamiin, joten unohtunut aseidenvientikielto saattaa olla. Se lentotukialuksen hylky ei ollut ase silloin, kun se myytiin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kiitos linkistä mielenkiintoiseen ohjelmaan. Kiinalla on tällaisissa kysymyksissä pitkäjänteinen aikaperspektiivi, ja he haluavat kartuttaa omaa osaamistaan yhteistyössä kaikkien sellaisten tahojen kanssa, jotka ovat strategisesti hyödyllisiä pitkällä tähtäyksellä.

Voi olla, että Kiina saattoi hyödyntää omaksi edukseen tulkinnanvaraisuuksia kaksoiskäyttöisen ohjelmiston hankinnassa käyttöönsä Ruotsilta. Ohjelmistolisenssin vuosihinta vaikuttaisi yllättävän halvalta.

Kiinalla ei ole mitään kiirettä, mutta siinä vaiheessa, jos se haluaa itselleen aluetta Siperiasta, voipa olla Venäjänkin vaikea kieltäytyä...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tämä juttu ei kovin liippaa aihetta, mutta ehkä hieman.

Gorba vieraili USA:ssa ja oli majoitettuna valtion vierastaloon. Aamulla Ronald kysyi, kuinka nukuit? Oikein hyvin sanoi Gorba, näin unta, että Capitolin huipulla oli punainen lippu. Ok.

Jonkin ajan kuluttua Reagan vieraili Kremlissä. Aamulla Gorba kyseli myös nukkumisesta. Ronald kertoi myös nähneensä unta. Mitä näit uteli Gorba? No siellä Kremlin tornissa oli punainen lippu. Siellähän se liehuu, tuumi Gorba. Siinä luki jotakin, kertoi Ronald. Mitä luki, kyseli Gorba? En saanut selvää kun se oli kirjoitettu kiinalaisilla merkeillä, kertoi Ronald.

Ja tämä juttu on tosi, sen kertoi virolainen edesmennyt ystäväni Alden, jolla oli tuhansia tarinoita, tuhansien tarinoiden CCCP:stä. Luulen niin, että Viron kansa pystyi säilyttämään identiteettinsä huumorilla ja musiikilla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ruotsalainen kaksinaismoralismi on toki ollut maailmankuulua jo ainakin Olof Palmen päivistä. Sitä ennenkin sitä on harjoitettu ainakin koko kirjoitetun historiamme. Jo ristiretkitarinat olivat mainioita esimerkkejä siitä kuinka puhuttiin yhtä ja tehtiin toista.

Siinä suhteessa ruotsalaiset eivät ole tehneet mitään erityisiä innovaatioita vaan harjoittaneet n.s. reaalipolitiikkaa. Meillä on tapana liittää sellainen vain itsellemme epämieluisiin tahoihin ja ilmansuuntiin. Sitten kun sellaista tulee ilmi muualla niin olemme "hämmästyneitä". Tähän havaitsemiseen ja esillenostamiseen tosin taitaa liittyä aina tiettyä tarkoitushakuisuutta. Niinpä vanhoilla kiinalaisilla onkin sanonta, että jos joku jotakin osoittaa, katso hänen selkänsä taakse.

Hannu Tanskanen

Ja wanhoilla arabeilla sanonta, että "muista kun osoitat toista sormellasi, että kolme sormeasi osoittaa sinua itseäsi".

Jukka Mäkinen

Asekauppa on vähän niinkuin seksin harrastaminen. Siitä ei saisi julkisesti kauheasti repostella, mutta kaikki kykenevät sitä kuitenkin tekevät.
Pelit, välineet ja palkkiotkin ovat samanlaisia. :)

Toimituksen poiminnat