hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Hiilimörkö ajaa epärealistisiin energiaratkaisuihin

  • Hiilimörkö ajaa epärealistisiin energiaratkaisuihin

 

 

Esipuheena käyköön kirjoitukseni kolumnistina e10bensiiinissä taannoin:

 

http://www.e10bensiini.com/2011/01/hiilidioksidimorko/

 

Tällainen puhe saattaa tietenkin järkyttää "hiilipeikolla" puolikuoliaaksi peloteltua nykypolvea, mutta nyt kun tuulivoima, aurinkovoima, biopolttoaineet yms. "uskomusenergiat" on toimimattomiksi tai ainakin riittämättömiksi todistettu ja ydinvoima on alituisessa vihreässä vastatuulessa, saattaisi "back to basics" olla paikallaan.

Jos me emme olisi sitoutuneet EU:n meille erittäin vahingolliseen politiikkaan, me voisimme tehdä järkeviä kansallisia energiaratkaisuja ja hiili olisi tässä suhteessa ihanteellinen, halpa, sitä riittää vuosisadoiksi, voimalat ovat tunnettua ja koeteltua tekniikkaa, halpoja rakentaa (ydinvoimaan verrattuna) ja harmittomia purkaa. Kun rikinpoistoon on jo olemassa tekniikka, ainoa jota tulee piipusta on vesihöyry ja hiilidioksidi.

Hiilidioksidi ei ole todellinen ongelma, sen ja "ilmaston lämpenemisen" korrelaatio on heikko tai olematon, koko hömpän spekuloi yli sata vuotta sitten ruotsalainen kemisti Svante Arrhenius, joka esitti myös että "elämän itiöt" olivat Maan päälle tulleet "valopaineen" työntäminä hiukkasina avaruuden syvyyksistä. Jostain syystä tämä viisaus ei ole saanut kannatusta tiedemaailmassa.

 

http://consciouslifenews.com/tag/global-warming-carbon-emissions-hoax/

 

Luonnosta, orgaanisen aineen hajoamisesta, tulivuorista yms. tulee ilmakehän hiilidioksidista ylivoimainen valtaosa, ihmisen osuus on prosentin luokkaa.  Itse asiassa, jos on uskominen vallitsevaan teoriaan öljyn ja maakaasun synnystä, kaikki hiili on kerran ollut biosfäärissä. Kambrikaudella, 500 miljoonaa vuotta sitten jolloin myös korallit syntyivät, ilman hiilidioksidipitoisuus oli kaksikymmenkertainen. Tätä taustaa vastaan on hupaisaa lukea, että korallit kärsisivät muutaman miljoonasosan lisäyksestä. Korkean hiilidioksidin ja happipitoisuuden (jopa 30% O2) Maa oli vihreä paratiisi, jossa sudenkorennot kasvoivat kaksimetrisiksi, tämän todistaa aivan uusi tutkimus.

 

http://s29.postimg.org/yeqd7m3lz/image.jpg

 

Ja "end of the day", jos me päättäisimme asioistamme oman etumme vuoksi, ei tekopyhien maailmanparantajien haaveiden mukaan, jos me siirtyisimme hiilivoimaloihin, ei meidän päästömme vaikuttaisi kärpäsen pierun vertaa maailman hiilidioksidiin, Kiina käynnistää viikossa Suomen päästöjen verran uusia hiilivoimaloita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kiinassa ja Intiassa on kova meno päällä. Maat eivät osallistu enää kansainväliseen ilmastokokoukseen.

Kiinan presidentti Xi Jinping ja Intian pääministeri Narendra Mori ovat kertoneet YK:n pääsihteerille Ban Ki-moonille, että maat eivät osallistu kokoukseen.

Käyttäjän hberglund kuva
Hans Berglund

Kaikista kriittisistä äänistä huolimatta julkinen sektori jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kuten hallituksen esitys eduskunnalle (5.6.14) uudesta ilmastolaista:
”Kasvihuonekaasupäästöjen kokonaismäärä ilmakehässä on kasvanut tasaisesti ja kasvunopeus on entisestään kiihtymässä. Fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja metsänhävityksestä johtuvat hiilidioksidipäästöt ovat ilmaston lämpenemisen pääasiallisin syy. Maapallon keskilämpötila on kohonnut selvästi..”

Tai Siuntion kunnan ilmasto-ohjelman luonnoksessa:
”Kasvaneet kasvihuonekaasupitoisuudet estävät auringon lämpösäteilyä palaamasta takaisin avaruuteen heijastamalla ne takaisin maanpinnalle sekä samalla lämmittäen maapalloa entisestään.”

Missä on älyllinen rehellisyys?

Hannu Tanskanen

No, voin kertoa että kuntamme ilmastostrategian seurantaryhmän kokouksissa, kuulun siihen, on kyllä uskonlahkon varmuutta asiasta myös, minä olen "piikki lihassa" siellä ja yleensä sivuutetaan puheenvuoroni hiljaisuudella. Ensi tiistaina taas menen ärsyttämään, jos en muuta saa aikaan, tuleehan ainakin kokouspalkkio ;-)!

Käyttäjän hberglund kuva
Hans Berglund

Tuttu juttu. Totesin kerran eräässä tilaisuudessa että läsnäolijoille jotka eivät ymmärrä tai tiedä yhteyttämisreaktion perusteet, ei pitäisi myöntää ilmastokeskusteluissa puheenvuoroa lainkaan. Reaktio oli kuin olisin oksentanut salin lattialle.

Mutta vallanpitäjille tilanne sopii. Pelon ilmapiirin luominen on heille tärkeää.”Te olette uhanalaisia, mutta antakaa minulle vähän lisää veroa niin autan teitä.”

Niin ota vaan se kokouspalkkio hyvällä omatunnolla. Muuten hulluus laajenee vähintäänkin geometrisesti. Läsnäolosi siellä on tärkeä.

Hannu Tanskanen

Aiheen vähäinen mielenkiinto todistaa kuinka syvää hiilen kriminalisoinnin aivopesu jo on.

"Sääli uutta harhoissa elävää sukupolvea" (Aldous Huxley¨a modifioiden)

Toimituksen poiminnat