hannutanskanen22600 "Seuraa niitä,jotka etsivät totuutta, vältä niitä,jotka väittävät sen löytäneensä" (Vaclav Havel)

UFO - mikä on totuus?

  • UFO - mikä on totuus?

 

Miksi vielä UFO-keskustelu, onko kirjoittajalla kaikki intiaanit samassa kanootissa?

Toivon niin.

Toivomus asiallisesta UFO-keskustelusta tuli tuolta Sanoman nk. "Tieteen" pulinafoorumilta. Koska siellä keskustellaan nimimerkeillä, on se valitettavasti taantunut pahantahtoisten trollien temmellyskentäksi ja "saastelaskeuma" on se verran ikävää, etten siellä suostu keskustelemaan, vaikka omalla nimellään tullut esittelijä niin toivoi. Siispä toivotan hänet ja muut asiakirjoittajat tänne, jos ei uskalla omalla nimellään keskustella, ei todennäköisesti ole mitään kuulemisen arvoista kerrottavaakaan.

Lanseeraan tähän alkuun nyt taas johdannoksi TM:n taannoisen UFO-juttuni. Se on tällä kertaa paperilehdestä scannattu versio, ei pdf, johon TM:llä olisi oikeus kuviin ja lay-outiin, tekstihän on suvereenisti minun kaikissa tapauksissa ja voin vaikka myydä sen uudelleen toisaanne, TM:llä joka siitä maksoi, oli vain ensijulkaisuoikeus. Tosin kuvatkin ovat otsikkokuvaa lukuunottamatta kaikki itse valitsemiani. TM:n hurskastelu oikeuksista tuntuu tekopyhältä sitä tosiasiaa vastaan, että lehti myi kuusi laajaa juttuani edelleen Viron TM:lle minulle kertomatta ja kieltäytymällä maksamasta niistä.  Juttu julkaistiin silloin ymmärtääkseni lähinnä siksi, että päätoimittaja oli vasta nähnyt ufon autotesteissä Lapissa, itse kirjoitin sen vain hupina.

 

http://img829.imageshack.us/img829/1435/salaisetufoarkistotavau.pdf

 

Törmäsin viimeksi UFO-kertomukseen syksyllä 2012 vaaliteltallamme Nummelassa, jossa täysissä järjissään oleva ja nyttemmin kunnanvaltuutettuna toimiva ikätoverini kysyi uskoinko ufoihin. Naurahdin, kuten asiaan kuuluu, "enpä ole nähnyt". Sitten hän kertoi edellisen yön kokemuksensa. Kylän liitännäisalueella olevassa talossaan hän oli herännyt yöllä outoon ääneen ja mentyään ikkunasta katsomaan nähnyt "talon kokoisen" vihreää valoa hohtavan esineen nousevan ilmaan läheisen metsän laidalta, sitten se kiihdytti hurjasti vauhtiaan ja katosi taivaalle muutamassa sekunnissa.

Myöhemmin lähipäivinä kuulin muiltakin paikallisilta sanottuna yönä nähdyistä vihreistä valoista. Näihin tarinoihin vai joko uskoa tai ei ja hyvin suuri mahdollisuus on, että kysymyksessä on jokin luonnollinen ilmiö, tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun kuulin tuntemani ihmisen kertovan aivan tuoreesta havainnosta.

Foorum on vapaa (asiallisiin) havaintoihin, parhaiten tuoreisiin, koska aika monesti muuttaa ja värittää havaintoa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Seppo Paasikallio

Bill Clintonilla, joka Yhdysvaltain presidenttinä on perehtynyt NWOn syntyyn ja tulevaan maailmanrauhaan, on näkemys asiasta. Maapallon ulkopuolisten olioiden hyokkäys saattaa olla ainoa mahdollinen tapa, jolla keskenään riitelevät kansat saadaan yhdentymään yhteen hallintoon.

http://article.wn.com/view/2014/04/03/Bill_Clinton...

Voimme siis rauhallisin mielin odotella hyokkäystä ulkoavaruudesta, nwo hoitaa kyllä asian.

Hannu Tanskanen

Jimmy Carter kertoo tapauksesta, jossa useiden ystäviensä kanssa seurasi "kuun kokoista" ufoa.

Olli Kankaanpää

Aikoinaan Tapiolassa seurustellessani silloisen tyttöystäväni kanssa, olimme parvekkeella ja etelästä kohti pohjoista lensi valoilmiö suurella nopeudella. Sanottuani "pysähdy" valo jäi leijumaan parvekkeen yläpuolelle.

Sama toistui seuraavana yönä, jolloin silloinen kumppanini säikähti, eikä tullut enää paikalle. Nykyisin nainen on suuren suomalaisen yrityksen hallituksen puheenjohtaja.

Muutamia vuosia myöhemmin Tapulikaupungissa kolme vastaavaa valoa lensi lännestä kohti itää ja tällä kerralla "pyynnöstäni" yksi kolmesta jäi parvekkeen yläpuolelle.

Tässä on osa tarinasta, netin alkuaikojen syntytapahtumiin en puutu. Tarinat ovat tosia.

Hannu Tanskanen

Perin outoa, ufot siis "tottelivat" käskyä?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

60-luvun alun Twilight Zoneissa on jakso, jossa maailmanrauhaa ajavat tiedemiehet muuttavat ihmisen humanoidiksi yhdistääkseen maapallon kansat.

Olli Kankaanpää

Humanoidit tai ainakin joku niistä on varmaankin EU:n komissiossa.

Hannu Tanskanen

Pitäisi perustaa UFO-komissaarin virka, minulla olisi tähän ehdokaskin, mutta päätin etten sotke politiikkaa tähän ketjuun, koska se saattaa karkoittaa osan lukijoista.

Hannu Tanskanen

"Maailmanrauhaa" kai ufot useimmiten toivottavatkin, joka viittaisi ilmiön sisäsyntyisyyteen, halutaan uskoa ulkopuolelta tulevaan pelastajaan.

Olli Kankaanpää

Myös isäni (lääkäri, ortopedi) näki kollegoidensa kanssa Auroran sairaalan pihalla ilmassa lentävän pienen hopeanvärisen pallon. Se jäi hänelle mieleen niin erikoisena kokemuksena, että hän kertoi siitä 1980-luvulla perheelleen.

Hannu Tanskanen

Niin, kukapa tietää, jos ufo-olennot ja kulkuneuvonsa ovat pienikokoisia, "pohjalla on tilaa", kuten Eric Drexel totesi nanoteknologiaa kuvatessaan.

Mika Samuel Kiekkijev

Ensimmäinen ja ainut UFO kokemukseni juontaa 1970-luvulle, noin puoleen väliin ja Merikarvialle.

Olin pikkupoikana mummulassa joulun jälkeen, ennen uuden vuoden aattoa. Ilta oli kääntynyt yöpuulle menoa osoittavaan aikaan ja käväisin talon nurkalla kusella, kun sisävessaa ei ollut ja ulkohuussiin oli pimeässä pitkä matka.

Siinä liruttaessa pellolta loisti pyöreä valo. Valo oli noin parin metrin korkeudella ja lähestyi äänettä, hitaasti, mutta varmasti ja minähän lähdin takaisin sisälle.

En ehtinyt asiasta mummulle mainita, vaikka kysyi, kun huomasi, että nulikka oli jotain pelästynyt. Oveen kuitenkin kolkutettiin ja porstuaan astui naapurin isäntä otsalamppu päällä, oli hiihtänyt siitä pellon yli oikaistaakseen tuomaan jotain, en muista mitä.

UFO:han on tunnistamaton lentävä esine.

Hannu Tanskanen

Niin, tätähän ne ufokokemukset kai useimmiten ovat, pimeässä moni tuttu asiakin näkyy outona.

Hannu Töyri

Ei ole kokemuksia, mutta tämä olisi pitänyt laittaa EU-vaalikoneeseen koska onhan tämä nyt sen luokan asia, että EU puuttu varmasti juuri kaikkeen tuollaiseen, varsinkin jos meppeinä ja komissaareina on ihmisiä joilla on näitä kokemuksia ja tätä "tietoa ja osaamista" asiasta. Suomalais mepeistä ainakin Heidi Hautala on ilmoittanut ajavansa EU tasolla homeopatian asiaa.

Ilmastonmuutos ja UFOt. Vau!

Hannu Tanskanen

Koulutustaso tai yhteiskunnallinen asema ei suojaa hörhöilyltä, valitettavasti, presidentit näkevät ufoja, iskelmätähdet juttelevat vainajien kanssa, homeopatia on laajalti levinnyt kvasitiede, hengenvaarallinen uhreilleen, jos kysymyksesä on oikea sairaus ...

Mika Samuel Kiekkijev

Mikäli asiaa ihan vakavissaan pohtii, niin onhan avaruustutkimus tuonut viimeisten vuosien aikana valtavasti lisää tietoa, jonka seurauksena maapallon ainutlaatuisuus elämää omaavana planeeettana vaikuttaa vähintään kyseenalaiselta.

Se, että selviääkö myytti maapallon ulkopuolisesta elämästä ihmisille koskaan ja jos, niin koska, on aivan toinen asia.

Hannu Tanskanen

Niin kauan kuin ei ole soliidia todistetta elämästä muualla, kaikki on vain spekulaatiota, nk. "Fermin paradoksi" vaatii selityksen, myöskään "Seti" ohjelman yli 40 vuoden kuuntelu ei paljastanut merkkiäkään kehittyneistä sivilisaatioista, "miksi kukaan ei vastaa"?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikös lyhenne UFO tarkoita aukikirjoitettuna ja suomennettuna tunnistamatonta lentävää esinettä tai kohdetta? Miitä lienee maailma pullollaan - kunnes ne tunnistetaan, mikä miksikin.

Hannu Tanskanen

Yleensä sillä kuitenkin ymmärretään juuri maan ulkopuolisen sivilisaation tuottamia lentolaitteita. Vastaavasti IFO olisi tunnistettu lentävä kohde.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikös Tanskanen ole yleensä ollut "yleisiä ymmärryksiä" vastaan ja faktojen puolella, ainakin oman ilmoituksensa mukaan?

Hannu Tanskanen

Tämähän on vain semanttista saivartelua, tiedät kyllä mitä UFO:lla yleisesti tarkoitetaan ;-)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tunnen todellakin koko joukon oikeita ja vääriä käsityksiä. Pyrin niitä myös erottelemaan parhaan kykyni mukaan. Joskus jopa provosoidun tekemään sitä julkisesti.

Tanskanen on yleensä niin innokas puuttumaan muiden käsityksiin silloin kun ne poikkeavat hänen itse faktoina pitämistään, että hänen puuttumisensa muiden terminologiseen tarkkuuteen vaikuttaa ajottain jopa kaksinaismoralismilta.

Hannu Tanskanen

No, nyt mennään hyvää vauhtia taas "ad hominem":iin. Ufoistahan aloitettiin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ad hominem:ia kai olisi jos puuttuisin epäolennaisiin Tanskasen ominaisuuksiin. Onko mahdollinen epäily kaksinaismoralismista sellainen kun arvioidaan UFO-käsitteen merkitystä koskevia kommentteja?

Toimituksen poiminnat