hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Kesäinen aamiainen

  • Kesäinen aamiainen

 

Kylläpäs tämä kylä onkin erämaa, kun pitäisi aamiaispaikka löytää. Hain vaimon yövuorosta sairaalasta seittämältä ja muistelin, että Heseltä saa aamiaista. Ei saanut, aukeaa vasta kahdeksalta. Oli tyydyttävä ABC-huoltsikan kahviin ja Groisantiin. Viiltävän kylmässä kesätuulessa (+6 C ) värisin hakemaan Otolta cashia. Ilmateologian mukaan ilmasto kuitenkin lämpenee, joten jos tosiasiat eivät tue teoriaa, sen pahempi tosiasioille.

Otan tähän lohdutukseksi ja muisteloksi sivistyksen piiristä taas Floridan Kissimmeen metsurin aamiaisen, sen saa siellä 24/7, yleensä nautin neljältä yöllä local time, temp 26 C.

 

http://s3.postimg.org/lze3ccpxf/image.jpg

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Antti Jokinen

Eikös se Air Motelli toimi taas? Jospa siellä olisi aamiaista myös.

Hannu Tanskanen

Ai niin, ei tullut mieleen. Toisaalta, ravintola-aamiainen näin köyhälle eläkeläiselle olisi turhan hintava, hese/mäkki -linja riittää. Mutta lähin Mc on Lohjalla, 20 km ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Helsingissä on muutamia hotelleja, joihin voi mennä tyylikkäästi pukeutuneena, syödä runsaan buffetaamiaisen ja poistua paikalta itsevarman rauhallisesti ilman, että kukaan kysyy mitään.

(Olen kuullut ...)

Hannu Tanskanen

Menettely ei sovi suomalaiselle herrasmiehelle ja upseerillle.

Luultavasti tuo olisi onnistunut kahdessa viiden tähden hotellissa jenkeissä, joissa viimeksi asunut, Hilton ja Sheraton Miami Airport, kukaan ei ainakaan mitään todistetta asumisesta kysynyt. Mutta, suomalaisena muistutin edeskäypää huoneeni numerosta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Saksalaisissa hotelleissa, joista olen hankkinut tuoreimmat kokemukseni, kysytään aamupalan yhteydessä kahta asiaa: 1) kahvia vai teetä? ja 2) huoneenne numero?

Suomalaisissa hotelleissa ei vastaavassa tilanteessa kysytä yhtään mitään.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #12

Kyllä nuuka saksalainen varmaan kysyy. Olin kerran Swarzwaldissa hotellissa talvella, kaksi metriä lunta ja hyvä sauna. Halusin varata, mutta sanoivat että liian vaarallista yksin. Vakuutin, että suomalaisena selviän ja loppujen lopuksi ongelma oli vain se, että piti maksaa vähintään kahdesta, jo lämpeni sauna. Meni firman piikkiin vielä työmatkalla, kahden viikon kierros ympäri Eurooppaa.

Pekka Iiskonmaki

Ei Suomesta saa aamupalaa kuin omasta tai tuttavan jääkaapista. Suljettu maa.

Toimituksen poiminnat