hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

"Vain kun naurattaa"

  • "Vain kun naurattaa"

 

"Vuonna 1925 muuan tsekkiläinen aatelismies pyysi Ranskan posti- ja lennätinministeriön kirjepaperille kirjoitetuin kirjein romukauppiailta tarjouksia 7 000 tonnista metalliromua, joka muutoin tunnettiin Eiffel-tornin nimellä. Hän onnisti niin hyvin, että jouduttuaan kiireesti lähtemään Pariisista hän palasi kuukauden kuluttua ja myi sen vielä toisen kerran"

Näin kertoo Len Deighton, tunnettu brittiläinen vakoilukirjaliisuuden mestari kirjassaan "Only when I larf" 1968.

 

Melkein yhtä helppoa tuntuu nykyisinkin olevan huijaus, kuten aamun uutinen kertoo:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014060218362277_uu.shtml

Lähivuosilta ovat hyvin muistissa mm. alumiiniakkuhuijaus ja suuri pyramidisijoitushuijaus, tuntuu että suurten voittojen himossa terve järki unohtuu tykkänään. 

 

Eräs suurimpia meneillään olevia huijausyrityksiä on nk. kylmäfuusio. Luonnontieteiden perusteitakaan ymmärtämättömiltä on helppo nyhtää rahaa utopistisiin projekteihin, "ilmaista energiaa vedestä" ...

 

Eipä ihme että huijareilla on hymy herkässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Appiukkovainaalla oli tapana sanoa, jotta "menee täydestä, kuin väärä raha".

Lahdessa muuten takavuosina jostakin idästä tullut urheilujoukkue maksoi R-kioskissa 200 euron setelillä.

Antti Jokinen

"Lahdessa muuten takavuosina jostakin idästä tullut urheilujoukkue maksoi R-kioskissa 200 euron setelillä."

200 euron seteli? Ettei vaan ollut 2000 euron seteli, kun tuli idästä?

Hannu Tanskanen

Tuo yllä kerrottu on tietenkin vain pientä näpertelyä EU:n rinnalla, joka aikoo sijoittaa 180 miljardia euroa (180 000 000 000), 20% EU:n budjetista kuutena tulevana vuotena "ilmastonmuutoksen ehkäisyyn", eli tieteellisesti todistamattomaan agendaan, kvasitieteeseen. Ilmastokomissaari Connie Hedegaard on tuulimyllymaa Tanskan entinen vihreä ympäristöministeri. Maailman suurin huijaus.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Eipä tuohonkaan voi enää muuta sanoa kuin, että EU:n vaatimukset jäsenmaitaan kohtaan ovat absurdeja, diktatuurin elkein leveilevät virkaheitot ovat tyystin menettäneet todellisuudentajunsa, kansankielellä ns. himmeetä sakkia.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Jäsenmaat ovat jäämässä eurokratian jalkoihin, joka diktaattorin elkein sanelee toimet joihin jäsenmailla ei ole varaa, eikä halua.

Esimerkiksi Angela Merkel kieltäytyi syksyn YK ilmastokokouskutsusta, jossa olisi tarkoitus sopia vuoden 2015 sitovista vähennyksistä.

Joko Merkel on umpihullu kun alistaa kotimaansa poissaolevana YK:n, Greenpeacen, maailmanpankin yms. julistuksille sekä niitä kritiikittä hännystelevän EU-rokratian mielivallalle,
tai sitten kulisseissa sattuu ja tapahtuu sellaista mitä ei vahingossakaan vuodeta julkisuuteen ettei illuusio säry.

Tässähän alkaa olla kolmannen valtakunnan meininkiä, vaan tällä kerralla Saksa itse pyrkii ensimmäisten joukossa eroon luomastaan hirviöstä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Soo soo Hannu, sanoit aika rumasti Kylmäfuusiosta.

Elforsk, Ruotsin energiatutkimuslaitos, julkaisi vastineen Ruotsin radion kylmäfuusiota ja Andrea Rossia mollaavaan ohjelmasarjaan:

http://elforsk.se/Aktuellt/Elforsk-fortsatter-att-...

Tosiasiahan on, että Fleischman-Pons -kylmäfuusiojulkaisusta on kulunut 25 vuotta, jona aikana heidän tutkimuksensa ja positiiviset tulokset on uusittu useaan kertaan, eli ilmiö on olemassa.
Tämänlisäksi tutkimusta aiheen ympärillä tehdään kiivaasti muuallakin, kuin pelkästään Rossin toimesta.
Lisätietoja vaikkapa lenr-canr.org -sivustolta.

Suomalainen Etiam Oy on juuri päättänyt toisen rahoituskierroksensa, ja jatkaa tutkimustyötään. Ensimmäinen heidän patenttihakemuksensa on jätetty yli vuosi sitten. Etiam.fi.

Rossista ei koskaan tiedä, mutta onneksi näinä viikkoina saamme lukea pitkäaikaistutkimuksen raportin, josta saamme selvyyttä, tuleeko ylimääräenergiaa Rossin vempeleestä vaiko ei.

Palataan Hannu sitten tuon raportin äärelle.
( edelliseen, energiantuottoa osoittaneeseen raporttiin voit sillävälin tutustua täältä: http://elforsk.se/Rapporter/?rid=13_90_ )

Hannu Tanskanen

Minä keskustelin tästä aiheesta Kaliforniassa kahden huippuasiantuntijan kanssa. Toinen oli sähkökemian tohtori ja General Motorsin entinen osastopäällikkö. Hän sanoi yksikäsitteisesti että asia on humpuukia. Toinen oli ydinfyysikko Santa Clarassa Piilaaksossa, hänen käsityksensä oli aivan sama. Ilmiö romuttaisi koko tuntemamme fysiikan ja jos siinä olisi muuta kuin huiputusta tai väärinymmärrystä, kuulisimme siitä kyllä SUURIN otsikoin.

Olen tietenkin valmis korjaamaan käsitystäni, jos toisin todistetaan ja tutkimus täyttää tieteen kritiikit ja vertaisarvioinnin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Uusituissa koejärjestelyissä todetut lämmöntuotot ovat ikävästi ristiriidassa vanhojen mallien kanssa, mutta nanokokoisten aineosien käyttäytyminen muutenkin on muuttanut käsityksiä ja on todettu uusia lainalaisuuksia.

Katsotaan, koska tärähtää, milloin läpimurto tapahtuu.

Hannu Tanskanen

Katalyytteinä mm. autoissa käytetyt platinatriadin metallit katalysoivat voimakkaasti kyllä tiettyjä kemiallisia reaktioita saattamalla kaasut "in statu nascendi" -tilaan ja kontaktiin toistensa, kanssa, mutta ydinreaktion mahdollistaviin olosuhteisiin on kyllä huima matka, tritium-deuterium -seos "syttyy" mm. ydinaseissa tyypillisesti vasta fission aiheuttaman lämpötilan kohottua noin 20 miljoonaan Kelviniin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela Vastaus kommenttiin #10

tässä aiheeseemme liittyvä uutinen:
http://phys.org/news/2014-05-inexpensive-catalyst-...

mielenkiintoisia ja innostavia keksintöjä on tulossa.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #11

Katalyytit voivat suuresti nopeuttaa tiettyjä reaktioita, mutta eivät muuta reaktion tarvitsemaa energiaa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela Vastaus kommenttiin #12

vielä pitää palata;
ruotsalaisprofessorit sanovat Ny Teknik- lehdykässä seuraavaa:

"Huvudslutsatsen i denna artikel är att resultaten indikerar att en anomal värmeproduktion har skett i sådan mängd att den inte kan ha kemiskt ursprung. Där­emot görs i artikeln inga spekulationer om troliga källor till värmeproduktionen. I synnerhet görs inga kopplingar till kall fusion, vilket inte kan göras utan kännedom om reaktorbränslets isotopsammansättning före och efter förbränningen.

Slutsatsen blir att nya tester måste till för att dels klargöra om en anomal värmeproduktion verkligen sker och dels undersöka om en förändring i bränslets totala isotopsammansättning äger rum.

Vi bedömde resultaten från Ferrara-experimentet vara tillräckligt intressanta för att fortsätta testexperimenten. Sådana tester har nu genomförts och resultaten kommer att redovisas i en ny vetenskaplig artikel.

Bo Höistad, professor emeritus i kärnfysik

Torbjörn Hartman, strålskyddsansvarig, Svedberglaboratoriet

Roland Pettersson, pensionerad lektor i fysikalisk och analytisk kemi

Lars Tegnér, fysikalisk kemist

samtliga vid Uppsala -universitet

Hanno Essén, docent i teoretisk fysik och lektor, KTH
"

lähde:
http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article38305...

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #13

Ei olisi ensimmäinen kerta kun taitava huijari sumuttaa tiedemiehiä, esimerkiksi James Randi tekee tuota yhtenään.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela Vastaus kommenttiin #14

Niin, ja nuohan ovat siis ruotsalaistiedemiehiä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt on vahvassa nousussa tuulivoimarakentaminen jota voi jo pitää pyramidihuijauksena. Homma toimii kannattavasti niin kauan kuin kasvua on, ja syöttötariffi on voimassa. Voittoja saa pyramidin huipulla olevat, muut maksaa ja kärsii tappioista.
Pori tarvitsee nyt uskonvahvistusta kun Peittoonkorven tuulivoimalat kaupunki kaavoitti omille mailleen Kellahden kylän väen ongelmaksi n.400m lähimmistä taloista. Ministeri Tarasti ja leijonat pitää seminaarin Kustaan päivänä 6.6.-14 ja iltajuhlat tarjoiluineen päälle.

http://www.lions.fi/district107-m/vk2014/fin/kokou...

Kuitenkin huvi ja hyötynäkökohdat ovat molemmat sopivasti esillä. Lions on hyväntekijänä ja positiivisen mielikuvan luojana nyt sitten myös viemässä tuulivoima-aatetta eteenpäin kansan parissa? 

http://riihi.mtk.fi/epaper_MT/products/MT_-2014-06...

Ongelmat ei puheilla poistu tuulivoimaloista. Tyhjän tekeminen tai teettäminen on julkisilla rahoilla suurta tyhmyyttä.

Toimituksen poiminnat