hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

HS:n Venäläinen YLE:en, molemmat voittavat?

  • HS:n Venäläinen YLE:en, molemmat voittavat?

 

Median maailmassa tapahtuu:

 

http://yle.fi/uutiset/helsingin_sanomien_paatoimittaja_riikka_venalainen...

 

Aina tällaisten uutisten jälkeen kysyy itseltään, muuttuuko mikään? Alkaako hesari hyväksyä myös ilmastouskontoa kritisoivia mielipidekirjoituksia, kertooko YLE jatkossa myös Israelin kantoja jne.

Valitettavasti en jaksa uskoa.

Minun suhteeni hesariin on aina ollut komplisoitu. Virkkusen päätoimittajakaudella sain vielä mielipidekirjoituksia läpi aina sillointällöin. Joskus mielipidetoimitus toki kysyi tiedetoimitukselta, että "onko se tämä Tanskanen vakavasti otettava mies?" ja tieteen vakuutettua että ehdottomasti, kommentti meni läpi. Sitten erehdyin kaksi kertaa raskaasti. Ensin kirjoitin ilmastokriittisen kommentin. Sitten täydensin tuhon kertomalla toimittajalle, että ymmärsin myös George W. Bushia. Ovi heilahti. Koputin Tekniikan Maailman ovea ja kirjoitin seuraavat viisi vuotta laajoja artikkeleita tiedekirjoittajanaan.

Virkkusen seuraaja Pentikäinen vastaili viesteihini ja vakuutteli, että myös ilmastokriittisiä mielipiteitä julkaistaan, yksikään ei kuitenkaan mennyt läpi lestadion pääjohtajakautena. Riikka Venäläinen vakuutteli samaa samoin tuloksin. Entisenä ahkerana sekä toimituksellisten juttujen että mielipidekirjoittajana olin ja olen täydellisessä boikotissa.

Toivonpilkahdus? Tuskinpa, Virkkunen vastasi viestiini yhden ainona kerran kymmenen vuoden aikana. Nykyinen päätoimittaja, Iltasanomista tullut Kaius Niemi on palauttanut perinteisen tavan, lukijoille ei alennuta vastaamaan yhtään mitään. 

No, Riikka "pääsi kaupungin töihin", kuten ennenvanhaan sanottiin ikuisuuspaikoista, YLE:n ei tarvitse välittää kuulijoistaan kun palkka tulee veronmaksajilta ja indeksiin sidottuna.

Onnitteluni!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Tapio Vehmaskoski
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Uus-itsesensuroitunut media on kuin kontratenori eli castrato. Yritän selittää:

Joku kysyi kerran, miten kontratenoreita 'tehtiin' barokkiaikana (mies, joka laulaa naisen äänialaa)?
Historianopettaja oli hauskalla tuulella ja teoretisoi:
1) Ehkäpä sika juoksi vauhdilla päin suoraan edestä?
2) Ehkäpä miekkonen/poikanen astui haravan päälle?
3) Tai kenties tuhkarokko tai jokin muu hämärä onnettomuus?

Musikaalissa "Pääeunukin poika"[!] on kohtaus, jossa poikaa valmistetaan ko. operaatioon. Juuri sillä hetkellä Rodgers kirjoittaa juhlamarssin, jossa lainaa - ihan piruuttaan - muutaman tahdin Tshaikovskin baletista "Pähkinänsärkijä".

Joskus on vaikeata ymmärtää, miksi tätä traditiota halutaan jatkaa Suomen mediassa? :D

Toimituksen poiminnat