hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Bensa-asemien tappolinja

  • Bensa-asemien tappolinja

 

Hämmästelin tässä vuoden-parin aikana kun niin monet bensa-asemat hävisivät. Lohjan harjun Mäntynummen Shell, ainoa josta sai vielä viinalla laimentamatonta bensaa ja hyviä mansikkaviinereitä aamukahvin ja lehden kera, hesarikin talon puolesta, katosi ja paikalla oli vain kuoppa, samoin kaupungin laidalla oleva, eräs turisti minulta kysyi, missä täällä on bensa-asemat.

Nyt Vihdin ympäristölautakunnan jäsenenä asia selvisi minullekin, lautakunnat ovat ottaneet jahdin kohteeksi bensa-asemat, jotka sijaitsevat nk. pohjavesialueella. Pohjavesialue on mikä hyvänsä aina läänin koko alueeseen asti, minkä lautakunta päättää, uusi liito-orava, jota puolueesta riippumatta vihreät ympäristölautakunnat käyttävät vallan välineenä. Kun tarkkaan katsotaan, aina löytyy mahdollinen "hydraulinen yhteys" aseman ja vedenottamon välillä, vaikka soraa olisi kymmenen kilometriä välissä. Lentokenttää kampitetaan samalla argumentilla, vaikka kentän ja pohjaveden välissä on 80 metriä soraa.

Vedotaan aikoihin, jolloin öljyt ja liuottimet kaadettiin surutta maahan, tosi on että esimerkiksi Nummelan toisella vedenottamolla (sattumalta olen vesilaitoksenkin johtokunnan varajäsen) joudutaan turvautumaan kalliiseen aktiivihiilipuhdistukseen alueella aikoinaan sijainneen kemiallisen pesulan maahan johtamien tri- ja perkloorietyleenijäämien johdosta, mutta tuollainenhan ei enää onnistu, toinen vastaava on entisten sahojen ja kyllästysaineiden, kloorifenolien saastuttamilla maaperillä.

Nykyisin asemat ovat pelkkiä polttoaineen myyjiä, säiliöt kaksikuorisia ja vuotohälyttimin varustettuja, joten niiden ajaminen pois on ylireagointia, mutta kun on saatu ympäristölaki, niin siitä vaan yrittäjiä tappamaan. Nummelassa määrättiin jo ABC:n funkkisasema, Uudenmaan parhaiten myyvä, lopettamaan ja nyt on keskustan Nesteen vuoro, jolle viime kokouksessa lyötiin 200 000 euron uhkasakko. Esitin sen asettamisen lykkäämistä, koska uusi ympäristölupahakemus on tullut, mutta minut äänestettiin nurin, sain sentään eriävän mielipiteeni merkityksi pöytäkirjaan ja nimeni alueen lehteen:

 

http://s13.postimg.org/sejezicyv/image.jpg

 

Sittenpä meillä riemu syntyy, kun vihreät saavat läpi ilmastolain, jota ajavat kuin käärmettä pyssyyn, kun todisteet "ilmastonmuutoksesta" maailman suurimpana huijauksena kasvavat, meni jo läpi hallituksessa, jossa ilmeisesti ei ole yhtään asiasta ymmärtävää, pahoin pelkään ettei myöskään eduskunnassa. No, minä olen ensi vuonna jos äänestäjät niin päättävät!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi on jo tuhonnut itsensä verotuksellaan. Ei kannata enään juuri mikään pisnes.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Vihreiden mukaa Suomeen saa rakentaa vain pitkospuita, tuulivoimaloita ja toimimattomia pienpuhdistamoja...

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Mäntynummen Shell karsittiin ravintolaksi ja autopesulaksi. Nyt lisäksi paikalle nousee pienkonemyymälä/korjaamo.
Lohjalla uudet bensa-asemat perustetaan kaupungin vedenottamon päälle. Lohjahan ottaa suuren osan vedestään Tytyrin kaivoksesta, jonka päälle on valmistunut ABS-asema.
Uusin tekele tulee suoperäiseen notkoon sairaalan viereen, no onneksi ovat kaivaneet hirmuisen kuopan sinne veteen varmaan bensan valuma-altaaksi.

Vanhoja puhdistettavia takuulla riittää, onneksi ovat olleet saastuttajat niin fiksuja että yleensä saatuneet paikat ovat siirtyneet yhteiskunnan puhdistettaviksi. Voitto itselle, saasta kaikille.

Hannu Tanskanen

Ei kukaan kiellä, etteikö laiminlyöntejäkin olisi tapahtunut, mutta nykyinen kaiken kieltävä viherlinja on ylitappamista, uudella tekniikalla nuo ovat vältettävissä. Polttoaineen hiilivedyt eivät ole suuri ongelma, öljy ja liuottimet, klooratut hiilivedyt ovat.

Toimituksen poiminnat