hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

"Finlandisierung" taas voimissaan - kolaus Suomen maineelle

  • "Finlandisierung" taas voimissaan - kolaus Suomen maineelle

 

Toteaa tutkija:

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkija+Suomen+maineelle+kova+kolaus+pakotteid...

 

Arkkitehtina Tuomioja:

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tuomiojan+merkint%C3%A4+Suomi+voisi+vastustaa+...

 

 

Toki vaikkapa Venäjän ylilentokielto olisi kohtalokas isku Finnairille, mutta tuskinpa Venäjä tuohon ryhtyy, sillä seuraukset sille ovat yhtä kovat, EU estää venäläisten koneiden lennot EU:n ilmatilassa ja lähes täysin länsimaisen konekannan varassa lentävä Venäjän lentoliikenne pysähtyy hyvin nopeasti kun koneiden huolto ja varaosat yms. asetetaan vientikieltoon.

 

Masentavaa havaita, että Suomi tekee irtiottoja muusta EU:sta, se ei ainakaan lisää mainettamme ja uskottavuuttamme lännessä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Hannu Tanskanen

Ja on toki muitakin projekteja, kuten Fennovoiman ydinvoimala, jonka tilaus Venäjältä voidaan peruuttaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomi on kuitenkin vakuuttanut seisovansa samassa rintamassa yhteisten päätösten takana niitä noudattamassa. On tietysti luonnollista, että päätösten tekovaiheessa yhdessä keskustellaan siitä, mitä kukin osapuoli pitää suotavana.

Suomella on ollut omia taloudellisia intressejä, kuten vaikkapa Ranskalla oli sotalaivatoimituksen kanssa, josta se puolestaan halusi pitää kynsin ja hampain kiinni.

Ehkä ei kannata olla niin perisuomalaiseen tapaan huolissaan siitä "mitä meistä taas ajatellaan". Päätökset on tehty ja Suomi on mukana.

Pekka Iiskonmaki

Suomi kuuluu itään. Vuodet 1809 - 1918 ja ovat kansan mielessä aurinkoisena aikana.

Martti Laines

Muistan lämmöllä myös terijoen hallituksen aikoja.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Vuodet 1809 - 1918 ja ovat kansan mielessä aurinkoisena aikana."

Eivät olleet nälänhätineen ( silloin ainutlaatuinen läntisessä Euroopassa) ja venäläistämisaikoineen.

Suomalaisuus syntyi vain siksi, että vihdoinkin tajuttiin "välimaasto" asetelmamme kahden suurvallan välissä ja silloinen eliitti halusi oman valtion.

"Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla. Olkaamme siis suomalaisia."

Lue Pekka historiasi uudestaan, epäilen työnantajiasi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo A.I.Arwidsonin piikkiin pantu lausuma kuvasti lähinnä ruotsinkielisten tuntoja Suomessa, kun he etsivät omaa identiteettiään. Siihen aikaan ei suomenkielisiä juuri valtiollisissa asemissa ollutkaan.

Jouko Silvennoinen

Olet Pekka aivan oikeassa minäkin muistan nuo ajat kuin eilisen päivän.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kova kolaus maineelle siitä, että osoittaa kykyä omiin mielipiteisiin omassa viiteryhmässä? Jos se johonkin siitä kolahti, niin ylöspäin. Eivätpähän ota lahjana.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Masentavaa todeta, että vasta kun NL-suomettumisesta on päästy, niin monilla on hirveä hinku uus-finlandisierungiin – länttä kohti.

Pitäisi olla hipi hiljaa ja antaa EU:n jyrätä meidät – tämä on paljon pahempaa suomettumista kuin NL-suomettuminen aikanaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mutta Putinhan sanoi, ettei Venäjä ole osapuolena Ukrainan kriisissä!? :D

Hannu Tanskanen

Ei voida olla vain "vähän raskaana", joko olemme yhteisessä rintamassa tai emme. Tekee hallaa Suomen maineelle ja uskottavuudelle, ensin Niinistö tapaa Putinin ja sitten tämä ...

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Hei Hannu, olen viime blogeistasi ja kommenteistasi huomannut, että ajatuksesi ovat saaneet uuden ( huonomman ) suunnan, kohti vanhasuomalaisuutta.
Sitäkö uusi puolueesi edustaa ?

Hannu Tanskanen

Puolueellani ei ole mitään tekemistä täällä esittämieni ajatusten kanssa, lauseilen vain vapaana kansalaisena, koska meillä Muutoksessa ei ole puoluekurin kuonokoppaa kuten muissa puolueissa.

Hannu Tanskanen

Ja miten niin huonomman suunnan, mitä on "wanhasuomalaisuus"?

Vastustan EU:a, mutta jos siinä ollaan, niin ollaan sitten täysillä mukana, ei vain jarrumiehenä, sillä saa vain huonoa mainetta porukassa. Paras olisi erota EU:sta, palata suomen markkaan ja liittyä NATO:on, sillä Hornetien jälkeen meillä ei ole varaa uskottavaan ilmapuolustukseen, jos nytkään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikös meillä pitänyt EUssa nimen omaan pitänyt olla mahdollisuus vaikuttaa meitä koskeviin päätöksiin kun herramme ja rouvamme ovat päässeet isojen poikien ja tyttöjen kanssa samaan pöytään. Sielläkö pitäisi Tanskasen mielestä istua tuppisuina, unohtaa oma etu ja olla nöyriä sille mitä isoiset käskyttävät?

Nyt kerran kun yritetään vaikuttaa niin alkaa hirveä älämölö "kolauksista maineelle". Onkohan pikemminkin niin, että on kolissut joidenkin misorussistisiin märkiin uniin. Toivottavasti seurauksena on, että pimeimpiin pohjamujuihin uppoamisen asemesta herätään kumpujen yöstä realismiin.

Hannu Tanskanen

Kumpujen yö taisi kyllä olla nuo pari sukupolvea YYA-Suomessa. Aivopesu USA:n ja NATO:n kauheudesta pysyy kansan mielissä kuin se entinen aine Junttilan tuvan seinässä. KGB:n onnistunein projekti, kokonaisen kansan aivopesu, jonka tulos yllätti tekijänsäkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eipä taida se aine tuvan seinässä olla entistä. Näyttää sitä löytyvän vieläkin. Näyttääpä Hannu-isäntä asentaneen seinälle oikein tuulettimen ja nyt hän heittelee ehtaa.

Hannu Tanskanen

Tosiasiat ovat joskus aivopestyssä maassa kiusallisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Olisiko se mukamas niin, että lasten, humalaisten ja Tanskasen suusta kuulemme totuuden? Minä en olisi ihan niin varma.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ihanko virkamiehet suuttuivat kun demokraattisen prosessin kautta heidän esimiehekseen valikoitunut uskaltaa osoittaa mielipiteensä vastoin alaisten kantaa. Aivan hirveää ja vallan kamalaa avoimmuutta. Meillä kansalaisilla lienee oikeus tietää mitä meidän edusmiehemme ja naisemme puuhaavat. Tällä kertaa pisteet ropisevat Tuomiojalle.

Hannu Tanskanen

Normaalisti tällaisessa tapauksessa ulkoministeri eroaisi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

...kun jotkut virkamiehet niin mielensä pahoittavat?

Hannu Tanskanen

Ei, vaan koska on eri mieltä pääministerin ja muun hallituksen kanssa. Mutta meillähän demokratiaa ei koskaan ole oikein mielletty, onko yksikään ministeri lähtenyt oma-alotteisesti? Meillä on tämä itäinen valtakulttuuri ja näennäisdemokratia. Stubb on niin valtansa lumoissa, ettei edes käsitä tapahtunutta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Erimielisyyksiä on aina ja sivistyneet ihmiset pystyvät niitä käsittelemään sekä niiden kanssa elämään. Niin tässäkin tapauksessa.

Eikös normaali ja vallalla oleva käsitys n.s. itäisestä valtakulttuurista olisi se, että erimieltä oleva lähtisi suolakaivoksiin? Tässä tapauksessa taas ihan toisin.

Toisaalta demokratiassa on sijaa myös erimielisyydelle ja on kansanvaltaiset menettelyt niiden käsittelylle. Tässä tapauksessa erimielinen kirjasi oman käsityksensä pöytäkirjaan, siihen hänellä on normaalien kokouskäytäntöjen puitteissa oikeus, ja sen jälkeen mennään enemmistön päätöksen mukaan.

Edelleenkin meillä kansalaisilla pitää olla oikeus tietää mitä mieltä meidän edustajamme ovat ja siinä suhteessa Tuomiojan käyttäytyminen oli ihan kelvollinen. Meidän kansalaisten tietämys lisääntyi siitä mitä meitä hallitsevan vallan kabineteissa puuhataan.

Hannu Tanskanen

Kyllähän erimielisyyden voi esittää, minäkin vasta tein niin kunnan ympäristölautakunnan jäsenenä ja vaadin merkinnän pöytäkirjaan "historiankirjoitusta varten" ;-)

http://s30.postimg.org/wa0clh8wx/image.jpg (viimeinen kappale)

Mutta hallitusten tasolla parlamentaarinen demokratia vaatii ministerin eroa, jos hallitus ei ole yksimielinen. Tosin vihreät mm. uhkailevat tällä ylenomaan, seuraavaksi ydinvoimaäänetyksessä nyt syksyllä, mutta eiväthän ne mihinkään vallan kahvasta kättään irroita, myyvät vaikka isäidin ainoan silmän siitä. Vasemmistoliitto toki miehekkäästi lähti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Asiat pitää asettaa mittasuhteisiinsa niin ajan kuin sisällönkin suhteen. Kumpikaan niistä ei puolla ulkoministerin lähtöä nykyisenkaltaisesta toimitusministeriöstä. Vaalit ovat jo ensi keväänä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tämä Tanskasen eriävä mielipide onkin "mielenkiintoinen" kun lukee muutkin kappaleet. Hän vastustaa sitä, että kunnan ympäristölautakunta yrittää saada öykkäröivää öljy-yhtiötä kuriin. Tarkoittaako hän, että Nesteen tulee saada jatkaa bensanmyyntiä pohjavesialueella ilman voimassa olevia ympäristölupia?

Kun tämän yhdistää hänen haluunsa erotuttaa Tuomioja, saadaankin vallan vekkuli kuva Tanskasen käsityksestä oikeudenmukaisuudesta.

Hannu Tanskanen

Tuossa bensa-aseman jutussa on toinenkin aspekti, siksi esitin lykkäystä. Nummelan keskustasta karkoitettiin ensin funkis-asema ABC, vaikka aseman tilaama tutkimus osoitti pohjaveden virtauksen olevan asemasta poispäin vedenotosta.

ELY-keskuksilla ja puolueesta riippumatta täysvihreillä ympäristölautakunnilla on nyt uusi ase, uusi "liito-orava", "pohjavesialue", joka on niin laaja kuin ELY päättää. Lentokentän laajennuksen vastustamista perustellaan myös "pohjavedellä", vaikka soraa on välissä 80 m.

Ongelmia pohjavedelle aiheuttivat aikoinaan vanhojen sahojen kloorifenolit ja kemiallisten pesuloiden tri- ja perkloorietyleeni, jota surutta kaadetiin maaperään. Siksi Nummelan toisen vedenottamon vesi joudutaan edelleen puhdistamaan kalliilla aktiivihiilisuodatuksella (olen myös vesilaitoksen johtokunnan varajäsen).

Nykyisin asemat ovat pelkkiä polttoaineen myyntipisteitä ja säiliöt kaksinkertaisia hälyttimin, bensiinin/dieselin joutuminen pohjaveteen on täysin teoreettinen uhka ja bensa ei haihtuvana ole edes ongelma. Neste on hakenut uutta ympärstölupaa, sen käsittelyä ei edes odotettu. Nämä vihreät vihaavat autoja, teollisuutta, työpaikkoja, koska näille sähkö tulee töpselistä ja raha sossusta. Vain puunhalaus on sallittua. Kun vihreiden kuin käärmettä pyssyyn ajama ilmastolaki menee läpi eduskunnassa (idioottien hallituksessa jo meni) saat hakea lisenssin hengitykseenkin ja maksaa siitä veroa. Kiire on, koska aina enemmän todisteita tulee ilmastohuuhaata vastaan, historian suurin huijaus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Onko asemalla voimassa oleva toiminnan edellyttämä ympäristölupa? Niskoitteliko öljy-yhtiö korkeimman hallintooikeuden päätöstä vastaan?

Tanskasen viha autoja vihaavia vihreitä vastaan ei ole perustelu öljy-yhtiön piittaamattomuudelle voimassa olevia säännöksiä kohtaan.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #32

On jättänyt uuden ympäristölupahakemuksen.

Tietenkin meillä ympäristölautakunnassa kunnan korkeimpina ympäristöviranomaisina on velvollisuus asettaa vaikka hallintopakko ja uhkasakko kun KHO on asian päättänyt, muutoin meitä voistaisiin syyttää tehtäviemme laiminlyömisestä.

Asialla on kuitenkin myös toinen puoli. Ei kysymys ole vain suuresta öljy-yhtiöstä, vaan pienen yrittäjän työpaikasta, kaikki bensiiniasemat ovat yrittäjävetoisia, usein koko perhe siellä töissä.

ELY-keskukset käyttävät ympäristölakia raskaana aseena, jolla voidaan kieltää lähes kaikki faktoista riippumatta. "Pohjavesialue" on uusi liito-orava. Juuri tästä syystä esitin periaatteellisen vastalauseen sen lievimmässä muodossa, eli esitin hallintopakon käyttöönoton lykkäämistä, kunnes aseman hakema uusi ympäristölupa on käsitelty, tiesin toki häviäväni äänestyksessä.

Useimmat poliittisesti valitut lautakuntien/kunnallisten yhtiöiden johtokuntien jäsenet eivät ymmärrä höykäsen pöläystä asioista joita päättävät olemalla hiljaa kokouksissa ja kuuntelemalla kokouspalkkioiden kilinää tilille, kelloaan vilkuillen. Vihreät esttelijät, ympäristöpäälliköt, ympäristöjohtajat ja ympäristötarkastajanaiset käyttävät tätä hyväkseen tietäen että läpi menee pieraisi mitä hyvänsä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Hakusessa oleva lupa ei vielä vielä ole voimassa. Mutta Tanskasen mielestä siis jos yksi lupahakemus ei mene läpi niin sen voi kiertää jättämällä uusi hakemus samasta asiasta jatkaa entiseen malliin? Ja sitten kun sekin hylätään niin toimintaa voi jatkaa taas seuraavalla hakemuksella j.n.e.?

Minusta lupa-asiat ovat kuin se kuuluisa raskaus.

Ymmärrys ei ole kiinni siitä onko Tanskasen kanssa samaa mieltä arvotuksista ja prioriteeteistä vai ei.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #34

Nooh, ei käy kiistäminen, etteivätkö bensa-asemat olisi pitkittäneet olemassaoloaan uusilla hakemuksilla ja valituksilla, se on kuitenkin ihan lainmukainen menettely, Nesteellä on pätevät lakimiehet, vedottiin mm. alkuperäiseen kaavaan, jossa paikka on kaavoitettu huoltoasemaksi, tämä ennen ympäristösuojelulain voimaantuloa.

Tässä piilee suuri periaatteellinen kysymys. Nyt vihreät ajavat kuin käärmettä pyssyyn ilmastolakia, kun yhä useampi tiedemies menettää uskonsa "ilmastonmuutokseen", "97% konsensus" on historiaa, oikea on nyt lähes fifty-fifty, ei ihme että viherkopla on paniikissa. Ilmastolailla voidaan kieltää lähes kaikki, autoilusta grillijuhliin, hengityksestäkin pian maksetaan veroa.

Tätä menoa on pakko vastustaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

Tanskanen kirjoitti: "... etteivätkö bensa-asemat olisi pitkittäneet olemassaoloaan uusilla hakemuksilla ja valituksilla, se on kuitenkin ihan lainmukainen menettely, ..."

Ei ole. Jos lupa ei ole voimassa, se ei ole voimassa ja luvan varainen toiminta on silloin kielletty ja niin on vaikka kuinka ei pitäisi yrityksistä hillitä ihmisen vaikutuksia ilmastoon.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #36

Tulkintakysymys. Olin aikoinani pari vuotta demarin rikosreportteri Helsingin raastuvanoikeudessa (nyk käräjäoikeuksia). Laki ei ole niinkuin se luetaan, oleellista ei ole lain kirjain vaan sen tulkinta tapaus tapaukselta. Meitä leikillisesti kutsuttiin "varttituomareiksi".

Mitenkähän bensa-aseman paikan siirto liittyy "yrityksiin hillitä ihmisen vaikutusta ilmastoon"? Jos nyt johonkin, niin veteen sitten ;-).

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Tanskanen kirjoitti: "Mitenkähän bensa-aseman paikan siirto liittyy "yrityksiin hillitä ihmisen vaikutusta ilmastoon"? Jos nyt johonkin, niin veteen sitten ;-)."

Tanskanen on tuossa ylempänä perustelut eriävän mielipiteensä kirjaamista ympäristölautakunnan pöytäkirjaan useammallakin viittauksella niihin jota pyrkivät vaikuttamaan ihmisen toimiin ilmastonmuutoksen suhteen. Liitos löytyy siis ihan hänen omista tekemistään kytköksistä joiden kaikkien laatua en tunne.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #38

On tainnut tämä tarinointi nyt mennä niin paljon sivuun otsikosta, että olisiko aika lopettaa? Ad hominem on minulle valitettavan tuttua tuolta nk. "Tieteen" viherkoplan foorumilta, vaikutat ehkä siellä nimimerkillä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Tarinointi on polveillut ihan Tanskasen itse ohjailemia latuja. Hänhän otti ihan itse käsittelyyn omat erivät mielipiteensä.

En ole koskaan kirjoittanut nimimerkillä joten nuo vihjailut menevät ihan ohi ja kalahtanevat ihan Tanskasen omaan nilkkaan.

En myöskään liene ottanut kantaa Tanskasen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin vaan tarttunut vain ja ainoastaan hänen itsensä kertomiin asioihin ja repostellut niitä. Jos Tanskasella on toisenlaisia käsityksiä niin oiotaanpa ne saman tien heti kun hän sellaisen esittää.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #40

Ei nyt ammuta huonon uutisen tuojaa vaan pysytään asiassa, en enää kommentoi jos tulee vain "ad hominem":ia. Otsikko ei ollut Tanskanen vaan Finlandisierung.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Edelleenkin: Tanskanen toi itse omat eriävät mielipiteensä tähän keskusteluun. Siihen tarttuminen ei ole ad-hominem:ia. Sitä olisi jos alkaisin argumentoimaan hänen kirjoituksiaan arvioimalla hänen ulkonäköään tai muita fyysisiä ominaisuuksiaan ml. järjenjuoksu.

Toisaalta ad-hominem:llä aiheetta lyöminen on ihan samanlainen argumentointivirhe kuin se itsekin.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #42

Onneksi olen niin komea (nuorempana tavattiin sekoittaa Gregory Peck´iin), ettei ulkonäköherjaa ole tullut ;-)

Järjenjuoksu on jo toinen asia, sen arviointi on subjektiivista. Kyllä "ad hominem", henkilöherja, on ilmeinen, kun asian sijaan yhtenään mainitaan esittäjän nimi negatiivisena piirteenä.

Mutta kerran, taas, otsikko oli "Finlandisierung" ei Tanskasen puutteet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Missä kohtaa tässä ketjussa esittäjän nimi on mainittu negatiivisena piirteenä muuta kuin silloin kun Tanskanen on puhunut yleisesti vihreistä viherkoplana? Onko siis hänellä itsellään suurempi oikeus nimittelyyn kuin hänen kanssaan erimieltä olevilla.

Ad hominem on argumentointivirhe eikä herja yleensä. Se on yritys kumota epämiellyttävä argumentti puuttumalla sen esittäjän henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. Sen sijaan herjanheitto tai pilkka toisesta ei pelkästään sitä ole ellei sitä käytä perusteluna.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #44

Keskustelu on mennyt niin sivuraiteelle otsikosta, etten jatka sitä. Minä en kenellekään porttikieltoa blogiini anna, sekä omani että puolueeni pyhä periaate on rajoittamaton sananvapaus ja vain törkeän henkilöön kohdistuvan herjan tai muuten laittoman tekstin saatan poistaa ja aina jos ylläpito siitä huomauttaa. Aina olen valmis jatkamaan keskustelua aiheesta joka tällä kertaa oli "finlandisierung".

Hannu Tanskanen

No, ihan demokratian sääntöjen mukaanhan tämäkin hallitus on koottu, toimitusministeriö on vain väliaikainen ratkaisu ennen uusia vaaleja jos presidentti, kuten Kekkonen aikoinaan kun pressalla vielä valtaa oli, sen hajoitti. Nythän hallitus ei ymmärrä erota, vaikka maan tila on katastrofaalinen.

Toimituksen poiminnat