hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Duunarin ankea osa - ulos kuolemaan

  • Duunarin ankea osa - ulos kuolemaan

 

No niin, kesän ensimmäinen myrkkypiikki ...

Itse asiassa ensimmäinen sitten lapsuusvuosien, yli 60 vuotta sitten. Järvellä uimassa, kun tommoinen tuli jaolle ja meinasi väkisin mennä olutpurkkiini.

Kun estelin, täräytti etusormen hankaan. Yllättävän "makeasti" kirpaisi ja vielä nyt tuntien päästä sormi hieman turvoksissa ja pientä kolotusta, vaikka hoitelin hydrokortisonivoiteella ja sisäisesti antihistamiinilla.

Ne ovat kuulemma henkipattoja ampiaisia, pesästä ulos kuolemaan heitettyjä duunareita, jotka työnsä tehtyään uhrataan, etteivät jää talveksi syömään. Raakaa peliä, ei ihme jos vähän äreitä ovat, kun niuha ihminen ei edes kaljaa tarjoa ...

 

Ratkaisisikohan tuommoinen eläinmaailmassa hyväksi havaittu meillä ihmisilläkin vanhenevan väestön ongelman? Minut olisi jo aikaa sitten henkipatoksi julistettu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Tapio Suhonen

Ampiainen voi pistää pistää useamman kerran, mehiläinen ja kimalainen vain kerran.
Myös minua tökkäsi kerran, tuossa viimepäivinä, kun räystäsampiainen ei pitänyt pesänsä tuhoamisaatoksistani.

Kerran se vain kirpaisee...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pitää kuitenkin muistaa, että jos ampiainen tai mehiläinen pistää pään alueelle, niin on hakeuduttava hoitoon, sillä pistos voi yllättäen turvottaa hengityskanavat tukkoon.

Vertaa pistoa jalkaan http://m.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288723445227....

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuostapa tuli mieleeni lapsuusaikainen leikkimme kun kilpailimme siitä kuinka monta ampiaista kukin saattoi antaa kuljeskella ihollaan. Ampainen ei nimittäin pistä jos on aivan liikkumatta vaikka olisi pesän lähelläkin. Se kasvatti myös meissä kakaroissa paikallaan olemisen ja rauhallisuuden ominaisuutta. Onneksi emme olleet allergisia sillä nimittäin aina se paikallaanolo ei onnistunut. Jos sai pistoksen tuli leikkiimme seuraava osio jossa pistoskohtaan ei saanut yhtään koskea sormillaan tai raapia, jos malttoi olla hipelöimättä niin jomotusta ja kutinaa kesti vain muutaman tunnin mutta jos antautui raapimaan niin tuskasta sai kärsiä päiväkausia.
Nyt tuossa muutama päivä sitten mättelin klapeja traktosin kauhaan ja sain kasasta tietysti ampparit häiriintymään ja siinä heitellessäni joku niistä pisti silmäkulmaani, vanhasta muistista annoin asia olla ja kyllä se taika tepsi vieläkin, puolen tunnin päästä jo koko pistos oli unohtunut.
Tämmöstä se on meittien tämmösten miesten.

Hannu Tanskanen

Juu, lapsena, yli 60 vuotta sitten sain kerralla kolme pistosta kun olin isojen poikien mukana pesää tuhoamassa, en muista että olisi järin pitkään oireet jatkuneet, sellaisia pienen paiseen kokoisia tummia mukkuloita pistoskohdissa muutaman tunnin.

Varpaan hankaan pistävä kun käveli nurmikolla ja astui erehdyksessä päälle koski myös makeasti jonkin aikaa,

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ampiaisen piston myrkky on PH-arvoltaan korkealla kuin lipeä konsanaan, joten paras kotikonsti on lääkitä sitä sitruunalla tai viinietikalla, jotka neutraloivat jäljellä olevan myrkyn.

Toimituksen poiminnat