hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Vihreät ajoivat itsensä nurkkaan - energiaomavaraisuus uhattuna 2020-luvulla

  • Vihreät ajoivat itsensä nurkkaan - energiaomavaraisuus uhattuna 2020-luvulla

 

Päivän ilouutinen on tietenkin se, että vihreät ovat ajaneet itsensä hallituskumppanina peruuttamattomasti nurkkaan, Ville Niinistön puheet vain pahentavat asiaa. Ensi vuonna tehdään Suomelle tärkeät energiaratkaisut, on suuri helpotus että isänmaan parturit vihreät ja vasemmistoliitto räksyttävät silloin oppositiossa, tuskinpa edes kokoomus noita ristikseen enää haluaa:

 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72146-ville-niinisto-hurjistui-ftssa-suo...

 

Suomalaiset energia-asiantuntijat Aalto-yliopistosta jokin aika sitten kertoivat huolensa Saksan energiavalinnoista, nyt todella Venäjän toimien johdosta tuo huoli aktualisoituu, Saksa on Venäjän kaasun varassa paljon Suomea enemmän, kiitos "liivintaskuromeo" Gerhard Schröderin. Jo nyt Saksa ostaa ydinsähköä Ranskasta ja Tsekeistä ja eteläisten osavaltioiden johtajat rukoilevat Merkeliltä lupaa uusien kaasuvoimaloiden avaamiseksi.

 

http://s28.postimg.org/t25vlklct/image.jpg

 

Meillä ministeri Vapaavuoren päätös myöntää lupa vain Fennovoimalla ja sillekin sellaisella 60% suomalaisuusehdolla, että projekti voi hyvinkin mennä puille ja sitten ei ole yhtään lupaa, energiaomavaisuutemme 2020-luvulla on katastrofaalisen heikko. TVO:n uuden luvan pitkittämisen hylkääminen oli outoa ja Fortumin luvan taannoinen hylkäys suorastaan käsittämätön.

 

Vapaavuoren yrittäjäystävällisyys sai täällä Vihdissä aikoinaan kovan kolauksen Ideaparkin ja 200 uuden työpaikan hylkäämisellä olemattomin perusteluin. Kun tähän päälle lisätään risteilyaluskaupan torppaaminen, Suomen ydinosaamisen, ranskalaiset kuitenkin samoilla EU:n palikoilla sen tekevät, herää ihmetys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Hannu Tanskanen

Sossujen ammattiyhdistysjohtajat (ex) Rinne ja Ihalainen osoittivat yllättävän suurta järkevyyttä asettuessaan lisäydinvoiman kannalle, se voi tuoda ääniä alamaissa olevalle puolueelle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vihreät ovat tässä Fennovoima-asiassa vain oman russofobiansa vankeja. Hehän ovat ilmoittaneet oman käytännön ydinvoimakantansa useammassa hallituksessa aiemmat luvat hyväksyessään. Heidän ydinvoimavastaisuudelleen rakennetaan parhaillaan Olkiluotoon mausoleumia kuin Isakin kirkkoa. Nyt heitä tuntuu vain kiinnostavan suhde Rosatomiin.

Oikeasti ydinvoiman mitään ongelmia ei ole pystytty ratkaisemaan. Edelleenkään mikään vakuutusyhtiö tai niiden konsortio ei suostu vakuuttamaan ydinvoimalaa kuin murto-osasta mahdollisten vahinkojen arvosta. Silti maksut ovat suuret. Loput menee veronmaksajien piikkiin jos sellaisia sitten jostakin löytyy. Vieläkään kustannusten vertailulaskelmissa ei oteta huomioon noihin ydinvoimarahastoihin sidottavia veronmaksajien varoja.

Hannu Tanskanen

Jos eivät vihreät tämän päivän ydinvoimapäätöksen jälkeen lähde hallituksesta, puolueelle nauraa aidanseipäätkin. Ja Ville Niinistö varmisti hallitustoveriensa epäisänmaallisiksi haukkumisella, että vihreiden korpitaival oppositiossa tulee olemaan pitkä, ainakin Niinistön johdolla. Viisainta mitä vihreät nyt voisivat tehdä, kun sekä kokoomus, kepu että sossut paheksuvat Niinistön lausumia, on puheenjohtajan pikainen vaihdos.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vihreät ovat taiteilleet hallituksen ja periaatteidensa välisellä nuorakävelyllä varsin taitavasti jo vuosia. Äänestäjien ydinjoukko on säilynyt ja hallituksessa ovat saaneet olla mukana. Siinä ei ole mitään naurettavaa vaan opittavaa äänestäjille. Meidän tulisi oppia arvioimaan mikä on toisaalta kohtuullista tavoitteiden priorisointia ja kompromissien tekemistä erilaisissa koaliitioissa ja mikä toisaalta kaksinaismoralistista huijausta ja omien periaatteiden myyntiä.

Epäisänmaallisuudella haukkuminen on yleistä russofian ja misorussismin keinovalikoimassa. Sen osaavat myös kokkulit, demulit ja kepulit puhumattakaan erilaisista ää-ri(-liö)populistisista ryhmäkunnista.

Politiikka on mahdollisen taidetta ja vihrulit harjoittavat sitä siinä missä muutkin. Tähän asti he ovat toimineet kokkulien puisto-osastona (siinä missä persulit ovat olleet valitusosasto) ohjaamassa tyytymättömyyttä vallanpitäjien kannalta harmittomaan. Vihreiden äänestäminen kun ei ole johtanut minkään ympäristön kannalta vaarallisen välttämiseen vaan talouselämän omistajat ovat saaneet kaiken mitä ovat halunneet ja vähän enemmänkin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllähän vihreätkin ovat pohjimmiltaan ymmärtäneet, että ei Venäjän maakaasu ole vihtoehto ydinvoimalle sen "toimitusvarmuusongelmien" vuoksi. Muiden maiden vihreät ovat ihmitelleet, miksi Suomessa vihreät istuvat hallituksissa, jotka rakentavat lisää ydinvoimaa. Mutta näillä mailla ei olekaan Venäjä naapurina.

Täytyy olla tosi kova harcore luontovihreä, ennen kuin asettaisi venäläisen maakasun ydinvoiman tilalle.

Ajatellaan nytkin tilannetta Euroopassa. Putinilla on kaasu, ja Saksa on riippuvainen, kun taas Ranska tuotta yli 75 % energiastaan ydinvoimalla.

No, Neuvostoliittohan tuki kaikkia Euroopan ydinvoiman vastaisia liikeitä, ja Suomessakin entiset taistolaiset liittyivät Vihreisiin ja heistä tuli kova ydinvoiman vastainen kärki puolueen sisälle.

Hannu Tanskanen

"Luovuttuaan" ydinvoimasta Saksa jo nyt ostaa ydinsähköä Ranskasta ja Tsekeistä. Saksa tehnee "svedut". Ruotsi myös "luopui" ydinvoimasta ja oli jokunen vuosi sitten OECD:n tilastoissa niiden viiden maan joukossa, jotka eniten olivat lisänneet sähköntuottoaan ydinvoimalla. Hypokratian mallimaa.

Toimituksen poiminnat