hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Putinilta mopo karannut käsistä - pommikoneita USA:n rajoille

  • Putinilta mopo karannut käsistä - pommikoneita USA:n rajoille

 

 

No johan ...

 

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/venajan-sotilaskoneet-uhitt...

 

Onko Putinilta karannut poro kelkasta? Pommikoneita USA:n rajoille ... ylittäisivät ilmatilan rajan niin jenkit taatusti ampuvat alas, se olisi varsin opettavaista.

 

Tuntuu todella siltä, että Venäjä haluaa kolmatta maailmansotaa, USA on kuitenkin sitä 10-30 kertaa (arvioijasta riippuen) vahvempi sotilaallisesti. Euroopan pehmenneitä valtioita on voinut uhata mielensä mukaan, tulee vain nootteja ja pakotteita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Hannu Tanskanen

Vertailun vuoksi, kun Japani hyökkäsi Pearl Harboriin, USA oli sitä kolme kertaa vahvempi, sodan loppuessa se oli 80 kertaa vahvempi, USA:n teollinen ja sotilasteollinen kapasiteetti on uskomaton.

Aslak Koivuila

Miten Putin voisi tulla syrjäytytetyksi ?
Hän säätää lakeja miten tahtoo.
Tekee luultavasti, kuten Halla-aho sanoi HS:lle itsestään elinikäistä tsaaria. Luultavasi jotkut "clausvonstauffenbergit" jossain pui jo nyrkkiä taskussaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Onko USA:lla "uskottavaa puolustusta"? Sotilaita sillä on ympäri maailmaa toki, mutta miten on kotikamaran kanssa?

Olen siinä mielessä huolissani, että Putin ei ole vielä antanut merkkiäkään reikäpäisyydestä, vaan kaikki on ollut loppuun asti suunniteltua, joidenkin lähteiden mukaan jopa 11 vuotta. Eli jos nappulat siirtyvät, ne siirtyvät tarkkaan harkittuihin paikkoihin.

Ja näillä parametreillä kuvasta puuttuu jotakin. Kiina?

Hannu Tanskanen

Kyllä USA:lla on tietääkseni erinomainen puolustus maalla, merellä ja ilmassa. Merenpohjallakin on sukellusveneet havaitseva SOSUS-verkko. WTC tuli yllätyksenä sisältäpäin ja siihen ei oltu osattu varautua. USA jopa kylmän sodan aikana kytkeytyi syvyyssukellusveneillä Venäjän Jäämeren pohjan sotilaalliseen kommunikaatioverkkoon, operaation koodinimi oli "Ivy Bells". Se toimi hyvin vuosia, kunnes laivastossa palvellut vakooja Pelton myi salaisuuden Neuvostoliitolle, istuu nyt elinkautistaaan joka jenkeissä ON elinkautinen ilman mahdollisuutta armahdukseen.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #36

Vähän vanha uutinen, 2007 ...

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Järkiselitys olisi, että koneet tarkkailevat missä NATO:n joukot ovat menossa. Suomessa Hangon edustalla käväissyt kone kävi tarkastamassa, ettei Hankoon ole tuotu NATO:n laivakalustoa. Lehdistö ei välttämättä edes halua tuoda kyseistä näkökulmaa esille, jotta uusista rajaloukkauksista uutisointi takaisi lehdille paremman myynnin ja klikkailuluvut.

Aslak Koivuila

Ja Höpslöör!
Että olisiko Alaskaan ja Canadan pohjolaan tuotu jotain, mitä siellä ei jo olisi.
Onko siellä joku virus, joka saa pilotit eksymään kautta pallon.
Occam's razor, eli yksinkertaisin selitys on melkein aina oikea. Tässä tapauksessa se, että Putin testailee reaktioita.
On mahdollista, että meillä on jälleen kerran yksi itsensä nurkkaan ajetuksi tunteva mahtiaseiden käskijä, jolla iso pyörä sutii.
Mitäköhän tapahtuisi, jos joku ampuisi yhtä konetta sen verran, että miehistö ehtii hypätä.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Yksinkertaisia selityksiä voi olla monenlaisia. Yhtä totta on se, että asiat eivät aina ole miltä näyttää tai miten ne suurelle yleisölle esitetään.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Hangon tilanteen katsastamiseksi ei tarvi lentokonetta saati alueloukkauksia.

Hannu Tanskanen

Mielenkiintoista havaita (Yahoo uutisoi), että molemmilla suurvalloilla oli pelissä huippukoneensa, Venäjällä kuudesta koneesta kaksi oli MIG-35 -hävittäjiä (mukana kaksi tankkauskonetta ja kaksi Bear-ydinpommikonetta) ja jenkit lähettivät niitä vastaan ja tunnistamaan kaksi F-22 "Raptoria", myös paras tämän hetken hävittäjä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Putin toki haluaa liittää myös Alaskan takaisin Venäjän yhteyteen.

Hannu Tanskanen

Juu, myiväthän sen aikoinaan pilkkahintaan USA:lle. Mutta onko siellä "venäläistä vähemmistöä", epäilen?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Sen sijaan, että lietsotaan paniikkia ja hysteriaa, tulisi pidättäytyä asiallisesti tosiseikoissa.

Sekä entisen NL:n että USA:n ilmavoimat ovat pörränneet toistensa ilmatilan liepeillä jo kylmän sodan ajoista saakka. Aikaa ennen nettiä "koputuksista" ei pidetty kovinkaan suurta huutoa. Ottivatpa osapuolet jopa valokuvia toisistaan "liennytys" hengessä.

Herra kansanedustajaehdokkaan tulisi myös muistaa, että vain ja ainoastaan Yhdysvallat on loukannut törkeällä tavalla NL:n ilmatilaa tunkeutuen sinne U-2 tiedustelukoneilla ja myöhemmin myös SR-71 Blackbird-konein.

http://fi.wikipedia.org/wiki/U-2

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lockheed_SR-71_Blackbird

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Neuvostoliitto oli roistovaltio, jonka vanhat asiat eivät tähän kuulu.

Hannu Tanskanen

Venäjä on sen suora jatkumo ja Putinin tapaiset entiset KGB-miehet johdossa. Nyt se tietenkin lähinnä on oligarkia.

Hannu Tanskanen

Enhän tässä paniikkia lietso vaan lainaan MTV:n uutista?

USA:n U2 ja SR-71 -koneista me avoimessa läntisessä yhteiskunnassa tiedämme, olen itseasiassa ollut lähes kosketusetäisyydellä "Blackbird":istä kun se lopulta julkistettiin Pariisin ilmailunäyttelyssä. Kirjoitin laajan ja pitkän tutkimuksen vaatineen (mm. "Area 51":llä käynnin) artikkelin sen seuraajasta, 6-7 Machin "Aurorasta". TM maksoi minulle jutusta, mutta veti sen pois päivää ennen painoon menoa, hyllyllä se on edelleenkin, mutta neukkulan/venäjän vastaavista emme edelleenkään. Jos eivät pystyneet USA:a vakoilemaan niillä, oma häpeänsä.

Ja, "herroittelu" on turhaa ;-)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos eivät pystyneet USA:a vakoilemaan niillä, oma häpeänsä."

Tämä on ihan mielenkiintoinen näkökulma, jos venäläiset eivät onnistuneet vakoilemaan USA:ta, se on Venäjän häpeä. Jos USA onnistui vakoilemaan Venäjää se on Venäjän häpeä. Nyt kun Venäjä vakoilee USA:ta se on taas Venäjän häpeä. Vaikuttaa vähän yksiniittiseltä ajatustoiminnolta.

Ps. Vieläkö Venäjä myy titaania jenkeille?

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #24

Nyt oli kysymys uhittelusta, ei vakoilusta,

Titaania ostivat lentokonetehtaat isot varastot Ukrainen kriisin kynnyksellä ja osaavat sitä muutkin valmistaa, kysymys on vain hinnasta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen kyllä toista mieltä, hyvä että nämä kaksi suurvaltaa kalistelevat aseitaan keskenään ja jättävät asiaan kuulumattomat pikkumaat kinastelujensa ulkopuolelle. Meidänkin pitäisi pysyä asiassa puolueettomana ja lopettaa pakotteet venäjää vastaan, koska ne ovat maallemme erittäin haitallisia moneltakin kannalta katsottuna!

Kehä pystyyn ja järjestäisivät vuosikymmenen ottelun Putin vs Obama ja lipputulot kansanterveyden hyväksi!

Hannu Tanskanen

Ei ole hyvä, jos kaksi johtavaa ydinvaltaa kalistelee sapeleja, päinvastoin, se on h...tin pelottavaa, "kylmän sodan" kauhukuvat jo toisen kerran edessä. Me emme mitenkään, sama kuulummeko johonkin klikkiin tai emme, välty tuhoutumasta uudessa maailmansodassa, kylmän sodan ajan salauksesta paljastetut dokumentit kertovat kylmää kieltään.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Kieltämättä olisi herkullista nähdä, kuinka itänaapuri saa oikein kunnolla köniinsä. Vaikuttaa siltä, että jossain vaiheessa niin tulee tällä touhulla tapahtumaan. Jos jenkit päättävät jollekin kaapin paikkaa näyttää, niin siinä ei sen enempää uho kuin sotavoimakaan auta. Vapaa maailma on hyvissä käsissä niin kauan kun amerikkalaiset sotavoimiinsa nykytasolla panostavat.

Hannu Tanskanen

Jos noin käy, toivotaan sen tapahtuvan niin kaukana meistä kuin mahdollista. Mutta, tositilanteessa ylitsemme marssitaan, NATO menee yli Lapista ja Itämereltä, Venäjä torjuu meidän alueellamme ...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Siinä on vaan se, että "väistyvän hallinnon" viimeinen keskisormenosoitus on ydinohjus. Ja sitä herkkua riittää.

Erno Linnola

"Jos jenkit päättävät jollekin kaapin paikkaa näyttää..."

Tarkoitat siis noita ghettoista, slummeista ja valkoisten trailerialueilta tuotuja puoliksi luku- ja kirjoitustaidottomia ammattisotilaita itärintaman helvetissä? Ammattisotilaat ovat kautta aikojen olleet harvinaisen epävarmaa porukkaa kun tulee sellainen paikka ettei palkankuittaamisesta ole minkäänlaista takeita. Vaan eipä olleet viimeiset vuodet kutsunta- ja vapaaehtoisjoukoillakaan kovin helppo. Siitä pieni ote:

http://msuweb.montclair.edu/~furrg/Vietnam/heinl.html

"THE MORALE, DISCIPLINE and battleworthiness of the U.S. Armed Forces are, with a few salient exceptions, lower and worse than at anytime in this century and possibly in the history of the United States.

By every conceivable indicator, our army that now remains in Vietnam is in a state approaching collapse, with individual units avoiding or having refused combat, murdering their officers and non commissioned officers, drug-ridden, and dispirited where not near mutinous.

Elsewhere than Vietnam, the situation is nearly as serious.

THE COLLAPSE OF THE ARMED FORCES

By Col. Robert D. Heinl, Jr.
North American Newspaper Alliance
Armed Forces Journal, 7 June, 1971 "

(Henry Louis Menckenin mukaan USA:n sotahistoria on huomattavasti enemmän kertomusta karkuruudesta, pelkuruudesta ja kieltäytymisistä kuin sankaruudesta. Harhaluulo jenkkien "mahtavuudesta" taistelukentillä kuuluu lähinnä näihin Hollywoodin juttuihin)

Hannu Tanskanen

Rivisotilaita tulee kaikkien maiden armeijaan pystymetsästä, ammattisotilaiden koulutus on pitkä ja motivaatio korkealla Yhdysvalloissa. Voihan sitä harrastaa toiveajattelua, mutta jenkkiarmeijan voima ei niinkään ole mies miestä vastaan väännössä vaan ylivoimaisessa taistelukentän teknologaiassa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin ja venäjällä on lainassa niitä kiinan alueita. Näin opetetaan kiinan kouluissa ja se kansa ei unohda. Lienee sekin putinin mielessä kun järesti viimeisen jättisotaharjoituksen idässä. Kiinaa vastaanhan se on suunnattu.

Venäjällä ei ole NL:n voimaa. Sen asevoimien 8 armeijasta on puolet sijoitettuna koko ajan kiinan vastaiselle rajalle. Joten kyllä venäjä kiinasta on huolissaan. 300 000 - 400 000 miehen vahvuudesta siis noin 200 000 on siellä pysyvästi.

Näitä heikoja naapureita se voi uhata. Kuten ukrainaa, suomea ja balttiaa. Tuskin baltiakaan, koska kuuluu natoon.

Erno Linnola

Ota Hannu rauhallisesti. Eiköhän se sota ala siten kuten tähänkin asti eli hyökkääjä tulee sieltä lännestä. Napoleon, Hitler... ei kaksi ilman kolmatta. No joo, leikki sikseen. Jos nimittäin USA:n ulkopolitiikka toimii kuten viimeiset 40-50 vuotta on toiminut niin se pyrkii yhä hankkimaan vihollisekseen jonkin täysin alamittaisen kehitysmaan hylkiön. Vietnam oli vähän liian kova pala.

Ja senkin kääpiön kimppuun lähdetään kuten tavallista aina älyttömän ison jengin kanssa - "Coalition Of The Willing". Sinne pääsee Tanskankin poika yrmyilemään kun ei heistä Wehrmachtille kampoihin laittajaksi aikoinaan ollut.

Hannu Tanskanen

Ei nyt mennä esihistoriaan, entäpä isoviha, Unkari, Tsekkoslovakia, Georgia, Ukraina?

Tottakai sotaan lähdetään jos mahdollista ylivoimaisen koalition kanssa, se jopa säästää ihmishenkiä, ensimmäisen maailmansodan taisteluhautoihin juuttuminen oli asemasotana painajainen molemmille puolille.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Plogisti kysyy onkohan Putinilta karannut mopo, kun hävittäjät käyvät alle 200 km päässä Alaskasta. Vastaus on selkeä: Ei ole.

Putinin ja Venäjän kannalta kyse on pelkästään loogisesta etenemisestä Venäjän lipun näyttämisessä koko maapallolla niin kuin suurvallan kuuluukin. Venäjä on osoittanut ja tulee edelleen osoittamaan, että sen lentokoneet kykenevät toimimaan kaikkialla. Onhan näitä lähelle lentämisiä tapahtunut jo Okinawan, Skotlannin, Kanadan, Suomen, Ruotsin ja Viron lähellä. Tietenkin lennoista on tullut julkisuuteen vain pieni osa.

Lentojen lisäksi myös sotalaivat sekä sukellusveneet "näyttävät" lippua. Esimerkiksi Syyriassa oleva laivastotukikohta on todella huipputärkeä Venäjälle. Tämähän on Assadin vankkumaton henkivakuutus juuri nyt.

Hannu Tanskanen

Niin, Syyria Välimerellä ja Krim Mustalla merellä ovat Venäjän henkireikiä valtamerille, mutta ulospääsyä Välimereltä kontrolloi NATO Gibraltarilla ja Mustalta mereltä NATO Bosborin salmessa. Ainoa ulospääsytie on Murmansk Kuolassa. Yksikään valtio historiassa, joka ei halllitse valtameriä, ei ole päässyt globaaliin valtaan. Britannia oli sitä aikoinaan, USA nyt.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Amerikkalaiset ovat jo nostaneet kätensä pystyyn Venäjän voiman edessä.

Radio Venäjän Ääni tänään: "Venäläiset lentokoneet tekevät 21.-29. syyskuuta tarkkailulentoja Yhdysvaltain ilmatilassa kansainvälisen Avoin taivas –sopimuksen mukaisesti.

Venäjän ydinturvallisuuden keskuksen mukaan lennot tehdään venäläisellä Tu-154M Lk-1 –lentokoneella Ohion osavaltiossa sijaitsevalta Wright Pattersonin lentokentältä."

Hannu Tanskanen

Tuskinpa, nuohan ovat sovittuja ja jenkit lentävät vastaavat lennon Venäjän ilmatilassa.

Toimituksen poiminnat