hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

"Ilmastoteologia" ei ole ainoastaan uskonto, se on tiedevitsi

  • Kuva löytyy suurempana linkistä vasemmalla
    Kuva löytyy suurempana linkistä vasemmalla

 

http://s10.postimg.org/qi0ihf67d/image.jpg

 

Helsingin Sanomien "Tiede" repäisee taas, on löytänyt parin tutkijan artikkelin, jossa merkillisellä ajatuskiepauksella todistellaan, että lämmin vesi painuu alaspäin ja se on juuri aloittanut tällaisen kaikkien fysiikan lakien vastaisen liikkeen.

 

http://www.hs.fi/tiede/Tutkijat+Atlantin+valtameri+kenties+syy+l%C3%A4mp...

 

On perin outoa jos "suolainen vesi lämpenee ja painuu alas kahteen kilometriin vieden lämmön sinne". Miksi se tekisi sen kuin tilauksesta alkaen 18 vuotta sitten, josta lähtien ilmakehä ei ole lämmennyt vaikka hiilidioksidipitoisuus jatkaa kasvuaan, ollen nyt aika tarkkaan 400 ppmv? Aika absurdi ajatus, jossa heitetään roskakoriin sekä lämpöfysiikan että logiikan lait.

 

Sinänsä tässä ei ole mitään uutta ilmastohuijauksen alalla. Jo vuonna 2005 IPCC:n raportin pääkirjoittaja ja johtava tiedemies, myrskyekspertti prof. Christopher Landsea erosi IPCC:stä vastalauseena sille, että "politiikka ohjasi tiedettä", vastoin tutkimustuloksia väitettiin poliitikoille esitetyssä neljännen seurantaraportin yhteenvedossa, että ilmastonmuutos on lisännyt Atlantin hirmumyrskyjä:

 

http://cstpr.colorado.edu/prometheus/archives/science_policy_general/000...

 

Mutta, kun tuhti rahoitus "ilmaston lämpenemisen tutkimiseen" alkaa olla uhattuna, on tieteen taivuttava, "jos tosiasiat eivät tue teoriaa, sen pahempi tosiasioille". Nyt EU:n ilmastotsaari Connie Hedegaard huutaa, että 20% EU:n budjetista, huimat 180 miljardia euroa (180 000 000 000) on laitettava "ilmastonmuutoksen torjuntaan" seuraavan kuuden vuoden aikana.

 

Minkä "ilmastonmuutoksen"?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Aslak Koivuila

Mikään paradigma ei väisty ilman vanhaa kannattaneiden gerberoksien eläköitymistä.
Naiset pantiin viime vuosisadan alussa yliopistoissaa tylsimpin hommiin. Tuolloin tiedettiin varmuudella, että aurinkomme on sulaa rautaa. Spektrejä järjestelemään laitettiin joutava Ceciia Payne. Hän tulkitsi, että vetyä ja heliumia, tullen ulos nauretuksi.
Toisenlaisen evidenssin ilmaannutua tukemaan Paynen tulkintaa, vielä palleillaan istuvat proffat olivat aina olleet tuota mieltä (Davis Bodanis: E=MC2, erään kaavan historia)

Hannu Tanskanen

On muistettava, että "ilmastouskon" NASA on vain sen New Yorkin sääyksikön hassu tri James Hansen, fanaatikko joka on joutunut jo neljästi pidätetyksi laittomassa mielenosoituksessa Greenpeacen hörhöjen kanssa ja vuoden päivät sitten 50 NASA:n tiedemiestä vaadi adressilla johdolle Hansenin erottamista, koska tämä "saattaa NASA:n naurunalaiseksi".

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mutta eikö se ole linjassa, että tiedemies, jonka mielestä tässä on nyt elämän ja kuoleman kysymykset käsillä, toimii sen mukaisesti. Että aivan kuin uskoisi siihen.

Enemmän minua epäilyttävät nämä, jotka ovat sitä mieltä että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa, ja että se on tuhoisaa, mutta jotka tyytyvät nostamaan tiliä sillä.

Ihminen, joka oikeasti uskoo, että loppu tulee jos asialle ei tehdä jotakin, tekee asialle jotain.

Se on minusta mielenkiintoinen ilmiö tässä ilmastohommassa; Ihmisten reaktiot eivät vastaa asian sisältöä, vaan puheet pyörivät lähinnä rahan ympärillä. Että antakee rahaa, niin maailma pelastuu.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #20

Hansen on maanisesti mukana tässä uskossaan, mitkään tosiseikat eivät enää kalahda, sama Al Gorella, joka on 50-kertaistanut omaisuutensa hiilihumpalla ja katsoo, ettei rahaa tule riittävästi sisään vaan asiasta pitää tehdä uskonto. Tämän neuvoi jo scientologian keksijä, epäonnistunut tieteiskirjailija, joka postuloi: "Jos haluat todella rikastua, perusta uskonto" ja todisti väitteensä.

Hansen mm. poisti 6000 mittausaseman datasta yli 2000 asemaa "epäluotettavina", eli ne eivät osoittaneet lämpenemistä. Kun eivät C asteet hätkähdyttäneet yleisöä, hän vaati käyttämään Fahrenheit-asteita, että muutos näyttäisi 1,6 kertaiselta. etc.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #26

Kuulostaahan se hurjalta, mutta juuri lähinnä epätoivoisen hurjalta. Että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa ja ihmiset eivät juuri usko muuhun kuin siihen, mistä hyötyvät tai siihen mitä pelkäävät. Ja jälkimmäinen onnistuu suurentelemalla olemassaolevaa ongelmaa.

Gore on justiinsa näitä, jotka nostaa tiliä - hänen toimintansa on ristiriidassa sanomansa kanssa. Ei hän oikeasti usko maailmanlopun tulevan.

Pidän edelleen Kaczynskiä jonkinlaisena mittatikkuna tiedemiehestä, joka uskoo, että maailmanloppu tulee. Hänen toimintansa on täysin johdonmukaista hänen uskomuksiinsa nähden ja ne uskomukset ovat varsin vakuutavasti perusteltuja.

Hannu Tanskanen

NASA:n tri James Hansenia viedään kerran taas käsiraudoissa ;-) :

http://s1.postimg.org/gi716d06n/image.jpg

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Witgenstainkin kirjoitti Trcatatucsen vankilassa. Sotavankeudessa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #13

Ei Hansenia aatteensa tai tieteensä johdosta selliin viedä, vaan laittomasta katuagitaatiosta, on ehdottanut, että ilmastouskoa tulisi levittää väkivalloin, aika arvotonta touhua valtion virkamiehelle ja vain mahtihenkilöiden kuten Al Goren ja O´baman tuki pelastaa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"Todistavat" myös, että viimeisten vuosikymmenten lämpeämis"trendistä" yli puolet onkin luonnollista vaihtelua jopa yksin tämän "lämpeämisvajoamisen" perua, auringosta yms. nyt puhumattakaan,
what comes down, must have gone up.

Nolon kömpelösti hapuilevat AMO syklin kuvausta luulen ma.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Meille opetettiin koulussa, että 4 asteinen vesi on raskainta ja painuu pohjaan. Muuten järvet eivät jäätyisi pinnasta, vaan pohjasta. Siis, jos nolla-asteinen vesi lämpenee, se painuu pohjaan. En ymmärrä mikä oli fysiikan ongelma ?

Ja kyllä se ilmasto lämpenee, kuten jokainen ulkoileva ihminen on huomannut.

Hannu Tanskanen

Totta, mutta tuo anomalia ei voi esiintyä Atlantin pintavesissä, vain ehkä napamerissä, mutta "tutkimus" on nimenomaan Atlantista.

Ei yhden kesän paikallisista helteista voi mitään päätellä, se on sää, ei ilmasto. Globaalisti ei ole lämmennyt lähes 18 vuoteen.

Mutta, juuri tällaista "musta tuntuu" -tiedettähän ilmastohuuhaa on ;-)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"4 asteinen vesi on raskainta ja painuu pohjaan."

Meille koulussa opetettiin tuon lisäksi, ettei se päde suolaveteen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olet oikeassa. Suomi24:n fyysikot ovat myös pohtineet aihetta http://keskustelu.suomi24.fi/node/10278292

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #27

Tuon aloitusviestin pohjalta voitaisiin virnailla, että jään lisääntyminen olisi epäsuora indikaattori syvämeren nielun voimistumisesta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Nyt tässä avauksessa Tanskasen kanssa taasen pitkälti samaa mieltä. Hölmöiltä viedään rahat aina härskisti kusettamalla, joko sitten siellä pankkiautomaatilla, tai muuten vaan vaikkapa globaalisti. Älkäämme olko aina niitä kusetettavia hölmöjä ;D Jääkausi uhkaa elämänmuotoamme, lisää hiilidioksidia vaan kehiin niin ei tuu loppu niin nopeesti >>> http://www.talouselama.fi/uutiset/ruotsalaiset+tie...

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Höh... Pilkkihaalarit kannattaa ostaa ajoissa, jo vain parikin ;o

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Autolehden toimittaja ei oikein hyväksy ajatusta, että hänen elämäntyönsä, autoilu ja siitä kirjoittaminen, muuttuu ilmastomuutoksen myötä epämuodikkaaksi ja kielteisenä koetuksi asiaksi.

Sen sijaa maataloudesta ja maanvlijelystä kirjoittaminen säilyttää arvostuksensa ikuisesti.

Aslak Koivuila

Herätä Mikko sitten, kun tuo utopiasi oikeasti tapahtuu !

Hannu Tanskanen

Tuota ...oletko Mikko autolehden toimittaja vai tarkoitatko kenties minua? Olin viimeksi autolehden tiedekirjoittaja vuonna 2008 TM:ssa, myöhemminkin kirjoitin nettilehti e10bensiinin kolumnistina.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mielenkiintoinen denialistien iltamasturbaatio. Onneksi kukaan ei lähtenyt provoon mukaan.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Mitäs sittennii itte teit?

Vaiha pöksyt ettei akkas luule, että kävit vieraissa.

Hannu Tanskanen

Kukaan, onhan tässä jo 22 kommenttia?

Luulet että "denialisteilla" on samat iltaharrastukset kanssasi ;-)?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvin mielenkiintoista.

Kolmea asiaa kysyn, joiden laajempiin selvityksiin en ole törmännyt eli

- Muistamana mukaan Tornion rovastit merkitsivät muistiin ajat jäiden lähdöistä kunakin vuonna. Tiedoista muodostuu hyvin pitkä aikasarja, joka kertonee jotain säätiloista ja siten ehkä jopa ilmaston muutoksesta.

- 1600-luvun lopussa ja 1700-luvun alussa vallitsi erittäin kylmä jakso ilmasto-oloissa. Silloin esim. Bosporinsalmi jäätyi ja Itämeren etelärannikko oli kuukausikaupalla jäässä ihmisen kulkea. Jäällä oli jopa majataloja, joissa voitiin yöpyä ja vaihtaa hevosia. Mistäköhän tuo johtui?

- Mongolit tuhosivat lännen taisteluillaan niin perusteellisesti ihmisten asutuksia ja viljelyksiä, että siitä aiheutui ilmaton muutoksia kohtalaisen laajoille alueille.

Pitänevätkö paikkaansa?

Hannu Tanskanen

Dos. Jarl Ahlbeck esitti Rovaniemen keskilämpötilasta sadan vuoden tilaston, jossa ei ollut merkkiäkään lämpenemisestä, jonka pohjoisilla leveysasteiila pitäisi olla voimakkain.

Tuo nk. "Pikku jääkausi", jolloin todistetusti Itämeri jäätyi ja Thamesilla luisteltiin osuu täysin yksiin nk. "Maunderin minimin" kanssa, jolloin aurinko oli lähes pilkuton, nyt uusin sykli on erittäin laimea joka voimakkaasti viittaa auringon rooliin.

Kyllähän ihmisen maankäyttö, metsien hakkaaminen yms. voi vaikuttaa paikalliseen ilmastoon. Mittauksissa usein nk. UHI eli asutuksen/teollisuuden vaikutus aliarvioidaan, mm. New Yorkin keskilämpötila on noussut sadassa vuodessa peräti 8 C astetta.

Toimituksen poiminnat