hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

Mitä tapahtui ranskalaiselle elokuvalle?

  • Mitä tapahtui ranskalaiselle elokuvalle?

 

https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=Le+cercle+rouge

 

Eilen tuli YLE-Teemalta taas "must see" filmiklassikko, Jean-Pierre Melvillen 1970 ohjaama ranskalainen "Le Cercle Rouge", "Punainen ympyrä", jossa ajan suuret ranskalaistähdet Alain Delon ja Yves Montand sekä useita muita tuttuja.

Tuota mestariteosta ties kuinka monetta kertaa katsoessa ihmetteli, mitä tapahtui ranskalaiselle elokuvalle, nykyisin emme näe niitä juuri ollenkaan, onko Hollywood vallannut alan täysin?  Toki tässäkin loppuratkaisu oli hieman keinotekoinen, ei kaikkia päähenkilöitä olisi tarvinnut ampua, varmasti alue olisi voitu piirittää niin tiiviisti, että kaikki olisivat jääneet kiinni, mutta kai tällä saatiin rainaan draamaa?

Mutta valtaosin elokuva oli todella nautinnollinen alamaailman ja 1970-luvun ajankuvaus. Tuohon aikaan vaikutti monta muutakin kuulua ranskalaistähteä, Brigitte Pardot, "rakkauden jumalatar" ja Jean-Paul Belmondo, ajan James Bond.

Nyt viimeksi näin Air Francen kultakorttiasiakkaiden vapaalipulla kauan sitten Helsingin Bristolissa lapsellisen "Asterix"-hömpän, sarjakuvaan pohjautuvan typerän filmin, tosin pääosassa oli tämän hetken tunnetuin ranskalainen filimitaivaalla, vasta Venäjän kansallisuuden veropakolaisena saanut Gerard Depardieu. TV:n "Rasputinina" toki kohtuullisen hyvä. 

 

Minne katosi nautittava ranskalainen rikoselokuva?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vanha kunnon ranskalaisfilmi, gangsteritkin ajoivat amerikanraudoilla.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Hannu Tanskanen

Totta, se oli hieman yllättävää. Nykyisin saksalaiset kopioivat niin tunnontarkasti Hollywoodia, että rainan vähemmistöedustajakin on musta, vaikka luontevin olisi turkkilainen ...

Alexius Manfelt

Kyllä se fransujen elokuva kohtuullisesti voi, mutta meille ei tuoda niitä nähtäviksi. Jenkit näet omistavat täkäläiset jakelukanavatkin. Suuri harmi se tosin on.

Vertaisverkoista niitä joskus löytää, mutta sehän on laitonta!

Hannu Tanskanen
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mitä tapahtui ranskalaiselle elokuvalle?"

- Filmi katkesi.

Hannu Tanskanen

Joopa ... mihin loppuu avaruus? Ässään ;-)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

... ja menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa.

Keijo Räävi

Tulihan Teemalta pari viikkoa sitten palkittu vankilakuvaus "Profeetta".

Hannu Tanskanen

Näitä arabiterroristien ylistyksiä en halua katsoa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Katsoin noin kahdeksannen kerran. Nautin.

Vaikka jalkapallo painoi päälle.

Se on paljon se.

Elokuvan kahdeksas nautintakerta.

Hannu Tanskanen

Saattoi olla samaa luokkaa katsomiskertojen määrä minullakin. Kertakaikkiaan mukaansa vetävä juoni ja tunnelma ilman turhaa moralisointia, vain rankkaa tosielämää toisesta näkökulmasta kuin yleensä. Ja ranskalaiset syksyn/talven maisemat.

Olavi Mansikka

tästä olen kyllä kanssasi samaa mieltä. laadukas ranskalainen elokuva on suomesta hävinnyt...

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Täytyi oikein miettiä koska viimeksi on tullut nähtyä hyvä ranskalainen leffa. Parin vuoden takainen Intouchables oli pirun hieno pätkä tosin.

Mitä Suomeen tulee niin kyllähän ranskalaisia elokuvia tulee ensi-iltaan vuosittain ihan ok. 4.7. tulee Un Chateau en Italie, 8.8. Alceste a Bicyclette, 22.8. Diplomatie (parin maan yhteistuotanto, mutta voitaneen laskea), 28.8. Avant I´hiver.

Siinäpä taisi kesän ranskalaiset olla ja laadusta en toki voi sen suuremmin sanoa, mutta ei muuta kuin katsomaan ja itse arvioimaan.

Toimituksen poiminnat